سرلشکر جعفری:
آنچه امروز اهمیت دارد خدمت به مردم است/ هر پایگاه بسیج باید یک گروه جهادی داشته باشد
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - فرمانده سپاه با تاکید بر اینکه باید توسعه حرکتهای جهادی انجام شود، تصریح کرد: امروز آنچه که اهمیت دارد خدمت به مردم و حل مسائل اجتماعی به دست گروههای عظیم مردمی است.
تبسم مهر - فرمانده سپاه با تاکید بر اینکه باید توسعه حرکتهای جهادی انجام شود، تصریح کرد: امروز آنچه که اهمیت دارد خدمت به مردم و حل مسائل اجتماعی به دست گروههای عظیم مردمی است.
به گزارش حوزه دفاعی خبرگزاری فارس، سرلشکر جعفری فرمانده کل سپاه در آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی جهادگران که در محل سازمان بسیج دانشجویی برگزارشد، گفت: خطاب اصلی پیام اخیر رهبر معظم انقلای به جوانان است گویی که به پیران دیگر امیدی نیست و فقط امید به نقش آفرینی جوانان است.
وی افزود: هم در پیروزی انقلاب و هم در دفاع مقدس نقش تعیین کننده به عهده و رهبری و مردم و امام و امت بوده است. در واقع مردم در دفاع مقدس دارای نقش اساسی بودند ولی این جوانان بودند که نقش تعیین کننده داشتند.
جعفری خاطرنشان کرد: در یک سال اول که فرماندهی جنگ به عهده بنی صدر بود او به دلیل تفکر لیبرالی که داشت مانع حضور نیروهای مردمی در جنگ بود به همین دلیل وقتی که عملیات هویزه شکست خورد او نزد امام رفت و گفت ما دیگر نمیتوانیم و باید با عراق مذاکره کنیم اما امام نپذیرفت و گفت باید از ظرفیت نیروهای مردمی استفاده شود.
وی بیان کرد: وقتی امام شهید صیاد شیرازی را در ارتش منصوب کرد او با تفکر بسیجی که داشت همگام با فرمانده سپاه از ظرفیتهای مردمی استفاده کرد.
جعفری با بیان اینکه با استفاده از ظرفیت نیروی مومن و انقلابی و مدیریت پیروزیها در جنگ حاصل شد، افزود: این دو تجربه دفاع مقدس در تمام عرصهها نجات بخش کشور و حل کننده بحرانها است در هر حال ما بحرانی بزرگتر از جنگ نداشتیم چون ما در مقابل قدرتهای غرب و شرق ایستادیم.
فرمانده سپاه به اهمیت جایگاه مردم و جوانان در نزد امام و رهبر انقلاب اشاره کرد و گفت: جوانان نه تنها در جنگ فتح الفتوح کردند بلکه در عرصههای امنیتی شاهد نقش آفرینی این قشر در فتنههای مختلف همچون فتنه 88 و فتنه دی ماه سال 96 گذشته بودیم در هر حال ما این امنیت را مدیون قشر جوان مومن، متعهد و انقلابی هستیم.
جعفری اظهار کرد: همین نیروهایی که امروز در مرزها امنیت کشور را تامین میکنند از قشر جوان هستند و شهادت این 27 پاسدار گواه این موضوع است.
جعفری با بیان اینکه نیروهای جوانی هم که در عرصه جنگ نرم میتوانستند نقش افرینی کنند به این عرصه ورود یافتند و امروز یک جبهه بزرگ فرهنگی با حضور این جوانان تشکیل شده است، تصریح کرد: امروز حرکتهای جهادی در بین جوانان جا افتاده ولی کافی نیست. برای اداره کشور به کمک مردم و یا عبور دادن انقلاب با کمک مردم یک اعتقاد راسخ میخواهد که باید در مدیران وجود داشته باشد ولی مهمترین مانع این کار بروکراسی حاکم بر سیستمها و روشهای موجود در کشور است.
وی بر ضرورت گسترده سازی و شبکه سازی حرکتهای جهادی تاکید و آن را مهم دانست و افزود: با روشهای پراکنده نمیشد عملیات فتح المبین و بیت المقدس انجام داد در واقع زمانی این اتفاق میافتد که نیروها سازماندهی شوند پس شبکه سازی، هدفمند سازی و گسترده سازی باید در حرکتهای جهادی مورد توجه باشد تا فتح المبینها و بیت المقدسها اتفاق بیفتد.
وی افزود: اگر تخصصی سازی در حرکتهای جهادی مورد توجه نباشد انتظار لازم را نمیتوان از این حرکتها داشت. ما 40 هزار پایگاه بسیج و 11 هزار گروه جهادی در کشور داریم با این وجود چرا نباید به ازای هر پایگاه یک گروه جهادی داشته باشیم این وضعیت قابل قبول نیست.
وی بیان کرد: در هر مقطعی یک اقدام جهادی اولویت اصلی در کشور ماست با این وجود در این مقطع گسترش کیفی و کمی جهاد سازندگی و جهاد خدمت رسانی به مردم اولویت اصلی کشور است.
فرمانده سپاه با تاکید بر اینکه باید توسعه حرکتهای جهادی انجام شود چون جهاد فقط جهاد با دشمن و قتال و کشتن و کشته شدن نیست، افزود: امروز انچه که اهمیت دارد خدمت به مردم و حل مسائل اجتماعی به دست گروههای عظیم مردمی است. امروز در هر روستا و هر محله یک مسئله وجود دارد که مردم از ان رنج میبرند با این وجود بهترین مجموعه ای که میتواند مسایل هر محله و روستا را پیدا و برای آن راه حل اثربخش پیدا کند گروههای جهادی هستند.
جعفری افزود: مشکل اکثر روستاهای ما آب رسانی است اما مسئله یابی باید مورد توجه گروههای جهادی قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه ظرفیت عظیم سرمایههای انسانی باید به صورت هدایت شده و دقیق در خدمت حرکت مقدس گروههای جهادی قرار بگیرد چون در این صورت است که بسیاری از مشکلها حل میشود، افزود: امیدی که رهبری به جوانان بسته در راستای کسب تجربه مدیریت برای اداره کشور است و این اتفاقی است که در جنگ افتاد.
وی با اشاره به اینکه الان زمینه و اعتقاد برای کسب تجربه مدیریتی برای جوانان وجود ندارد، اظهار کرد: حرکتهای جهادی عرصه ای برای نیروهای جوان انقلابی برای کسب تجربه مدیریت است.
وی با بیان اینکه باید سه ویژگی مد نظر رهبر معظم انقلاب وجود داشته باشد تا هر حرکتی حرکت جهادی محسوب شود، افزود: برای انجام یک حرکت جهادی نخست باید نیت هر فرد جهادی خالص باشد. دوم اینکه حرکت جهادی همراه با سخت کوشی و تحمل سخت کوشی و تحمل سختیها باشد و سوم اینکه حرکت جهادی باید مخالف و دشمن داشته باشد و گرنه جهادی نیست اما آیا کسی با کار شما مخالف است و آیا میتوان اردوهای جهادی را حرکت جهادی دانست؟ وقتی میگوییم تمرکز حرکتهای جهادی باید بر روی مسائل اجتماعی باشد قطعا وقتی منافع کسانی در این رابطه به خطر بیفتد مخالفت با حرکتهای جهادی شروع میشود. مثلا امروز شاهدیم که مردم بدبخت جاسک باید قایقهای ماهیگیری خود را پارک کنند چون کار ماهیگیری به کشتیهای چینی واگذار شده است. اینجا باید گروههای جهادی ورود کنند طبیعی است که و وقتی این اتفاق بیفتد صدای خیلیها که پول گرفته اند و این هماهنگیها را کرده اند هم در میآید. در هر حال این مشکلات با وجود افراد نفودی به وجود میآید.
وی با بیان اینکه جهاد گروههای جهادی باید بر حل مسائل و مشکلات هر منطقه متمرکز باشد و حل مشکلات را دستگاهها مطالبه کنند، افزود: طبیعی است که وقتی این مطالبه گریها صورت میگیرد مخالفتها هم شروع و مطالبه گری هزینه ایجاد میکند با این وجود شرط سوم کار جهادی محقق میشود.
وی بر ضرورت توجه به مسائل منطقه ای و محلی تاکید کرد و افزود: گروههای جهادی باید با مطالبه گری مسایل محلی را حل کنند چون با همین اقدامات میتوان بیت المقدسها و فتح المبینها را هم در حرکتهای جهادی اجرا کرد.
فرمانده سپاه گفت: حرکتهای جهادی تنها راه نجات و تنها راه عبور کشور از مرحله سوم انقلاب است که در ما داریم در آن درجا میزنیم. مرحله سوم انقلاب اسلامی شدن دستگاههای نظام و مرحله چهارم اسلامی شدن جامعه است در هر حال تا این مراحل محقق نشوند به مرحله تمدن سازیم نمیرسیم و این مهم بدون نقش آفرینی جوانان و گروههای جهادی محقق نمیشود با این وجود این گروهها باید خط شکن باشند.
جعفری اظهار کرد: برداشتن موانع در کشور نیاز به جهاد دارد و برای این کار نیروی جوان کشور باید سازماندهی شوند تا امید رهبری به جوانان نیز محقق شود.
انتهای پیام/