رئیس سازمان نظام پزشکی در پاسخ به ایرنا:
واقعی نبودن تعرفهها ورشکستگی مراکز پزشکی را به دنبال دارد
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: تعرفهها پایه مهم اقتصاد سلامت به شمار میروند و معتقدیم اگر تعرفههای پزشکی واقعی نباشند، ورشکستگی مراکز پزشکی و کاهش ارائه خدمات پزشکی را به دنبال خواهند داشت.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: تعرفهها پایه مهم اقتصاد سلامت به شمار میروند و معتقدیم اگر تعرفههای پزشکی واقعی نباشند، ورشکستگی مراکز پزشکی و کاهش ارائه خدمات پزشکی را به دنبال خواهند داشت.
محمدرضا ظفرقندی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: واضح است که اگر هزینه خدمات را نداشته باشیم یا باید آن خدمت را ارائه نکنیم یا با نقص ارائه شود. سازمان نظام پزشکی معتقد است که باید تعرفه واقعی (هزینه تمام شده خدمت) محاسبه شود و در بخش خصوصی بر این اساس عمل شود.
وی ادامه داد: پیش از این در قانون سازمان نظام پزشکی مصوب سال 1383 که در آن زمان مسئول سازمان نظام پزشکی بودم و این مصوبه را مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه داد، اختیار تعرفه گذاری بخش خصوصی به سازمان نظام پزشکی محول شد، بعد از آن به دلایلی در سالهای بعد، مجلس شورای اسلامی این حق را از سازمان گرفت و چالشهای موجود هم به همین دلیل است.
* سازمان نظام پزشکی تعرفههای پزشکی را تعیین کند
ظفرقندی اظهار داشت: برای جلوگیری از بسیاری از مشکلات و تعریف تعرفههای واقعی، لازم است سازمان نظام پزشکی مسئول تعیین تعرفههای پزشکی باشد.
رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: اگر مسئولیت تعیین تعرفهها از طریق سازمان نظام پزشکی صورت نگیرد، به تدریج مشکلات بخش خصوصی افزایش و خدمات کاهش مییابد و برخی موارد خدمات پزشکی متوقف یا ضعیف شده و در نتیجه به مردم آسیب وارد میشود.
وی ادامه داد: پیشنهاد ما محاسبه هزینههای تمام شده خدمت است که شامل سه بخش حرفه ای خدمت، سود سرمایه و هزینههای سرباری و استهلاک میشود و باید توسط کارشناس اقتصادی ارزیابی شود و نیازی نیست جامعه پزشکی آن را مورد ارزیابی قرار دهد.
سرپرست سازمان نظام پزشکی اظهار داشت: طبیعی است که در بخش خصوصی هزینه با درآمد جبران شود که به این تعرفه واقعی گفته میشود.
ظفرقندی با بیان اینکه تعرفههای خدمات پزشکی که 5،5 درصد اعلام شده هنوز اجرایی نشده است، افزود: طبیعی است که این فریز کردن تعرفههای پزشکی، مشکل ساز است.
* در برخورد با جامعه پزشکی تناقض وجود دارد
وی تصریح کرد: متاسفانه در برخی از دستگاههای اجرایی مانند مجلس شورای اسلامی موضوعاتی مطرح میشود که در نتیجه آن جامعه پزشکی با یک برخورد تجاری مواجه میشود؛ میگویند پزشکان باید صندوق فروشگاهی داشته باشند و مطبها با کاربری تجاری تلقی شوند. اینها تناقض است اگر تجاری هستند باید هزینه با درآمد سر به سر شود. این موضوع باعث میشود که تعرفههای پزشکی هم بالاتر برود.
ظفرقندی با بیان اینکه تناقض در برخورد با جامعه پزشکی وجود دارد، ادامه داد: برای جبران هزینهها برخی از پزشکان مجبور به افزایش تعرفههای پزشکی خواهند شد. در یک کار تجاری هیچکس طوری هزینه نمیکند که کمتر از میزان هزینه، قیمت تعرفه یا خدمت تعیین شود؛ این منطقی نیست زیرا دیگر کسی سرمایه گذاری نمیکند.
وی خاطرنشان کرد: در بخش خصوصی باید این موضوع اصلاح شود زیرا نگاه دوجانبه به این مساله نمیتوان داشت؛ از طرفی بگوییم مطب کاربری تجاری دارد و باید صندوق فروشگاهی در مطبها باشد و از این طرف دیگر بگوییم نمیشود تعرفهها مطابق با محاسبات سالم اقتصادی تعیین شود به نظر من این جواب نمیدهد.
اجتمام* 7268*1834
انتهای پیام /*