برای افتتاح یک شبکه تلویزیونی برای عراق؛
«پردیس مغزمن» با حضور معاون اول رییس جمهور راه اندازی میشود
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران-ایرنا- «پردیس مغز من» به عنوان بزرگترین موزه شناخت مغز در هفته آگاهی از مغز ( از چهارم تا دهم اسفند ) با حضور معاون اول رییس جمهور در باغ کتاب راه اندازی میشود.
تبسم مهر - تهران-ایرنا- «پردیس مغز من» به عنوان بزرگترین موزه شناخت مغز در هفته آگاهی از مغز ( از چهارم تا دهم اسفند ) با حضور معاون اول رییس جمهور در باغ کتاب راه اندازی میشود.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دکتر محمد تقی جغتایی مشاور عالی ستاد علوم شناختی امروز یکشنبه در نشست خبری هفته آگاهی از مغز گفت: پردیس مغز من به عنوان بزرگترین پردیس در خاورمیانه نتیجه کار تحقیقاتی و بررسی پردیسهای مختلف در دنیاست و این مرکز ظرف یکسال گذشته طراحی و اکنون آماده بهره برداری است.
وی بیان کرد:در این مرکز دانش آموزان با ساختار و کاستیهای مغز که به بیماری منجر میشود آشنا خواهند شد.
جغتایی افزود: این هفته را به این دلیل آگاهی از مغز نامیده اند که در نیمه دوم قرن بیستم آگاهی افراد از کارکرد مغز کم بوده و در این راستا چند اتفاق علمی از قبیل ورود تصویربردای مغز،تحقیقات مغز به صورت سطحی و عمقی و علم الکترود فیزیولوژی انجام شد که به بشر کمک کرد تا کارکردهای و ساختارهای مغز را بشناسد.
وی ادامه داد: از سال 1990 تا 2000 مربوط به دهه مغز است ،در این دهه بیان شد که باید ابزارها و شناخت ما نسبت به مغز بیشتر شود و براین اساس انجمنها و سمنها ایجاد شد،هفته آگاهی مغز توسط یک گروه در آمریکا ایجاد شد و الان 100کشور به این پویش اضافه شده اند و ایران نیز چند سالی است که به این کمپین پیوسته است.
دبیر علمی هفته آگاهی از مغز افزود: تشکیل ستاد علوم شناختی ذیل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و قرار گرفتن علوم شناختی در اولویتهای کشور در جهت هفته آگاهی از مغز و فعالیت هایی که در دنیا درحال شکل گیری در این زمینه است ، انجام شده است .
وی گفت: با توجه به اهمیت مغز و علوم شناختی ، رشتههای مختلف دانشگاهی در حوزه علوم اعصاب در وزارت علوم ، انجمن علوم اعصاب و 40 آزمایشگاه و مرکز علوم اعصاب در وزارت بهداشت تشکیل شده است.
جغتایی با اشاره به اینکه در سال 50 هزار دانش آموز به نوعی تحت پوشش ستاد علوم شناختی قرار میگیرند،بیان کرد: سعی شده با استفاده از این هفته آگاهی دانش آموزان و عموم مردم را از مغز و توانایی آن بالا ببریم .
وی افزود: در این هفته نقش ستاد علوم شناختی، هماهنگی است و این هفته با کمک انجمنهای علمی ، انجمن روانشناسان ، انجمن روانپزشکی ، انجمن علوم اعصاب، سازمانهای مردم نهاد، انجمن اوتیسم ، انجمن آلزایمر ، انجمن فلج مغزی ، انجمن تکامل کودک ، وزارت آموزش و پرورش ، وزارت ورزش و جوانان ، و علوم پزشکی برگزار میشود.
دبیر علمی هفته آگاهی از مغز بیان کرد: همزمان با راه اندازی پردیس مغز با حضور معاون رییس جمهور در هشتم اسفند ماه سال جاری، فیلم کاپیتان من ( در رابطه با عملکرد مغز) که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستاد علوم شناختی تهیه شده به نمایش گذاشته خواهد شد.
مشاور عالی ستاد علوم شناختی بیان کرد: در راستای آگاهی مردم از مغز و توانایی آن با حمایت ستاد، کتاب هایی برای کمک به مادران قبل از تولد و بعد از تولد، افراد ورزشکار تهیه شده است، همچنین در این هفته اطلاع رسانی در خصوص برخورد با کودکان اوتیسم ، بیماران آلزایمر و افسردگی انجام خواهد شد.
* تولید یک ششم مقالات دنیا در حوزه عصب شناسی و مغز
جغتایی با اشاره به اینکه یک ششم مقالات دنیا در حوزه عصب شناسی و مغز تولید میشود،افزود:علوم اعصاب از این جهت مهم است که در دنیا کاربردهای مختلفی در بخشهای دفاعی، نظامی، درمانی، رفتاری دارد و به همین دلیل حوزه بسیار مهم و استراتژیک است.
وی گفت: مغز ما 1400 تا 1900 گرم وزن دارد، در زمان تولد 400 گرم وزن دارد ، تا 3 سالگی 300 گرم به مغز کودک اضافه میشود و یک تا سه سالگی را مرحله حیاتی مغز میگویند ، کودک 1 ساله بیش از افراد بزرگ اطلاعات میگیرد، تعداد زیادی از سلولهای عصبی ما بعد از تولد از بین میروند و ما میتوانیم با آگاهی از توانایی مغز مدارهای عصبی را تقویت کرد، مغز در مرحله اول با تغذیه، در مرحله دوم با فعالیت بدنی ، در مرحله سوم محیط اجتماعی و ارتباط با پدر و مادر و در مرحله چهارم با مداخله گری رشد خواهد کرد.
9340**1440
انتهای پیام /*