معاون وزیر صنعت
صادرات صنایع غذایی 10 درصد افزایش یافت
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن تایید وجود مشکلات بر سر راه صادرات کشور گفت : ۹ ماهه امسال ( منتهی به آذر) صادرات صنایع غذایی کشور از لحاظ وزن و ارزش نسبت به دوره مشابه پارسال به ترتیب هفت و ۱۰ درصد رشد را ثبت کرد.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن تایید وجود مشکلات بر سر راه صادرات کشور گفت : 9 ماهه امسال ( منتهی به آذر) صادرات صنایع غذایی کشور از لحاظ وزن و ارزش نسبت به دوره مشابه پارسال به ترتیب هفت و 10 درصد رشد را ثبت کرد.
به گزارش روز شنبه ایرنا از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «فرشاد مقیمی» در نشست پایش وضعیت صنایع غذایی کشور با محوریت بررسی شاخصهای مهم صنایع، نظیر تولید محصولات راهبردی، وضعیت نقدینگی، روند تامین مواد اولیه و صادرات، روند واردات را مورد بررسی قرار داد.
به گفته این مقام مسئول، واردات صنایع غذایی در همسنجی با پارسال از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب 30 و 23 درصد کاهش داشته است.
وی، حفظ تولید را از اهداف اصلی وزارت صنعت، برشمرد و اظهار داشت: حفظ تولید نیازمند الزاماتی است که بخشی از آن از طریق وزارت صنعت با تسهیل قوانین و مقررات و در برخی مواقع از طریق مراجع بالاتر قابل رفع بوده و بخشی دیگر نیز باید ازسوی تشکلها و صاحبان صنایع حل وفصل شود.
مقیمی، محدودیتهای بین المللی علیه ایران را خاطرنشان کرد و گفت: اکنون با برگزاری نشستهای پایش و بهره مندی از نظرات و پیشنهادات تشکلهای تخصصی، تلاش میشود تا تصویر و برنامه ای مبتنی بر نیازهای صاحبان صنایع و واقعیتهای موجود ترسیم کنیم.
وی، تدوین برنامههای مبتنی بر واقعیت صنعت غذایی را مستلزم همکاری صاحبان صنایع و تشکلهای تخصصی دانست و افزود: ایران در صنعت غذایی دارای مزیتهای رقابتی است و همکاری تشکلها در توسعه این صنعت بسیار اهمیت دارد.
معاون امور صنایع وزارت صنعت یادآور شد: تعداد 85 هزار واحد صنعتی در کشور فعالیت دارند که از این تعداد نزدیک به 10 هزار واحد تولیدی در بخش صنایع غذایی دایر است.
وی میزان اشتغالزایی موجود در این بخش را حدود 400 هزار نفر ذکر کرد و گفت: سهم صنایع غذایی از ارزش افزوده صنعت به 11درصد میرسد.
** مشکلات تولیدکنندگان
مقیمی، مشکلات تولیدکنندگان صنایع غذایی را تامین مواد اولیه مورد نیاز، افزایش نرخ حمل کالا، قیمتهای پایه صادراتی، مبادلات ارزی، چگونگی بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی و چالشهای گمرکی را به عنوان مهمترین دغدغههای این صنعت برشمرد.
برپایه این گزارش، سرمایه در گردش، تسریع تامین مواد اولیه مورد نیاز تولید فرآوردههای گوشتی، شیرینی، شکلات و لبنی، افزایش هزینه حمل کالا به خارج از کشور، ایجاد مکانیزیمی برای بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی، لزوم تغییر قیمت پایه اقلام صادراتی و روند طولانی ترخیص مواد اولیه از گمرک به عنوان موضوعهای مهم این نشست بود که توسط فعالان صنایع غذایی مطرح شد.
اقتصام*3065** 1559
انتهای پیام /*