عضو حزب اتحاد ملت:
در دهه پنجم انقلاب به انسجام ملی، وحدت و همدلی توجه شود
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- عضو حزب اتحاد ملت و معاون پیشین سیاسی وزارت کشور گفت: نکته مهمی که نباید از آن غافل و باید در دهه پنجم انقلاب به آن توجه کرد انسجام ملی، وحدت و همدلی در کشور است.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- عضو حزب اتحاد ملت و معاون پیشین سیاسی وزارت کشور گفت: نکته مهمی که نباید از آن غافل و باید در دهه پنجم انقلاب به آن توجه کرد انسجام ملی، وحدت و همدلی در کشور است.
«مرتضی مبلغ» عضو حزب اتحاد ملت روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، افزود: چهل سالگی دوران بلوغ است، دورانی است که انسان از نظر عقلی کامل میشود و این موضوع را میتوان برای انقلاب ما هم شبیه سازی کرد. انسان در این سن نسبت به گذشته خود و در مورد اشتباهاتش فکر میکند و برای آینده برنامه ریزی میکند و تصمیمات عقلانی و منطبق با مصالح زندگی میگیرد.
مبلغ اضافه کرد: وارد دهه پنجم پیروزی انقلاب شده ایم و این بسیار مهم است. اینکه فقط شعار بدهیم و دائم بر دستاوردها تأکید و آن را برجسته کنیم، از نقاط ضعف و اشتباهات چشمپوشی کرده و نادیده بگیریم به هیچ وجه به معنی بلوغ نیست و میتواند معنای عقب افتادگی را در ذهن متبادر کند.
وی ادامه داد: مشکل بسیار بزرگ و اساسی که امروز در درون حاکمیت و از طرف عده ای و به خصوص از ناحیه رسانه صدا و سیمای جمهوری اسلامی با آن دست به گریبان هستیم این است که همه چیز را خوب و مثبت جلوه میدهند و از واقعیتهای جامعه به شدت فاصله میگیرند.
مبلغ بیان کرد: اینکه انقلاب دستاوردهای بزرگی داشته قابل کتمان و چشم پوشی نبوده و قطعی است، ولی ما مشکلات زیادی هم داریم. کاستیها و خطاهای بزرگی در رفتارها وبرنامههایمان مرتکب شده ایم و این هم قابل کتمان نیست. این که در جامعه ما مشکلات زیادی وجود دارد، واقعیتی است که مردم ما به صورت روزمره با آن دست به گریبان هستند و آن را حس و لمس میکنند.
معاون پیشین سیاسی وزارت کشور خاطرنشان کرد: بعضیها در درون حاکمیت به صورت خطی عمل میکنند، تجربه نشان داده این روشها نه تنها به نتیجه نمیرسد بلکه نتایج معکوس به بار میآورد و آسیبهای بیشتری را به جامعه وارد میکند. این مهم است که در یک سلسله از سیاستهای غلط و ناکارآمد گذشته تجدید نظر شود
معاون سیاسی پیشین وزارت کشور افزود: در دهه پنجم انقلاب باید یک وحدت و انسجام حاکمیتی به وجود آید که در درون حاکمیت منافع و مصالح ملی،عمومی و راهبردهای کلان کشور به طور دقیق و شفاف ترسیم شده و همه ملزم به اجرای آن باشند.
مبلغ ادامه داد: در بخش فرهنگی نگاههای سلبی وجود دارد که با خواست عمومی و واقعیتهای جامعه تطبیق ندارد، از نظر عقلانی هم این نگاه یک جانبه نگر کاملاً غلط، ناکارآمد و نادرست است. نگاههای امنیتی که ما امروز نسبت به اقشار مختلف داریم مشکلات بسیار جدی و اساسی به وجود آورده است. در مورد سیاست هم به همین شکل، ما سامان سیاسی درستی پیدا نکردهایم.
* یکی از مشکلات اساسی ما نگاه امنیتی به مسائل اجتماعی، سیاسی، رسانه ای
عضو حزب اتحاد ملت خاطرنشان کرد: احزاب که از لوازم قطعی و جدایی ناپذیر یک نظام دموکراتیک و مردم سالار است امروز محلی از اعراب ندارند. به طوری که اگر همین فردا همه احزاب تعطیل شوند هیچ اتفاقی جدیدی نمیافتد. مگر میشود یک نظام سیاسی مردم سالار بدون احزاب زندگی کند؟ احزاب باید در صدر امور سیاسی کشور قرار گیرند و رابطه ای ارگانیک و حقوقی با نظام سیاسی و مردم و با انتخابات پیدا کنند نظام انتخاباتی ما باید یک نظام حزبی شود اینقدر نباید بر علیه تحزب در کشور تبلیغ بد شود بلکه احزاب باید مورد تقدیر واقع شوند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: در دهه پنجم انقلاب هستیم. یکی از مشکلات اساسی ما نگاه امنیتی به مسائل اجتماعی، سیاسی، رسانه ای، نگاه امنیتی و انقباضی در خصوص گزینش مدیران است. در بعضی از موضوعات به دلایل خیلی ساده برخوردهای خیلی سنگین و سریع انجام میشود ولی مسائل بسیار بزرگ رها شده است و هیچ برخوردی صورت نمیگیرد. در مسائل اقتصادی هم مشکلات فراوانی داریم و به صورت کاریکاتوری و کوتاه مدت و مقطعی عمل میکنیم، در جاهایی حساسیت زیادی نشان میدهیم و در مواردی که باید حساس باشیم و مسئله را جدی بگیریم، نمیگیریم و در مواردی از کنار آن عبور میکنیم.
وی یادآور شد: در مورد موسسات اعتباری با همه توان باید جلوی تخریب رانتی آنها میایستادند و در مورد ادامه کار آنها تجدید نظر جدی صورت میگرفت. موسسات مالی جریانی بود که انضباط مالی کشور و سیستم بانکی کشور را فلج کرد و این همه خسارت جبران ناپذیر به کشور زد. یکی از دلایل تورمهای عجیب و غریب و کاهش پایه پولی کشور، ریشه در موسسات مالی و اعتباری دارد. اینها نکاتی است که باید در دهه پنجم انقلاب نسبت به آنها تجدید نظر کرد.
مبلغ ادامه داد: در آینده کشور باید اولویتها مشخص شوند و رقابتهای جناحی جای خود را به نوعی از عقلانیت بدهد. در کنار دستاوردها و حماسه هایی که مردم طی 40 سال گذشته آفریدند، دستاوردهایی که بعضاً بینظیر هم بودند، مشکلات واقعی مردم رسیدگی شده و در تبلیغات خود گم نشویم. باید به وحدت، انسجام، همدلی و آشتی ملی و یک تعریف برسیم و بر سر منافع ملی، اجماع پایدار و راهبردهای کلان کشور همگان به وحدت رویه ملتزم شویم، ایستادگی کرده و در راستای حل مسائل اساسی کشور و تعالی هرچه بیشتر کشور اقدام کنیم.
عضو حزب اتحاد ملت ایران اسلامی اضافه کرد: یکی از مشکلات و رویههای غلطی که شکل گرفته فرافکنی است. کسانی که خود عامل بخش مهمی از مشکلات هستند، خطا میکنند و عملشان اشتباه است، اشتباه دیگران را به راحتی میبینند ولی همان اشتباه را خودشان مرتکب میشوند، ولی باور ندارند که اشتباه کرده اند.
وی ادامه داد: اگر مطالعه تاریخ صورت بگیرد و کشورها، مکتبها و نظامات موجود دنیا نیز مطالعه شوند میتوانیم دستاوردها و نتایج خوبی از آن حاصل کنیم. این روشی که همه خود را مبرا از اشتباه و خطا میدانند بسیار خطرناک است که متأسفانه دامن بسیاری از مسئولان، نهادها و دستگاههای ما را گرفته است. ما کمتر مسئولی داریم که اگر اشتباهی در دستگاه محل خدمتش صورت گرفته، به اشتباه خود اعتراف کند.
مبلغ گفت: اگر بپذیریم خطا کرده ایم اتفاق وحشتناکی نمیافتد بلکه یک فرهنگ خوب و حسنه در جامعه فراگیر و نهادینه میشود. عدم پذیرش خطا و فرافکنی باعث میشود همه چیز به هم بریزد و نتایج معکوس میدهد، اگر مردم احساس کنند مدیران کشور صداقت دارند از آنها میپذیرند، انسانها معصوم نیستند و ممکن است خطا کنند، به همین دلیل تحمل مردم در این قضیه بالا میرود و فرهنگ صداقت و عذرخواهی کانالیزه میشود.
وی یادآور شد: وقتی مردم متوجه شوند اشتباهی رخ داده و مسئولان در صدد جبران هستند خوشحال میشوند. لازمه جا افتادن این فرهنگ، ارتباط با اندیشمندان و صاحب نظران است. باید نظر کارشناسان شنیده و به آن توجه شود در این صورت فرآیند تعامل و گفتگوی ملی در همه سطوح شکل میگیرد و همه احساس میکنند در کشور مشارکت و در سرنوشت خود دخیل و پیوند عمیق بین حاکمیت و ملت برقرار میشود.
سیام*ا.ع*
انتهای پیام /*