ستاری:
نگاه رهبری و جامعه به جوانان خلاق و زیستبوم نوآوری است
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری گفت: مقام معظم رهبری در بیانیه «گام دوم» انقلاب توجهی ویژه به جوانان خلاق، فناوری، نوآوری و شرکتهای دانش بنیان دارند، این موضوع نشان دهنده اهمیت بالای زیست بوم کارآفرینی و نوآوری است.
تبسم مهر - معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری گفت: مقام معظم رهبری در بیانیه «گام دوم» انقلاب توجهی ویژه به جوانان خلاق، فناوری، نوآوری و شرکتهای دانش بنیان دارند، این موضوع نشان دهنده اهمیت بالای زیست بوم کارآفرینی و نوآوری است.
به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ضمن تسلیت گفتن شهادت جمعی از هم وطنان مرزبان با اقدام کوردلانه تروریستی در سیستان در سیستان و بلوچستان، این حرکت مذبوحانه دشمنان را محکوم کرد و گفت: جامعه باید بداند که گوهر گرانبها و کمتر مشهود امنیت، حاصل فداکاریها و جان فشانیهای فرزندان برومند و تلاشگر این کشور است.
توجه رهبری و جامعه به جوانان نوآور، فناوری و اقتصاد دانش بنیان
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، توجه ویژه و ارزشمند مقام معظم رهبری به جوانان، دانش، فناوری و اقتصاد دانشبنیان را در بیانیه اخیر ایشان با عنوان گام دوم انقلاب، یادآور شد و گفت: عنایت ایشان به جوانان، دانش، فناوری، نواوری و حرکت شرکتهای دانش بنیان در این بیانیه حائز اهمیت است. این امر نشاندهنده اهمیت بالای این موضوعات و مقام معظم رهبری به درستی و با دیدی روشن، بر اهمیت ویژه جوانان و نوآوری برای به راه انداختن یک اقتصاد درونزا و ارزشآفرین تأکید دارند، چراکه این راه، همان راه آیندهساز کشور است.
ستاری ادامه داد: در این مسیر شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها قرار است مشکلات مردم را حل کنند و دولت نیز زیرساخت لازم را را فراهم میکند. اگرچه بخشی از این زیرساخت ممکن است شامل حمایتهای مالی مانند تسهیلات ارزان قیمت باشد اما به معنای دخالت دولت در زیستبوم کارآفرینی و نوآوری نیست.
ستاری، توصیهای برای فعالان استارتاپی داشت و با تأکید بر اینکه اکوسیستم باید فاصله اش را از دولت حفظ کند، اظهار کرد: دولتیها نباید وارد این اکوسیستم شوند. تمامی استارتاپای موفق که گام در مسیر درآمدهای میلیاردی گذاشتهاند و به بزرگترین کسبوکارهای سنتی تنه میزند، پولی از دولت دریافت نکردهاند و راه سعادتشان در حفظ فاصله با دولت است. ورود دولت به این زیستبوم، مخرب خواهد بود.
رونق زیست بوم کارآفرینی با فرهنگ سازی
رئیس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان، از رونق فرهنگ زیستبوم کارآفرینی و نوآوری خبر داد و به ضرورت یک انتخاب اشاره کرد: فرهنگ تکیه به درآمدهای نفتی و خامفروش، جای خود را به فرهنگ نوآوری و کارآفرینی میدهد. اکنون جامعه باید از میان دولتی که نوآوری را سرکوب کند و دولتی که از نوآوری حمایت کند، دست به انتخاب بزند؛ ماهیت و تفکر مبتنی بر منابع زیرزمینی، مخالف و سرکوبگر نوآوری است، بنابراین تفکر دولتی و بروکراتیک، راه را بر شکلگیری زیستبومی سازگار با کارآفرینی و نوآوری سد میکند.
هر استارتاپ، خالق یک نوآوری تازه
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، نقشآفرینی بخش خصوصی در این میدان را یک ستون اساسی برای توسعه زیستبوم جدید دانست و گفت: یک بخش عمده این کار سرمایهگذاران بخش خصوصی هستند. سرمایهگذارانی که بر اساس فرهنگ جدید، ارزش سرمایهگذاری روی جوان خلاق را بدانند و پیشبینی کنند با سرمایه گذاری روی ایدههای آنان در چه جایگاهی قرار میگیرند.
اهمیت ویژه دانشگاهها در توسعه زیست بوم
ستاری با بیان اینکه دانشگاهها نقشی کلیدی در هدایت جوانان به کسب و کار نوآورانه ایفا میکند، ادامه داد: در این زیستبوم، دانشگاهها نقش کلیدی و در متن جامعه ایفا میکنند. دانشگاهها برای حضور اثربخش در این فضا، نگرش تفکراتشان را اصلاح کنند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: خانواده دانشبنیان و استارتاپی باید به یک جرم مشخصی برسد تا بتواند فرهنگ نادرست پیشین را متحول کند؛ تحولی که بر اساس آن، استخدام دولتی پدیده ای ناگوار تلقی شود، خامفروشی به کنار برود و جامعه حل مشکلاتش را در نوآوری و دستبه کار شدن برای خلق یک ایده نوآورانه و ارزش آفرین ببیند.
به گفته رئیس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان، هر استارتاپ جدید به معنای یک نوآوری جدید است حتی اگر شکست بخورد. زیرا افرادی که وارد این زیستبوم میشوند اگر شکست بخورند روی پای خود میایستند و دوباره شروع میکنند. نوآوری، چیزی است که زیستبوم کارآفرینی و نوآوری بدان نیاز دارد؛ ایدههای تکراری سقف پرش استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان را محدود میکتد؛ مشکلاتی که جامعه با آن دست و پنجه نرم میکند دستمایه خوبی برای یک استارتاپ جدید است. بیش از 1500 ایده نوآورانه و بکر در قالب چند جلد کتاب توسط معاونت علمی و فناوری منتشر شده و به بیان ایدههای نوآورانه در حوزههای گوناگون پرداخته است. تعداد بسیاری از این ایدهها تکرارنشده منحصر و به فردند و توجه استارتاپیها به این ایدهها، میتواند یک کسب و کار نوآورانه و موفق را پرو بال دهد.
پیشبهسوی استارتاپهای فناور
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، گام بعدی پرش استارتاپها را درحوزه فناوریهای پیشرفته عنوان کرد و گفت: رونق استارتاپهای حوزه فناوریهای پیشرفته مانند زیستفناوری، نانوفناوری یا سلولهای بنیادی در سال آینده شتاب بیشتری میگیرد؛ یک ستون اصلی این استارتاپها فناوری اطلاعات و ارتباطات است. این استارتاپها با تولید محصولات ملموس و فیزیکی فناورانه وارد عرصه تولید دستاوردهای تلفیقی میشود. امسال بودجه خوبی به این حوزه تزریق شد و سال آینده نیز با همین روند حمایت میشود.
رئیس ستاد توسعه فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان، راه انتخاب شده توسط فعالان جوان شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها را ستودنی دانست و گفت: دولت اکنون با پشت سر گذاردن یک ساختار نفتی صدوچند ساله، به این کسبوکارها توجه پیدا کرده است و از توسعه فرهنگ جدید کارآفرینی حمایت میکند. صنایع سنتی و وابسته به درآمدهای نفتی اگرچه عظیمالجثه هستند و پا پول نفت فربه شده اند، اما با ایستادگی، تلاش و نوآوری دانشبنیانیها و استارتاپها فرو میریزند.
ستاری ادامه داد: فضای سنتی اگرچه فربه و گسترده، اما در رقابت و مبارزه با استارتاپها بازنده است. کسب و کارهای سنتی باید به جای مقابله، راه موفقیت خود را در چگونگی حمایت و همراهی این استارتاپها جستوجو کند.
به گفته معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، بدیهی است که دولت قادر به حل تمامی مشکلات نیست و مردم، با ایدههای خلاقانه، بازیگر اصلی میدان حل مشکلات هستند؛ دولت باید محیطی ایجاد کند که شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها بدون کمترین مانع و دغدغه در مسیر حل مشکلات با ساختهپرداخته کردن ایدههای نوآورانه گام بردارند.
ضرورت حرکت بر مدار نوآوری
ستاری همچنین از شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها، جهش خوبی را در حوزه فروش برداشتهاند اما هنوز در حوزه توزیع، کارهای زیادی داریم؛ استارتاپها اگر چند مشکل اساسی را حل کنند، حمایت و اعتماد جامعه را بهدست میآورند؛ برای اینکار، نیاز به ایدههای نواورانه جدید و بومی داریم. استارتاپ.های خدماتی بازار فوق العادهای در اختیار دارند چراکه بخش توزیع و خدمات عموماً به رانت نفتی وابسته بوده است و امروز ارائه خدمات ارزان، گسترده و با کیفیت استارتاپها، فرصتی خارقالعاده برای این کسبوکارها به ارمغان آورده است.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری با بیان اینکه فرهنگ و ساختار شهری جامعه باید متناسب و سازگار با زیستبوم کارآفرینی و نوآوری اصلاح شودگفت: مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری خصوصی که با حمایت معاونت علمی پاگرفتهاند، راه جدیدی در راستای اصلاح این فرهنگ است. در مفاهیم شهر نوآور، خلاق و هوشمند تمامی عرصه شهر به مثابه یک پارک علم و فناوری، میدان نقشآفرینی شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها است.
به گفته معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، این فرهنگ از پایتخت فراتر رفته و به دیگر شهرها نیز تسری پیدا کرده است، مفاهیم تازهای چون پارکهای علم و فناوری خصوصی، مراکز رشد و کارخانجات نوآوری از این مفاهیم است و شهردارها هم به این باور رسیدهاند که مردم هستند که با نوآوری و خلاقیتشان، مشکلات را حل میکنند.
انتهای پیام/