تولید باتریهای کاغذی خورشیدی با گرافن
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - محققان برای اولین بار توانسته اند با استفاده از گرافن باتریهای کاغذی و باریکی بسازند که شارژ آنها با استفاده از انرژی خورشیدی انجام میشود.
تبسم مهر - محققان برای اولین بار توانسته اند با استفاده از گرافن باتریهای کاغذی و باریکی بسازند که شارژ آنها با استفاده از انرژی خورشیدی انجام میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ونچربیت، تا چهار سال قبل گرافن ماده ای بسیار ترد و شکننده محسوب میشد که تولید محصولاتی منعطف و محکم با استفاده از آن تنها یک رویا محسوب میشد، اما حالا شرایط در این زمینه کاملا تغییر کرده است.
پژوهشگران دانشگاه گلاسکو توانسته اند با استفاده از گرافن باتریهای منعطفی تولید کنند که از ظرفیت بالایی برای ذخیره سازی انرژی نیز برخوردار است. این باتریهای منعطف با استفاده از نور خورشید شارژ میشوند و از آنها میتوان در انواع پوشیدنیهای هوشمند و غیره استفاده کرد.
باتریهای پرظرفیت مذکور با استفاده از گرافن و پلی اورتان تولید شده اند و هزینه تولید آنها نیز پایین است و میتوان امیدوار بود که در آینده در بسیاری از صنایع و حرفهها جایگزین باتریهای معمولی لیتیومی شوند. باتریهای کاغذی لیتیومی میتوانند انرژی خورشیدی دریافتی را برای ماههای متمادی در درون خود ذخیره کنند و به محض آنکه در معرض تابش نور خورشید قرار بگیرند، مجددا شارژ میشوند.
در جریان آزمایشهای انجام شده در این زمینه مشخص شده که این باتریهای گرافنی برای 15 هزار بار شارژ مکرر قابل استفاده هستند؛ بدون آنکه ظرفیت ذخیره سازی خود را از دست بدهند. این در حالی است که باتریهای لیتیومی عادی بعد از 500 تا 1000 بار استفاده برای شارژ به تدریج توانایی ذخیره سازی خود را از دست میدهند.
میزان خروجی باتریهای گرافنی خورشیدی برابر با 2.5 ولت است که برای روشن کردن 84 لامپ ال ای دی کافی است. البته این میزان انرژی برای تامین برق ساعتهای هوشمند که به 3.7 تا 3.8 ولت باتری نیاز دارند، کافی نیست. اما انتظار میرود در آینده این چالش هم برطرف شود.