آخرین مطالب

ثروتی در گفت‌وگو با فارس:

قوانینی در راستای عدالت وجود دارد که اجرا نمی‌شود/ دولت و مجلس عملگرا نیستند اقتصادی

قوانینی در راستای عدالت وجود دارد که اجرا نمی‌شود/ دولت و مجلس عملگرا نیستند

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولت و مجلس عملگرا نیستند گفت: در کنار نیاز به قوه قضائیه قوی برای اجرای دستورات مقام معظم رهبری قوانینی در کشور وجود دارد که تا کنون اجرایی نشده اند.

تبسم مهر - نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولت و مجلس عملگرا نیستند گفت: در کنار نیاز به قوه قضائیه قوی برای اجرای دستورات مقام معظم رهبری قوانینی در کشور وجود دارد که تا کنون اجرایی نشده اند.

موسی‌الرضا ثروتی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی فارس، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص گام دوم انقلاب اسلامی،گفت: حضرت امام خمینی (ره) وقتی انقلاب اسلامی را پایه نهاد شاخص‌هایی را برایش مشخص کرد اما در طول سالیان گذشته و 40 سال ابتدایی انقلاب می‌بینیم مسئولین اجرایی کشور تنها بخش اندکی از این شاخص‌ها را عمل کردند که دستاوردهای بسیار خوبی هم به دست آمد. اما این مقدار کافی نیست و باید دید چرا شاخص‌هایی که حضرت امام تعیین کرده بودند اجرایی نشد و این سؤالی است که باید از همه مسئولین دولت در طول این 40 سال پرسید.
وی با اشاره به صحبت‌های مقام معظم رهبری و شاخص‌هایی که برای 40سال دوم انقلاب معرفی کردند، گفت: تا وقتی که ما به این فرمایشات جامه عمل نپوشانیم نباید انتظار داشته باشیم که انقلاب اسلامی به مسیر خود ادامه دهد و می‌بینیم خطاب صحبت‌های مقام معظم رهبری جوانان بود. یعنی تنها از جوانان است که انتظار عمل دارند و به این شاخص‌ها باید عمل کنند.
* تنها جوانان سیاست‌های ابلاغی را مطالبه می‌کنند
این نماینده ادوار مجلس با اشاره به سیاست‌هایی که در گذشته ابلاغ شد و اجرایی نشد، گفت: ما می‌بینیم که فقط قشر جوان است که دنبال مطالبه‌گری از مسئولان برای اجرای این سیاست‌ها هستند و مقام معظم رهبری تنها امیدشان به جوانان است که این سیاست‌ها را اجرایی کنند و امیدی به مسئولان از کار افتاده فعلی ندارند.
وی تاکید کرد: این مطلب نشان می‌دهد که مردم باید در انتخاب مسئولان آتی کشور توجه ویژه کنند که در کنار جوان بودن باید افرادی را انتخاب کنند که انقلابی و متعهد به آرمان‌های انقلاب اسلامی باشند.
* 5 قانون مهمی که تصویب شد اما به درستی اجرا نشد
ثروتی گفت: قوانین مختلفی در طول 40 سال گذشته برای دستیابی به شاخص‌هایی که حضرت امام تدوین کرده بودند، تصویب شد اما متاسفانه می‌بینیم که این قوانین اجرایی نشدند که اگر این قوانین اجرایی می‌شد قطعا آثار درخشانی را مردم ما شاهد بودند.
وی ادامه داد:‌از جمله این قوانین می‌توان به مبارزه با قاچاق کالا و ارز،‌اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، دولت الکترونیک، الزامات اجرایی اصل 44 و همچنین اینترانت ملی را اشاره کرد که برای اجرایی کردن آنها این مردم هستند که باید مسئولین خود را به درستی انتخاب کنند و تا شایستگان کار اجرایی را بر عهده نگیرند نمی‌توان انتظار داشت که اقداماتی در خور انقلاب اسلامی انجام شود.
ثروتی با تاکید بر اینکه در انتخاب مسئولین مردم باید روحیه اشرافی‌گری مسئولین را ببینند و دنبال آنها نروند،‌گفت:‌تا زمانی که مسئولینی راس کار هستند که اعتقادی به آرمان‌های انقلابی و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری ندارند نمی‌توان انتظار داشت این سیاست‌ها اجرایی شود.
* مجلس و دولت انقلابی عمل نمی‌کنند
وی تاکید کرد: همانطور که در صحبت‌های مقام معظم رهبری شاهد بودیم ایشان بارها اعلام کرده‌اند که چه در خصوص نمایندگان مجلس و چه در خصوص مسئولان اجرایی کشور باید افرادی انتخاب شوند که معتقد به انقلاب اسلامی باشند. اما می‌بینیم اکنون مجلس ما انقلابی عمل نمی‌کند و دولت نیز در مدیریت کشور انقلابی رفتار نمی‌کند که نمونه واضح آن نظام بودجه‌ریزی کشور است.
وی تاکید کرد: دولت همواره بودجه سال گذشته را می‌بیند و آن را بر اساس نیازهای سال آینده تغییر می‌دهد و این اصلا بودجه عملیاتی نیست.
* اقدامات نصفه و نیمه دولت گذشته برای ایجاد عدالت در دولت فعلی متوقف شد
وی خاطرنشان کرد: ما قانون حمایت از نیازمندان داریم که باید در سال 4 بار سبد کالایی به بخش نیازمند جامعه اعطا شود که بعد از این مدت تازه دولت دست به کار شده و باید دید آیا در این زمینه موفق عمل خواهد کرد یا خیر.
این نماینده ادوار مجلس با اشاره به اینکه در دولت گذشته اقداماتی در راستای ایجاد عدالت صورت گرفت، گفت: اما در دولت فعلی همان اقدامات نصفه و نیمه دولت گذشته نیز انجام نمی‌شود برای همین می‌بینیم که فاصله طبقاتی بین قشر غنی و ضعیف جامعه به شدت افزایش یافته است.
ثروتی با تاکید بر اینکه متاسفانه مسئولان فعلی دولت نتوانسته اند بر هزینه‌ها کنترل کنند، گفت: هزینه دستگاه ریاست جمهوری اکنون دو برابر شده است که این محل سؤال است و باید مسئولان نسبت به این موضوع شفاف پاسخ دهند.
وی خاطرنشان کرد: حقوق وزرا و مسئولان ارشد دولتی نسبت به گذشته سه برابر شده است در صورتی که می‌بینیم قشر محروم جامعه هر روز فقیرتر می‌شود.
ثروتی با تاکید بر اینکه در طول 40 سال گذشته مقام معظم رهبری نسبت به اجرای عدالت اجتماعی و اقتصادی بارها تاکید کرده‌اند، گفت: اجرای عدالت به معنی تزریق پول به بخش ضعیف جامعه نیست بلکه باید سیاست‌های خود را به نوعی تغییر دهیم که عدالت در جامعه احساس شود. اما می‌بینیم دولت یازدهم و دوازدهم نتوانسته است در این زمینه موفق باشد.
* نتیجه جلسات اقتصاد مقاومتی چه شد؟
این نماینده ادوار مجلس در ادامه با اشاره به اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی گفت: مقام معظم رهبری بارها به اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اشاره کرده‌اند اما می‌بینیم که مسئولان دولت در طول سال‌های گذشته کمترین توجه را به این سیاست‌ها داشته‌اند که این موضوع نشان می‌دهد یا مسئولان به درستی اقتصاد مقاومتی را درک نکرده‌اند یا اعتقادی به آن ندارند.
ثروتی گفت:‌معاون اول رئیس‌جمهور خود را به عنوان فرمانده اقتصادی معرفی کرد و جلساتی را به منظور اجرای سیاست مقاومتی برگزار کرد. از ایشان باید پرسید که نتیجه این جلسات چه شد و چرا مقام معظم رهبری نسبت به اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در کشور ناراضی هستند که دوباره تاکید کرده‌اند که باید برنامه عملیاتی برای اجرای آن تدوین شود.
* وزارتخانه‌ها فعالیت‌های روزمره خود را اقتصاد مقاومتی معرفی می‌کنند
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه به هر وزارتخانه کتابی را تحویل دادند که اقتصاد مقاومتی در آن وزارتخانه چنین و چنان است اما می‌بینیم که متاسفانه کمترین توجه به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی انجام شده است و وزارتخانه‌ها فعالیت روزمره خود را نیز به عنوان اقتصاد مقاومتی معرفی می‌کند در صورتی که اقتصاد مقاومت اصلا این فعالیت‌هایی که اکنون در وزارتخانه‌ها انجام می‌شود، نیست.
ثروتی ادامه داد: الان آقای رئیس‌جمهور فکر می‌کند که در راستای سیاست اقتصاد مقاومتی حرکت می‌کند و یک نفر باید ایشان را روشن کند که این مسیری که ایشان می‌روند به ناکجاآباد است.
وی گفت: متاسفانه مجلس و دولت فعلی عملگرا نیستند اگر اینگونه بود مجلس باید ریل‌گذاری می‌کرد و دولت در آن مسیر حرکت می‌کرد اما می‌بینیم که نه مجلس‌مان انقلابی عمل می‌کند و نه دولت ما. برای همین مقام معظم رهبری به جوانان اشاره کردند که آنها باید فکری به حال شرایط کشور کنند و مشکلات را باید آنها حل کنند.
* دولت اسامی دریافت‌کنندگان ارز را منتشر نمی‌کند
ثروتی گفت:‌به عنوان مثال 14 میلیارد دلار ارز تخصیص داده شد که مشخص نیست که این ارز به چه کسانی داده‌اند و دولت نیز هر بار اعلام می‌کند که می‌خواهد اسامی این افراد را منتشر کند اما هرگز این کار را انجام نداده و نخواهد داد.
وی با تاکید بر اینکه مشکلات کشور زمانی برطرف می‌شود که شفافیت در اقتصاد وجود داشته باشد، گفت: وزارت نفت بعد از سال‌ها بورس نفت را تشکیل می‌دهد اما می‌بینیم که مسئولان وزارت نفت هنوز به دنبال عرضه نفت در خارج از بورس هستند و تا زمانی که این طرز تفکر اصلاح نشود نمی‌توان انتظار داشت شفافیت در اقتصاد به وجود آید.
وی تاکید کرد:‌مقام معظم رهبری به طهارت اقتصادی مسئولان جمهوری اسلامی اشاره کردند و طهارت اقتصادی فقط از شفافیت ایجاد می‌شود. مگر دولت اعلام نکرده بود که می‌خواهد حقوق وزرا و مسئولان دولتی را اعلام کند پس چرا این کار را انجام نمی‌دهد؟
وی گفت: قوه قضائیه ما نیز در این زمینه باید با اقتدار عمل کند و تا قوه قضائیه با مسئولان مماشات کند نمی‌توان انتظار داشت که شفافیت اقتصادی در کشور حاکم شود.
* قانون مبارزه با مفاسد اقتصادی 12 سال پیش تصویب شد اما هنوز اجرا نشده است
وی با اشاره به صحبت‌های مقام معظم رهبری گفت: ایشان در عید فطر چند سال گذشته به حقوق‌های نجومی اشاره کردند و گفتند گرفتن این حقوق‌ها حرام است و باید به دولت باز پس داده شود اما متاسفانه می‌بینیم نه قوه قضائیه در این زمینه ورود کرد و نه دولت به خوبی با این موضوع برخورد کرد.
وی تصریح کرد: ما قانون مبارزه با مفاسد اداری داریم که 12 سال پیش تصویب شد اما این قانون هرگز اجرا نشده و باید پرسید که چرا مسئولان به دنبال اجرای این قانون نیستند.
وی همچنین با اشاره به بدهی 160 هزار میلیارد تومانی که فقط یک درصد از جامعه به بانک‌ها دارند،‌گفت: مسئول برخورد و مطالبه این بدهی کیست و چرا تاکنون هیچ عکس‌العملی نه از سوی قوه قضائیه و دولت برای گرفتن این بدهی صورت نگرفته است.
ثروتی با اشاره به موضوع صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: شخص رئیس‌جمهور برای پاسخگویی به این مسئله به مجلس آمدند و گفتند این موضوع یک وام است و اختلاس نیست بر این اساس باید از ایشان پرسید این وام چرا تاکنون بازپس گرفته نشده است.
وی تاکید کرد: متاسفانه شرایط اقتصادی کشور به گونه‌ای است که مسئولان دولتی کشور را با عنوان بدهکارترین کشور در طول صد سال گذشته محسوب کرده‌اند و ما تا 20 سال باید فقط قسط بدهیم زیرا پول‌هایی از صندوق توسعه ملی، بانک مرکزی و بخش‌های مختلف قرض گرفته شد و در هزینه جاری کشور مصرف شد که هیچ اثری برای اقتصاد نداشت و فقط کشور را بدهکارتر کرد که بر این اساس قوه قضائیه باید مانند دیگر کشورها عمل می‌کرد و از مسئولینی که چنین فضاحتی ایجاد کرده‌اند سؤال می‌کرد تا کشور به این مخمصه نیفتد.
وی در پایان اظهار کرد: تا قوه قضائیه قوی و مجلس انقلابی و نیروی اجرایی جوان در کشور نداشته باشیم نمی‌توان انتظار داشت که سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری اجرایی شود و این مردم هستند که باید مسیر پیشرفت کشور را تعیین کنند.
به گزارش فارس، سوژه پیگیری مبارزه با مفاسد اقتصادی از سوی کاربران در سامانه فارس من ثبت و پیگیری شده است.
انتهای پیام/


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند