وزیر علوم تاکید کرد
در جذب دانشجویان خارجی خوب عمل نکردیم/ضرورت تأسیس شعبههای دانشگاههای خارجی در کشور
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - وزیر علوم با تاکید بر این که در جذب دانشجویان خارجی خوب عمل نکردیم و ایران اولویت اول این دانشجویان برای تحصیل نیست، گفت: در حال حاضر اغلب دانشجویان خارجی در رشتههای تخصصی نظیر ایران شناسی و اسلام شناسی تحصیل میکند این در حالی است که دانشگاههای ما ظرفیت پذیرش دانشجو در اکثریت رشتههای علمی را دارند.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، دکتر منصور غلامی در نشست معاونان بین الملل پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری که امروز در دانشگاه علم و صنعت در حال برگزاری است با تاکید بر اینکه تحول و تحرک خوبی در حوزه ارتباطات بین المللی دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی کشور شکل گرفته است گفت: همه مدیران و مسؤولان در طی 40 سال اخیر در حوزه بین المللی زحمتهای زیادی کشیدند و به اهدافی نیز دسترسی پیدا کردند، قطعاً مسائل مختلفی پیشروی همکاری و این مسئولین بوده است تا این مسیر را طی کند اما به طور کلی برای ایجاد تحول و تغییر در حوزه بین المللی نیازمند تعریف راهبردهای جدید در این عرصه است. تا بتوانیم براساس این راهبردها مسیر جدید را طی کنیم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه ما در عرصه فناوری سهم خوبی در روابط بین المللی به خود اختصاص ندادیم اظهار کرد: متأسفانه علیرغم جایگاه خوب کشور در عرصه علم فناوری اما نتوانستیم سهمی را در این زمینه به خود اختصاص بدهیم و تحقیقات مشترک همکاریهای بین المللی و رفت و آمدهای اساتید و دانشجویان در این زمینه میتواند کمک کننده باشد.
دکتر غلامی با تاکید بر اینکه قدیمیترین دانشگاه جهان در ایران قرار دارد گفت: دانشگاه جندی شاپور با سابقه 1725 ساله توانسته عنوان قدیمیترین دانشگاه کشور با به خود اختصاص بدهد بنابراین انتظاری که در عرصه فعالیتهای بین المللی و کم کردن فاصلهها ایجاد میشود بسیار زیاد است. بنابراین همان گونه که ما در عرصه تولیدات علمی جایگاه خوبی داریم در توسعه روابط بین المللی نیز باید پویاتر عمل کنیم.
وزیر علوم به اهمیت تبادل دانشجویان داخلی و خارجی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر دانشجویان ما عمدتاً در دانشگاهها پیشرفته دنیا تحصیل میکند و موفق نیز عمل نمودند بدون تعارف هر کدام از دانشگاههای معتبر دنیا در پذیرش دانشجو اولویت خاصی به دانشجویان کشور ایران اختصاص دادند و سابقه ذهنی خوبی در پذیرش این دانشجویان دارند اما نکته این است که ما در جذب دانشجویان خارجی خوب عمل نکردیم و اولویت دانشجویان خارجی معمولاً ایران نیست.
به گفته وی اگر چه در حال حاضر تعداد قابل توجهی از دانشجویان خارجی در ایران تحصیل میکند اما این دانشجویان عمدتاً در رشتههای تخصصی نظیر ایران شناسی، روان شناسی، فرهنگ تاریخچه ایران و اسلام متقاضی هستند و بنابراین یکی از وظایف ما ایجاد زمینههای لازم برای جذب دانشجویان خارجی است که البته این موضوع نیازمند زحمت زیاد دانشگاهها است که باید از لحاظ ایجاد آئین نامه قوانین و مقرراتت و تبلیغ کارهای زیادی انجام بدهند.
به گفته وزیر علوم، برگزاری دورههای مشترک و اعطای مدرک مشترک نیز میتواند موجب توسعه روابط بین المللی دانشگاهها شود که البته در این زمینه ایجاد شعبههای بین المللی از دانشگاههای ایران در خارج از کشور و همچنین دانشگاههای خارجی در داخل تأثیر گذار است چرا که ظرفیت فعالیت دانشگاههای داخلی در اکثریت رشتههای علمی بسیار بالا است.
انتهای پیام