آخرین مطالب

مهر گزارش می‌دهد؛

خودروهای ثبت‌سفارش جعلی منتظررای مراجع قضائی/نحوه برخوردمشخص نیست اقتصادی

خودروهای ثبت‌سفارش جعلی منتظررای مراجع قضائی/نحوه برخوردمشخص نیست

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - نحوه تعیین تکلیف خودروهای دپو شده در گمرک به این دلیل که پرونده این خودروها تحت عنوان کالای قاچاق در مراجع قضایی در حال رسیدگی است، هنوز مشخص نیست.

تبسم مهر - نحوه تعیین تکلیف خودروهای دپو شده در گمرک به این دلیل که پرونده این خودروها تحت عنوان کالای قاچاق در مراجع قضایی در حال رسیدگی است، هنوز مشخص نیست.

به گزارش خبرنگار مهر ، هیات وزیران اوایل بهمن ماه در جلسه ای با بررسی وضعیت خودروهای دپو شده در گمرک که بخشی از آنها ثبت سفارش جعلی داشتند و یا بعد از ممنوعیت واردات کالاهای لوکس به کشور وارد شده بودند، تصمیم به تعیین تکلیف این خودروها گرفت.
بر اساس مصوبه هیات وزیران، مقرر شد که سایت ثبت سفارش برای خودروهای دپو شده، باز شود؛ البته خودروهایی که ثبت سفارش جعلی داشتند مشمول این موضوع نشدند و قرار شد مرجع قضایی در این رابطه تصمیم گیری کند.
طبق آمار موجود، از 13 هزار خودروی دپو شده در گمرک، 6481 خودرو طی سال‌های 95 و 96 با ثبت سفارش فاقد اعتبار وارد کشور و حدود 1900 دستگاه بعد از اظهار از گمرک ترخیص شدند. بنابراین باید 4500 دستگاه خودرو در گمرک و محوطه گمرکی و بندری که با ثبت سفارش‌های جعلی وارد شده‌اند موجود باشد که طبق پیگیری خبرنگار مهر از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، 3722 دستگاه خودرو طی سال جاری تحت عنوان کالای مظنون به قاچاق ثبت شده اند.
هفته گذشته، گمرک ایران با صدور بخشنامه ای اعلام کرد خودروهایی که با ثبت سفارش جعلی در گمرک دپو شده اند، تحت عنوان «کالای قاچاق» و نه «کالای متروکه» به سازمان اموال تملیکی تحویل خواهند شد.
تصمیم برای تحویل این خودروها به سازمان اموال تملیکی درحالی است که رئیس سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی چندی پیش از دپو شدن هزار دستگاه خودرو اعم از متروکه، قاچاق و ضبطی در انبارهای این سازمان طی سه سال گذشته خبر داده و گفته بود که برای تعیین تکلیف منتظر کسب مجوزهای لازم از مبادی ذیربط مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان استاندارد هستند.
طی سه سال هنوز نحوه برخورد با خودروهای انبار شده در سازمان اموال تملیکی مشخص نشده و این خودروها در انبار خاک می‌خورند و باز هم قرار است تعداد زیادی خودرو به این انبارها وارد شوند بدون اینکه مشخص باشد چه برخوردی قرار است با این کالاها صورت گیرد.
پرونده خودروها در مرجع قضایی همچنان باز است
طبق اخبار واصله، قرار بود دو هفته پیش دادگاه نظر خود را در خصوص خودروهای دپو شده در گمرک (با ثبت سفارش جعلی) اعلام کند اما یک مقام آگاه در گمرک در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: پرونده خودروهایی که ثبت سفارش جعلی داشتند، همچنان در مراجع قضایی مطرح بوده و در حال رسیدگی است.
وی با اشاره به بخشنامه گمرک مبنی بر تحویل خودروها به سازمان اموال تملیکی، اظهار داشت: با توجه به اینکه پرونده خودروها در مرجع قضایی تحت عنوان «کالای قاچاق» در حال رسیدگی است، بخشنامه مرکز مبارزه با جرائم سازمان یافته گمرک به صورت تاکیدی به گمرکات اجرایی اعلام کرده که خودروهایی که ثبت سفارش جعلی داشته اند، مشمول مصوبه دولت برای ترخیص نمی‌شوند.
وی افزود: با توجه به اینکه مدت زمانی که خودروها می‌توانستند در محوطه انبارها بمانند در چارچوب قانون گمرکی تمام شده است، پرونده این کالاها به جرم قاچاق در مرجع قضایی رسیدگی می‌شود تا تکلیفشان مشخص و تحویل سازمان اموال تملیکی شود.
وی ادامه داد: مرکز مبارزه با جرائم سازمان یافته گمرک تحت عنوان ماده 53 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کرده که این خودروها پس از تعیین تکلیف، به نمایندگی‌های سازمان اموال تملیکی تحویل شوند.
وی با بیان اینکه استفاده از سند جعلی موجب محکومیت فرد می‌شود، گفت: بر اساس اعلام سازمان توسعه تجارت، 6481 خودرو با ثبت سفارش جعلی به کشور وارد شدند که 1900 دستگاه بعد از اظهار ترخیص شدند.
وی افزود: امکان دارد برخی از خودروها ثبت سفارش جعلی داشته باشند ولی به گمرک اظهار نکرده باشند و بر اساس اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، 3722 دستگاه با ثبت سفارش جعلی به گمرک اظهار شده اند.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه هنوز به طور کامل تکلیف پرونده خودروها مشخص نشده است، نمی‌توان تحت عنوان کالای متروکه از آنها یاد کرد.
این مقام آگاه گفت: به هر حال با نظارت نهادهای نظارتی، این خودروها (هر تعداد که اعلام شود) تحویل سازمان اموال تملیکی خواهند شد؛ اما هنوز نحوه برخورد با این کالاها مشخص نشده است.
متولیان سازمان اموال تملیکی نیز هر گونه اظهار نظر در خصوص تحویل خودروهای دپو شده در گمرک به این سازمان را، منوط به زمان تحویل عنوان کردند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند