آخرین مطالب

اجرای گروه «کَهْت‌مَیان» در سومین شب از جشنواره موسیقی قجر

موسیقی راک با رنگ‌وبوی سنتی فرهنگی و هنری

موسیقی راک با رنگ‌وبوی سنتی

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - شب جشنواره‌ی موسیقی فجر با اجرای گروه موسیقی راک «کَهْت‌مَیان» که پس از یک دهه آلبوم جدیدی را در دست انتشار دارند همراه بود و این اجرا که تلفیقی از موسیقی راک و متال با دستگاه‌های موسیقی سنتی بود با استقبال حاضران در سالن برج آزادی رو برو شد.

تبسم مهر - به گزارش ایسنا، شهرام نادری سرپرست گروه موسیقی راک « کَهْت‌مَیان » در اجرای امشب (26 بهمن ماه) این گروه در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر با اشاره به سابقه‌ی گروه در تلفیق سبک راک و متال با موسیقی ایرانی گفت: قطعه‌هایی که امشب می‌شنوید خیلی قدیمی‌اند، ولی آنها را اصلاح کرده‌ایم. من همیشه دوست داشتم که صدای خواننده روی این موسیقی باشد؛ تلاش‌های زیادی هم کردیم اما خواننده‌هایی که پیدا کردیم، چه انگلیسی چه فارسی خوب نبودند، تا اینکه نوید تفکری را پیدا کردیم و این آلبوم به سرانجام رسید. آلبوم جدید ما شامل دو سی. دی است که یک سی دی آن خواننده‌محور و سی. دی دیگر آن بی‌کلام است اما شکل موسیقی آن همان چیزی است که امشب می‌شنوید.
نادری با بیان اینکه ذهنیت‌ها درباره موسیقی در کشور ما با سایر کشورها متفاوت است گفت: حدود دوازده سال پیش که خارج از کشور بودم با یکی از واسطه‌هایی که با لیبل‌هایی مثل سونی و بی. ام . جی کار می‌کردند آشنا شدم و دموهای این قطعات را با خوانندگی نصفه‌نیمه به او دادم. آن فرد تا مدت‌ها کار ما را دنبال می‌کرد و می‌گفت موسیقی‌ای که شما کار می‌کنید متفاوت است و اغلب موسیقی که گروه‌های موجود در این منطقه می‌زنند همان چیزی است که قبلاً در غرب زده شده است. او می‌گفت سه نوع کار از موزیسین‌ها به دست لیبل‌های بزرگ می‌رسد: کاری که ایده ندارد اما خوب اجرا شده، به سطل زباله می‌رود. کاری که ایده دارد اما خوب اجرا نشده هم به سطل زباله می‌رود؛ باید هم ایده جدید باشد و هم خوب اجرا شده باشد، در نتیجه من فهمیدم آنها از ما انتظار دارند موزیک خودمان را بزنیم؛ کاری که باعث می‌شود موسیقی ما بزرگ شود.
او ادامه داد: از آن به بعد من تلاش کردم که چنین موسیقی‌ای درست کنیم؛ نه اینکه صرفاً آکورد بزنیم و یک خواننده روی آن آواز سنتی بخواند. ما باید آن هارمونی و ریتم را استفاده کنیم. چون ما در این کار قوی هستیم و در گوشمان است و با آن آشناییم. ما می‌توانیم یک ژانر ایرانی خوب درست کنیم که هم برای آنها جذاب است و هم ما در این ژانر قوی هستیم. اینکه کاری که آنها می‌کنند تکرار شود، برای خارج از ایران هم جالب نیست و در نهایت شما می‌شوید سایه‌ی گروه‌های خارجی. هنر و خلق وقتی معنا می‌دهد که هنرمند از محیط و فرهنگ و سابقه‌ی تاریخی خودش چیزی را بیرون می‌کشد و بالا می‌آورد. به همین دلیل برای ما و همه‌ی موسیقی‌دانانی که کلاسیک و سنتی نیستیم، بهترین حالت این است که روی سیستم موسیقی خودمان که خیلی هم پیچیده است و از نظر ریتم و ملودی بسیار غنا دارد، کار کنیم و به در این راه موفق‌تر خواهیم بود. هرچند شاید خیلی‌ها دوست نداشته باشند موسیقی سنتی گوش بدهند اما امشب فرصتی است که گوش کنید و ببینید شاید اینطوری باحال‌تر باشد!
سرپرست گروه کَهْت‌مَیان درباره‌ی آلبوم جدید این گروه که بعد از یک دهه منتشر می‌شود گفت: ما سعی کردیم که این آلبوممان موسیقی‌ای باشد که از نظر ریتم و ملودی و هارمونی مدرن باشد اما در نهایت یک موسیقی ایرانی باشد. چون فکر می‌کنیم موسیقی ما باید بزرگ باشد نه اینکه سایه و شبح گروه‌های خارجی باشیم. موسیقی راک مال آنهاست و تقلید ما از آنها جالب نخواهد بود. ما در سبک خودمان از آنها به قوی‌تریم در حالی که در سبک آنها قطعاً از خودشان ضعیف‌تریم.
نادری در ادامه از داوران جشنواره فجر سی‌وچهارم هم تشکر کرد که با «بالاترین امتیاز» این گروه را برای شرکت در جشنواره انتخاب کرده‌اند و گفت: باید از وزارت ارشاد تشکر کنیم که از ما خیلی حمایت کردند. این مهم است که اگر آنها حامی ما هستند ما هم درست عمل کنیم و اجازه بدهیم موسیقی زنده بماند. از ما انتظار دارند که هویت و فرهنگ خودمان را هم نگه داریم؛ این خیلی جالب‌تر است چون خودم هم سال‌ها بود از آن چیزهای تکراری خسته شده بودم. کار فعلی یک اتفاق جدید است و شنیده نشده و جذابیت دارد. همچنین باید از دفتر موسیقی وزارت ارشاد و آقای علی ترابی رئیس آن هم تشکر ویژه‌ای کنم که از کار ما حمایت زیادی کردند.
شهرام نادری در پایان درباره‌ی اشعار این آلبوم نیز افزود ما دوست داشتیم اشعار این آلبوم از خودمان باشد اما برای شرکت در جشنواره محدودیت زمانی داشتیم بنابراین از اشعار شعرای بزرگ ایرانی مثل مولانا، عطار و شفیعی کدکنی برای این اجرا استفاده کردیم. تم قطعه اول ما هم برگرفته از قطعه ترکمن حسین علیزاده است که این قطعه را به او تقدیم می‌کنم که موسیقیدان بسیار جالبی است و آهنگ‌هایش حس عجیبی دارد.
انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند