عضو کمیسیون آموزش مجلس :
بی توجهی به فناوری نرم خطر جدی برای کشور است
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران - ایرنا - عضو کمیسیون آموزش تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: تاکنون فناوری نرم و در ذیل آن فناوری فرهنگی مورد غفلت قرار گرفته و ادامه این بی توجهی خطر جدی برای کشور خواهد داشت.
تبسم مهر - تهران - ایرنا - عضو کمیسیون آموزش تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: تاکنون فناوری نرم و در ذیل آن فناوری فرهنگی مورد غفلت قرار گرفته و ادامه این بی توجهی خطر جدی برای کشور خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش ایرنا، محمد مهدی زاهدی روز یکشنبه در پنجمین همایش ملی روان شناسی مدرسه در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان افزود : ما تاکنون از فناوری زیستی و هوا فضا زیاد صحبت کرده ایم اما نسبت به فناوری نرم بی توجه بوده ایم.
وی در توضیح فناوری نرم اظهار داشت: فناوری نرم مجموعه ای از مقررات، رویهها و سامانههای دانشی و هنجارهایی است که رفتار انسان و نیازهای روحی، روانی و اجتماعی را هدف قرار داده است و اگر در این مورد کار نکنیم زود دیر میشود.
این نماینده مجلس تصریح کرد: غفلت از فناوری نرم و به ویژه فناوری فرهنگی به عنوان یکی از مباحث آن، این مقوله را به ضد آن تبدیل خواهد کرد.
زاهدی ادامه داد : فناوری فرهنگی مجموعه ای از روش ها، ابزارها و فرایند تبدیل دانش و منابع فرهنگی به محصولات فرهنگی منطبق با ارزشهای فناورانه در حوزه فرهنگی است که نباید از آنها غفلت کرد.
عضو کمیسیون آموزش تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: هر چند در وزارت آموزش و پرورش کارهای بزرگی پیش رو داریم و سند تحول بنیادین آنگونه که انتظار بود، پیاده نشده اما به معنای فراموش کردن دستاوردهای انقلاب در حوزه تعلیم و تربیت نیست.
زاهدی بیان داشت : در مواردی همچون تالیف کتابهای درسی و محتوای منابع درسی، نرخ پوشش تحصیلی دختران و پسران شاهد تحولات چشمگیر قبل از انقلاب تاکنون هستیم و البته 5 برابر شدن مدارس استانهای محروم، بالا بردن شاخصهای باسوادی و احداث روزانه 4 مدرسه، را هم باید به این موفقیتها اضافه کرد.
وی تاکید کرد: باید به دنبال یک مدرسه کارآمد باشیم و بتوانیم منطبق با اهداف نظام و انقلاب آینده کشور را به خوبی ساماندهی کنیم که این مهم مسئولیت بزرگی را بر دوش سیاستگذاران و مدیران اجرایی میگذارد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه اگر تمرکززدایی و انعطاف پذیری را در مناطق مختلف کشور داشته باشیم شاید لازم نباشد نسخه یکسان برای همه ارائه دهیم، بر دوری از سیاست بازی وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش تاکید کرد و گفت: سیاست کاری در این دو وزارتخانه ظلم به کشور است.
زاهدی ادامه داد: هر چند وزیر آموزش و پرورش تاکنون اقدامات بسیاری برای کمرنگ کردن سیاست در این وزارتخانه داشته اما باید برنامهها به گونه ای اداره شود که با تغییر دولتها همه چیز به هم نریزد.
به گفته وی آینده کشور در این است که دو وزارتخانه مذکور در راستای اهداف کلان کشور قدم بردارند و بر اساس القائات سیاسی برنامه ریزی نکنند زیرا گاه این برنامهها با نظام تعلیم و تربیت تلاقی پیدا میکند.
عضو کمیسیون آموزش تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نهادهای مرتبط با آموزش و پرورش باید به کمک این وزارتخانه بیایند، تصریح کرد: واقعیت این است که از فضای مجازی که هر روز نقش آن در زندگی ما پررنگتر میشود، گریزی نیست و باید از این فضا برای آموزشهای مهارتی و سبک زندگی ایرانی - اسلامی کمک بگیریم.
* ساختار آموزشی کنونی با کار تیمی فاصله دارد
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش گفت : ساختار، برنامه، مدیریت و منابع چهار مساله اساسی برای نظام آموزشی محسوب میشود و باید توجه داشت که در ساختار غلط راه درست را نمیتوان پیدا کرد و رسیدن به هدفش مشکل زا است.
مسعود پزشکیان با بیان اینکه در نظام آموزشی باید به گونه ای پیش برویم که افراد در کار تیمی مسائل را حل کنند، ارتباطات فراگیر و مدیریت را یاد بگیرند، تصریح کرد: اکنون نیروی نابغه تربیت میکنیم اما آموزشها به نحوی به او ارائه میشود که با یک مشکل در فضای اجتماعی، کار را رها میکند و نمیتواند ساختاری که ایجاد کرده را مدیریت کند.
وی بیان داشت: دروس انشا، املا و ریاضی در مدارس با چه هدفی ارائه میشود آیا جز این نیست که ذهن دانش آموزان را با اندوهی از اطلاعات و فرمولها پر میکنیم، فرمول هایی که هیچ گره ای از مشکلات زندگی آنها نمیگشاید حال آنکه آموزش تنها پر کردن محتویات ذهنی نیست که صرفا ذهن افراد را پر از عدد و رقم کنیم اما او در محیط اجتماعی ناتوان از حل مشکلات خود باشد.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی یادآورشد: ساختار آموزشی کنونی با کار تیمی فاصله دارد زیرا به دانش آموزان و دانشجویان چگونه مشکلات حل کردن را نمیآموزد و به آنها ساختار سازی را یاد نمیدهد.
پزشکیان با بیان اینکه نمیتوان 12 یا 18 سال درس خواند اما قادر به انجام هیچ کاری نبود و صرفا منتظر استخدام در یکی از ادارات و دستگاههای دولتی بود، گفت: ساختار آموزش و پرورش باید اصلاح شود و این رویه که یک نفر در کلاس حرف بزند و بقیه به حرف او گوش کنند باید تغییر کند.
در این همایش 60 سخنرانی در قالب 5 نشست تخصصی با محوریت صلاحیتهای حرفه ای معلم و شیوههای آموزش خلاق و نظام ارزشیابی اصیل، شادکامی و ارتقا سلامت روانی در مدارس، آسیب شناسی مدارس، ارتباط با نیازهای جامعه و ارتباط با سازمانهای مرتبط، نظام استعدادیابی، هدایت تحصیلی و مشاوره شغلی و یکپارچه سازی و عادی سازی آموزش و نظام آموزشی پیش از دبستان - تیزهوشی ارائه میشود.
علمی *1883 *1440
انتهای پیام /*