برای افتتاح یک شبکه تلویزیونی برای عراق؛
باید برای کاهش آسیبهای اجتماعی به سمت مردم رفت
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - مشهد - ایرنا - مدیرکل پیشگیریهای مردمی و مشارکتهای مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: باور قوه قضاییه این است که اگر میخواهیم از آسیبهای اجتماعی پیشگیری کنیم چاره ای نداریم جز این که به سمت مردم برویم.
تبسم مهر - مشهد - ایرنا - مدیرکل پیشگیریهای مردمی و مشارکتهای مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: باور قوه قضاییه این است که اگر میخواهیم از آسیبهای اجتماعی پیشگیری کنیم چاره ای نداریم جز این که به سمت مردم برویم.
سید علی اصغر رفاهی روز یکشنبه در نخستین نشست کارگروه سازمانهای مردم نهاد اداره کل دادگستری خراسان رضوی در مشهد به وجود 19 هزار سازمان مردم نهاد و موسسه خیریه در کشور اشاره و بیان کرد: این سمنها ظرفیت خوبی برای توسعه اقدامهای پیشگیرانه در حوزه آسیبهای اجتماعی هستند.
وی افزود: 16 درصد از مجموع این سمنها اکنون غیر فعال، 17 درصد آنها نیمه فعال و 67 درصد آنها فعال هستند.
او ادامه داد: 50 درصد سازمانهای مردم نهاد که از وزارت کشور مجوز دریافت کرده اند در حوزه امور اجتماعی فعال هستند و بر این اساس به ازای هر 10 هزار نفر جمعیت کشور یک سمن وجود دارد.
مدیرکل پیشگیریهای مردمی و مشارکتهای مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ادامه داد: توانمندسازی سمنها به صورت تخصصی در دستور کار قرار دارد لذا باید با برنامه ریزی مشخص سازمانهای مردم نهاد در رشتههای تخصصی و در قالب کارگاههای آموزشی توانمند شوند؛ همچنین شبکه سازی سمنها باید به صورت ویژه مدنظر باشد، از موازی کاری پرهیز شود و با آسیب شناسی مشکلات اجتماعی این معضلات به صورت ریشه ای حل شود.
وی همچنین گفت: دو هزار عنوان مجرمانه در چارچوب قوانین کنونی وجود دارند، همچنین 10 اتهام اولیه و پنج آسیب اجتماعی اولیه وجود دارد که باید از رشد آنها جلوگیری شود.
رفاهی در ادامه خراسان رضوی را یکی از 10 استان مطرح کشور در زمینه طلاق ذکر و بیان کرد: برای کاهش این آسیب اجتماعی باید کار جدی و عملیاتی صورت گیرد؛ خراسان رضوی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی همیشه پیشرو بوده که بخشی از این موفقیت مرهون کمکهای مردمی و سمنها است.
وی همچنین "سامانه سجام" قوه قضاییه را بهترین زمینه و بستر برای سمنهای دغدغه مند توصیف و بیان کرد: سازمانهای مردم نهاد میتوانند مشکلات احصا شده را از طریق سامانه اعلام کنند تا قوه قضاییه آنها را برای رفع، به دستگاههای ذیربط ارجاع دهد.
مدیرکل پیشگیریهای مردمی و مشارکتهای مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه افزود: سمنها باید تاثیرگذار باشند و اگر قرار است بودجه ای تخصیص یابد در اختیار سازمانی مردم نهاد قرار گیرد که خروجی داشته باشد.
یک هزار و 200 سازمان مردم نهاد در خراسان رضوی فعال است.
7505/1858
انتهای پیام /*