آخرین مطالب

ایرنا گزارش می‌دهد

سنگ پرانی مقررات بر بار شیشه گران اقتصادی

سنگ پرانی مقررات بر بار شیشه گران

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- صنعت شیشه با وجود بومی شدن حدود ۱۰۰درصدی در تامین مواد اولیه و دست یافتن به خودکفایی ۷۰ درصدی در بخش مهندسی، این روزها متاثر از شرایط تحریم و برخی قوانین دست و پاگیر با دشواری هایی مواجه شده و فعالان این عرصه منتظر روان سازی زیرساخت‌ها و تسهیل مقررات هستند.

تبسم مهر - تهران- ایرنا- صنعت شیشه با وجود بومی شدن حدود 100درصدی در تامین مواد اولیه و دست یافتن به خودکفایی 70 درصدی در بخش مهندسی، این روزها متاثر از شرایط تحریم و برخی قوانین دست و پاگیر با دشواری هایی مواجه شده و فعالان این عرصه منتظر روان سازی زیرساخت‌ها و تسهیل مقررات هستند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، در روزهای گذشته محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران میزبان فعالان صنعتی شیشه، تجهیزات و ماشین آلات وابسته است و 60 شرکت داخلی و خارجی از کشورهای ترکیه و چین بود که به مدت چهار روز محصولات و توانمندی‌های خود را در معرض دید علاقه مندان و صنعتگران قرار دادند.
برپایه آمارهای وزارت صنعت، سالیانه بیش از 2 میلیون و 500 هزار تن شیشه در کشور تولید می‌شود که یک میلیون و 600 هزار تن آن را شیشه تخت، 450 هزار تن آن را بطری تشکیل می‌دهد و بقیه آن مربوط به کریستال و بلور است.
پارسال ارزش انواع محصولات صادراتی صنعت شیشه به 126 میلیون دلار رسید که به کشورهای گرجستان، ترکیه، عراق، افغانستان، هند و برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا صادر شد.
با این حال از ابتدای امسال تا پایان دی ماه 670 هزار تن انواع تولیدات مرتبط با صنعت شیشه به خارج از کشور صادر شده که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال به رقم 700 هزار تن برسد.
بیش از 40 درصد تولیدات شیشه تخت کشور صادر می‌شود و مهمترین دستاورد این صنعت، تولید شیشه خودرو، همچنین شیشه‌های با شفافیت بالا (سوپر کلیر) است. همچنین 85 تا 90 درصد نیاز کشور به شیشه ساختمان در داخل تولید و در تولید بطری، همه نیاز دارویی و صنایع غذایی در داخل تامین می‌شود.
کارشناسان معتقدند مصرف کنندگان در بخش بلور و کریستال اگر به دنبال تنوع طلبی نباشند، نیازی به واردات وجود ندارد.
با وجود همه ظرفیت‌ها، اما این صنعت نیز متاثر از شرایط سیاسی و اقتصادی به وجود آمده در کشور از آغاز امسال بویژه اعمال تحریم‌ها و افزایش نرخ ارز دستخوش تغییر و تحولاتی شده است و فعالان این عرصه با دشواری‌ها و مشکلات متعددی برای ادامه فعالیت خود مواجه‌اند؛ در این زمینه پای درد و دل برخی فعالان صنعت شیشه و کریستال حاضر در نمایشگاه نشستیم.
** لزوم تسهیل مقررات صادراتی
دبیر انجمن صنایع شیشه ایران به ایرنا گفت: هرچند تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی مشکلاتی برای فعالان این صنعت به وجود آورده، اما صنعتگران به خوبی می‌دانند که چگونه مشکلات تولید را برطرف کنند، زیرا ایران در تامین مواد اولیه مورد نیاز و همچنین دانش فنی بومی شده است.
«حسین زجاجی» از قوانین و مقررات داخلی دست و پاگیری که این روزها بلای جان این صنعت شده گلایه دارد و می‌گوید: باید به روان سازی زیرساخت‌ها بویژه در مقوله صادرات پرداخت و در این زمینه سازمان توسعه تجارت باید نقش پر رنگی ایفا کند.
وی یادآور شد: سالیانه 30 تا 35 درصد مازاد تولید انواع شیشه تخت، بلور، بطری و صنایع جانبی شیشه در کشور وجود دارد که باید راه را برای صادرات آنها هموار کرد.
دبیر انجمن صنایع شیشه ایران یادآور شد: هرچند این صنعت نیز در سال‌های گذشته مشمول تحریم‌ها شده، اما فقط بخش صنعت شیشه خودرو که تحت فشارهای اقتصادی قرار داشت، آسیب دید.
** مشکلات ثبت سفارش، رسوب کالا در گمرک و نقل و انتقال پول
کارشناس بازاریابی یک شرکت تولیدکننده شیشه‌های ساختمانی، بلور، بلوک شیشه ای، کربنات، متانول و شیشه‌های «اکواستار» (کاهنده مصرف انرژی) به ایرنا گفت: با مشکلات پیش آمده بویژه افزایش نرخ ارز از آغاز امسال، این شرکت نیز افزایش 40 تا 50 درصدی در قیمت مواد اولیه، محصولات بسته بندی و کارتن، همچنین مواد اولیه خارجی را تجربه کرد.
«مجیر خوش خو» خاطرنشان کرد: با این حال به دلیل دپوی مواد اولیه مورد نیاز برای حدود 2 ماه مشکلی در تولید نداشتیم، اما پس از آن مشکلات شرکت بتدریج آغاز شد.
وی یادآور شد: محصولات نهایی تولیدی در این شرکت در این مدت رشد 30 تا 40 درصدی قیمتی را تجربه کرده است، همچنین دشواری‌های ثبت سفارش‌های مواد اولیه، رسوب کالا در گمرک و نقل و انتقال پول به خارج از کشور هزینه‌های زیادی به این صنعت وارد کرد‌، به طوری که به دلیل افزایش هزینه‌ها مشتریان کوچکتر خود را از دست دادیم.
خوش خو در عین حال خاطرنشان کرد: با وجود همه دشواری‌ها تاکنون نسبت به تعدیل نیرو اقدام نکرده و با حاشیه سود کمتر به فعالیت خود ادامه داده ایم، زیرا معتقدیم این بازار دوباره به رونق سال‌های گذشته باز خواهد گشت.
** نبود کنترل بر افزایش قیمت مواد اولیه
مدیر تولید یک کارخانه تولید کننده ظروف کریستال حاضر در نمایشگاه نیز به ایرنا گفت: شرکت متبوعش با تمرکز بر بازار داخلی در سال‌های گذشته فعالیت می‌کرده است، اما اکنون به دلیل رشد بیش از حد قیمت‌ها و ضعف فروش داخلی به صادرات متمایل شده و بازاریابی‌های خود را آغاز کرده است.
«علی روحی» افزود: با چند برابر شدن قیمت ارز در ماه‌های آغازین امسال، قیمت مواد اولیه مورد نیاز تولید در این شرکت افزایش 200 تا 300 درصدی را تجربه کرده است، با این حال رشد قیمت انواع کریستال تنها 50 درصد بود که آن هم از کشش پذیری لازم در بین مصرف کنندگان برخوردار نیست.
وی ادامه داد: با تصمیم مدیران، شرکت با حداقل سود و گاهی بدون کسب سود به ادامه داده، زیرا 70 نفر پرسنل، کارمند و کارگر داریم و در تلاشیم بیکار نشوند.
روحی یادآور شد: بطور نمونه ماده اولیه کربنات پتاسیم با رشد 6 برابری قیمت در مقایسه با پارسال، از چهار هزار تومان در هر کیلو اکنون 24 هزار تومان خریداری می‌شود‌، همچنین آرسنیک با رشد 20 برابری از 10 هزار تومان در هر کیلو به بیش از 200 هزار تومان افزایش یافته و متاسفانه هیچ کنترلی روی قیمت‌های آنها در بازار وجود ندارد.
وی اظهار داشت: شرکت به دلیل نداشتن فضا و سرمایه لازم نتوانسته به انبار کردن مواد اولیه مورد نیاز اقدام کند، بلکه مواد مورد نیاز خود را ماهیانه و گاهی اوقات هر 2 هفته یک بار تامین می‌کند، همچنین مشکلات اخیر سبب شده تا فروشندگان مواد اولیه فروش اعتباری خود را کم کرد و انتظار پرداخت نقدی داشته باشند که این مساله نیز ضربه زیادی به شرکت وارد کرده است.
** اقتصاد، قربانی سیاست
همچنین یک تولیدکننده دیگر کریستال حاضر در نمایشگاه به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: هرچند تولید کریستال به اندازه کافی در کشور انجام می‌شود، اما به دلیل سلیقه مصرفی مردم بخشی از نیازها از خارج تامین می‌شود.
این تولیدکننده که خواست نامی از وی در گزارش آورده نشود، اظهارداشت: در شرایط کنونی خریدهای محصولات مشابه خارجی برای مصرف کنندگان به صرفه نیست و به ناچار به تولیدات داخل روی آورده‌اند؛ از این رو قیمت گذاری‌ها باید به گونه ای باشد که مردم قادر به خرید باشند.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی و فشار بیش از اندازه ای که در قیمت مواد اولیه وجود دارد، فعالان این عرصه نیازمند حمایت‌های بیشتری هستند تا در عوض بتوانند قیمت گذاری مناسبی در محصولات نهایی خود داشته باشند
این تولید کننده کریستال یادآور شد: چند کارخانه بزرگ و اصلی تولید کننده کریستال در کشور فعالیت می‌کنند که به قیمت‌گذاری محصولاتشان می‌پردازند و در این زمینه نیم نگاهی نیز به سایر رقبا دارند.
وی ابراز امیدواری کرد سیاست‌گذاران در عرصه اقتصادی کشور حرفه ای‌تر عمل کنند زیرا به اعتقاد وی این روزها اقتصاد، قربانی سیاست شده است.
این فعال اقتصادی بیان داشت: کارخانه متبوعش ظرفیت بکارگیری 300 نفر کارگر جدید را دارد اما در شرایط کنونی قادر به اجرای این طرح خود نیست.
به گزارش ایرنا، دومین نمایشگاه بین المللی شیشه تجهیزات و ماشین آلات وابسته که از 23 بهمن ماه در تهران آغاز به کار کرد و به مدت چهار روز پذیرای علاقه مندان و صنعتگران بود.
اقتصام*3065**2025
انتهای پیام /*


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند