در گفت و گو با شبکه آمریکایی NBC
آیت الله مظاهری: نقش تعقل در معرفی مکتب تشیع، ممتاز است
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - اصفهان - ایرنا - آیت الله حسین مظاهری از مراجع تقلید و رییس حوزه علمیه اصفهان گفت: برغم اهمیت و ضرورت علم و اخلاق، نقش عقلانیت و تعقل در معرفی اسلام و مکتب تشیع به دیگران، ممتاز و برجسته است.
تبسم مهر - اصفهان - ایرنا - آیت الله حسین مظاهری از مراجع تقلید و رییس حوزه علمیه اصفهان گفت: برغم اهمیت و ضرورت علم و اخلاق، نقش عقلانیت و تعقل در معرفی اسلام و مکتب تشیع به دیگران، ممتاز و برجسته است.
به گزارش ایرنا، دفتر این مرجع تقلید روز شنبه به نقل از آیت الله مظاهری اضافه کرد: رسالت خطیر تبلیغ دین بخصوص در عرصه های جهانی و بین المللی، بدون علم، اخلاق و عقلانیت، تاثیر لازم را نخواهد داشت.
وی که در دیدار با اعضای هیأت امنای جامعه المصطفی العالمیه سخن میگفت، تمرکز بر رشد علم، اخلاق و عقلانیت را به عنوان سه شرط اساسی برای دانشجویان و دانش آموختگان جامعه المصطفی، ضروری دانست.
آیت الله مظاهری، جامعه المصطفی العالمیه را مجموعه ای بسیار با اهمیت و از برکات وجودی امام و نظام جمهوری اسلامی توصیف کرد و گفت: به فضل الهی، جامعه المصطفی اکنون یکی از نهادهای پرافتخار و اثرگذار تشیّع در سطح بین المللی و مشمول عنایات حضرت ولی عصر(عج) است.
وی با تاکید بر اهمیت تقویت پایه علمی دانشجویان جامعه المصطفی اظهار داشت: به هر میزان که بُنیه علمیِ مبلغان بخصوص تسلط کافی آنان به مبانی تشیع در زمینه های اعتقادات، اخلاق و فقه، تقویت شود، قدرت تبیین و دفاع علمی آنان از مبانی و تعالیم انسانساز قرآن و عترت نیز بیشتر خواهد شد.
این مرجع تقلید بر ضرورت توجه هرچه بیشتر به فقه مقارن و آموزش هرچه بهتر آن به دانشجویان جامعه المصطفی تأکید کرد و افزود: استاد بزرگوار ما، حضرت آیت الله العظمی بروجردی بر فراگیری و توجه به فقه مقارن پافشاری و اهتمام ویژهای داشتند امّا امروزه علاوه بر آن، لازم است عموم طلاب بویژه دانشجویان جامعه المصطفی، بر فراگیری دیگر شاخههای علمی مقارن بخصوص کلام و تفسیر مقارن و نیز آموختن مهارتهای گفتگو و ارتباطات مشترک بین خود و دیگران بویژه طلاب و علمای اسلامی سایر مذاهب و ادیان هم اهتمام ورزند.
آیت الله مظاهری اضافه کرد: دانشجویان جامعه المصطفی علاوه بر آشنایی کافی با مبانی فقهی، اخلاقی و کلامی مذاهب و ادیان دیگر، باید به ابزارهای پیچیده و گسترده مخالفان تشیّع و حربههای آنان در مقابله با تشیع و اسلام نیز توجه داشته باشند تا بتوانند خود را برای دفاع علمی و عقلانی از اسلام و تشیع، آماده و مجهز کنند و پاسخهای نظری و عملی لازم را به سؤالات و شُبهات آنان بدهند.
وی، تقوا و اخلاق عملی و حُسن سلوک و رفتار را به عنوان عامل تکمیل کننده دانش و قدرت علمی دانست و تاکید کرد: عموم علماء و روحانیون بخصوص مُبلّغان و دانش آموختگان جامعه المصطفی باید با عمل و رفتار خود، مردم را بسوی اسلام و قرآن و مکتب اهل بیت(ع) جذب و دعوت کنند و بدانند که بهترین و با برکتترین شیوۀ دعوت و جذب، همین راه است.
رییس حوزه علمیه اصفهان، تبلیغ بدون عقلانیت و تدبیر را بی نتیجه خواند و تصریح کرد: از نشانههای بارز عقلانیت، حفظ اعتدال و پرهیز از هرگونه افراط و تفریط در همه تصمیمات، مواضع و اقدامات است.
وی تاکید کرد: افراط و تندروی بخصوص در کشورها و سرزمینهای غیراسلامی سبب سوء استفاده دشمنان اسلام و مخالفان تشیع میشود؛ چنانکه تفریط و کُند روی نیز موجب یأس و ناامیدی مردم و مخاطبان خواهد شد.
آیت الله مظاهری اظهار داشت: یک مُبَلغ با تدبیر برای اثرگذاری هرچه بیشتر، باید از هرگونه تندروی و کُندروی در همه زمینه های علمی و عملی بشدت اجتناب کند.
در این دیدار، آیت الله اعرافی، رییس هیات امناء جامعه المصطفی و نیز حجت الاسلام والمسلمین عبّاسی رییس جامعه المصطفی گزارشی از برنامه ها و فعالیت های جامعه المصطفی العالمیه ارائه کردند.
همچنین در این دیدار حضرات آیات و حجج اسلام مقتدایی، حسینی بوشهری، تسخیری، محمدی عراقی، سید حسن ربّانی، اختری، نواب و جمعی از مسئولان عالی جامعه المصطفی العالمیه حضور داشتند.
جامعه المصطفی العالمیه، نهادی علمی و بین المللی با هویت حوزه ای است که با هدف گسترش علوم اسلامی، انسانی و اجتماعی، به رویکردهای آموزشی، پژوهشی و تربیتی اهتمام دارد.
این نهاد علمی بین المللی بیش از50 هزار دانش پژوه مرد و زن را از 122 ملیت، تحت تعلیم و تربیت خود دارد که تاکنون بیش از 25 هزار نفر از آنان دانش آموخته شده اند.
در جامعه المصطفی العالمیه رشتههای اسلامی فقه، اصول فقه، قرآن، حدیث، فلسفه، عرفان، اخلاق، کلام و تاریخ اسلام و در حوزه علوم انسانی نیز رشتهها و گرایش هایی همچون علوم تربیتی، حقوق، روان شناسی، اقتصاد، جامعه شناسی، علوم سیاسی، بانکداری، ارتباطات، مدیریت و زبان و ادبیات زبانهای فارسی، عربی، انگلیسی، فرانسوی و روسی، با رویکرد اسلامی ارائه میشود.
2093/6027
انتهای پیام /*