آخرین مطالب

همایش«جایگاه اسلام در کشورهای سکولار» در قرقیزستان برگزار شد همایش ها و جشنواره ها

همایش«جایگاه اسلام در کشورهای سکولار» در قرقیزستان برگزار شد

  بزرگنمایی:
دور دوم همایش بین‌المللی «اسلام در کشورهای سکولار» با حضور مقامات مذهبی ۲۰ کشور، نهادهای مطرح بین‌المللی و بیش از ۱۰۰ اسلام‌شناس در این کشور برگزار شد

به گزارش  تبسم مهر، هدف همایش  «جایگاه اسلام در کشورهای سکولار» بررسی قرائت‌های جدید در زمینه راه‌های برقراری صلح بین مذاهب گوناگون، نقش دولت در فضای دینی و جلوگیری از گسترش دیدگاه‌های افراطی است.

در این همایش نمایندگان نهادهای دولتی، کارشناسان و متخصصان حوزه دینی از کشورهای آسیایی، آفریقایی، اروپا و آمریکا شرکت کردند و مشکلات تحصیلات مذهبی و انعکاس مسایل دینی در رسانه‌ها، اینترنت، نقش جوانان و زنان در جامعه چندفرهنگی و ... را مورد بررسی قرار دادند.

تبادل تجربه و همکاری بین دولت‌ها و اندیشمندان دینی و حفظ هویت فرهنگی کشورها به عنوان راهی برای جلوگیری از افراط‌گرایی از موضوعات دیگر این همایش بوده است. همچنین در این همایش پیشنهادهایی در زمینه گفت‌وگوی بین دولتی و همکاری در حوزه دینی، تصویب قطعنامه در مورد نقش اسلام در کشورهای سکولار ارایه شد.

در این همایش مقاماتی از سازمان ملل متحد، سازمان امنیت و همکاری در اروپا، مقامات کشورهای افغانستان، پاکستان، امارات متحده عربی، تاجیکستان، ازبکستان، آذربایجان، روسیه و نیز علی‌مجتبی روزبهانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان شرکت داشتند.

سوران بای جیئن بیک‌اف، رییس جمهور قرقیزستان در سخنرانی خود در آیین افتتاحیه این همایش گفت: هر کشوری رویکرد ویژه‌ای در تنظیم رابطه بین دین و دولت دارد و هیچ نسخه واحدی برای همه کشورها در این زمینه وجود ندارد. لازم است ویژگی‌های فرهنگی و تاریخی آنها در نظر گرفته شده، این موضوع با تمام اقشار جامعه مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

یکی از پیشنهادهای رییس جمهور قرقیزستان در این همایش، تأسیس آکادمی اسلام‌شناسی است؛ و به زعم وی، کالج، انستیتو، دانشگاه و مدرسه حوزوی اسلامی که در این کشور فعالیت دارند باید بر اساس استانداردهای نظام آموزشی واحد فعالیت کنند.

وی تأکید کرد: دولت قرقیزستان به فعالیت‌های علمی این آکادمی نظارت خواهد کرد. اسلامی که به طور سنتی در جامعه قرقیزی مرسوم است، هرگز با عرف و قوانین سکولاریستی مغایرت نداشته و در تعامل کامل با سنت‌ها و آیین کهن پیش از اسلام این سرزمین است.

جیئن بیک‌اف در پایان افزود: قرقیزستان اکنون در زمینه دین، موضع بی‌طرفی را انتخاب کرده است. در خصوص جریانات دینی مختلف رایج در قرقیزستان باید گفت که پس از فروپاشی اتحاد شوروی گروه‌های زیادی وارد کشور شده‌اند و فعالیت برخی از آنها تاکنون مبهم به نظر می‌رسد. گروه‌هایی نیز هستند که بیان‌گر و مروج دیدگاه‌های تند افراطی هستند.

علی رشید عبدالله النعمی، رییس کمیته اجرایی ابوظبی هم در این آیین گفت: بنده برای کشور قرقیزستان توصیه‌ای دارم؛ اولاً قرقیزستان باید کشور ملی باشد و مفاهیمی نظیر بردباری و مدارا را از کلاس اول دبستان به کودکان آموزش دهد.  نیز باید برنامه مشخصی برای مقابله با افراط‌گرایی داشته باشد. باید اسلام قرقیزی ساخت و آن را ترویج داد. هیچ‌کس اجازه ندارد به قرقیزستان بیاید و اسلام خود را تحمیل کند.

الماس بیک احمدعلی‌اف، فعال اجتماعی قرقیزی هم بیان کرد: نه تنها مردم قرقیز از اسلام قرقیزی خوششان می‌آید؛ بلکه حتی عرب‌ها نیز علاقمند این نوع اسلام شده‌اند. اعراب، اسلام را دین انحصاری نکرده‌اند و آن را نخریده‌اند. هر ملت و قومی اسلام را با زبان، سنت‌ها و پوشش و آداب و رسوم می‌پذیرد و گرایش پیدا می‌کند.

وی تأکید کرد: نباید فراموش کنیم که ملت‌های آسیای مرکزی سهم بسزایی در خزانه جهانی اسلام داشته‌اند. اکنون زمانی فرارسیده که اسلامی از نوع اسلام آسیای مرکزی انتخاب کنیم. هرچند ممکن است از نظر اعراب، اسلام ما اسلام نادرست و نیمه‌کامل باشد؛ اما به هر حال این مدل اسلام از آن خودمان است. ما به خدای یکتا و محمد پیامبر اعتقاد داریم. همین کافی است. بقیه اصول باید با ویژگی‌های ملی، تاریخ، جغرافیا، فرهنگ و زبان مطابقت داشته باشد.

ادامه همایش در قالب چهار پانل علمی در هتل اوریون بیشکک (پایتخت قرقیزستان) ادامه یافت. از طرف جمهوری اسلامی ایران هم سه محقق، به ارایه مقالات خود پرداختند.

محسن ملک‌افضلی، استاد دانشگاه المصطفی با مقاله «چالش‌های محدودیت آموزش و تبلیغات دینی در جوامع سکولار و الگوی برون‌رفت از آن»، رضا شاکری، استاد دانشگاه المصطفی با مقاله «نقش اسلام و علمای اسلام در تعلیم و تربیت اسلامی و روشه‌ای مدرنیته در مبارزه با بنیادگرایی» و علی حکیم‌پور، رایزن فرهنگی ایران در قرقیزستان با مقاله «بررسی رابطه دموکراسی با دین و سکولاریسم»، نمایندگان کشورمان در این همایش بین‌المللی بودند که آرای خود را بیان کردند.

همچنین در این همایش دوروزه مقامات، کارشناسان و محققانی نظیر میروسلاو ینجا، دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی، پیر فون آرکس، رییس دفتر نمایندگی سازمان امنیت و همکاری اروپا در بیشکک، فائض محمد عثمانی، وزیر امور اسلام و اوقاف افغانستان، نماینده مجمع جهانی اسلام، رییس مؤسسه فرانسوی مطالعات آسیای مرکزی، اعضای کمیسیون‌های ادیان کشورهای تاجیکستان، ازبکستان و آذربایجان و شخصیت‌های مطرح بین‌المللی دیگر شرکت داشتند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند