آخرین مطالب

ابعاد تئاتر معاصر ترکیه در تئاتر شهر بررسی شد فرهنگی و هنری

ابعاد تئاتر معاصر ترکیه در تئاتر شهر بررسی شد

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - سالن کنفرانس تئاتر شهر، صبح امروز میزبان &#۱۶۰;اوزن یولا و لمان ایلماز از نویسندگان و فعالان حوزه تئاتر ترکیه بود.

تبسم مهر - سالن کنفرانس تئاتر شهر، صبح امروز میزبان  اوزن یولا و لمان ایلماز از نویسندگان و فعالان حوزه تئاتر ترکیه بود.

- اخبار فرهنگی -
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، صبح امروز تئاتر شهر میزبان نشست پژوهشی «معرفی تئاتر معاصر ترکیه» با حضور اوزن یولا، نویسنده، کارگردان و مدرس دانشگاه و از جمله داوران «مسابقه‌ی تئاتر بین‌الملل» سی و هفتمین جشنواره‌ی تئاتر فجر و لمان ایلماز از جمله داوران «مسابقه‌ی تئاتر بین‌الملل» در سی و ششمین جشنواره‌ی تئاتر فجر بود. در این پنل پژوهشی عبدالحسین لاله نیز به عنوان فعال حوزه تئاتر ترکیه مدیریت پنل را برعهده داشت.
در این نشست اوزن یولا در مقام سخنران اصلی اعلام کرد تاریخ تئاتر در ترکیه دو ساحت دارد که نخست تئاتر برآمده از مردم است و دیگری تئاتری با سرمنشا روستایی که از دل گردهمایی‌های میدانی در روستا پدید آمده‌اند.
وی با تشریح تئاترهای میدانی و توصیف برخی نمایش‌های این چنینی گفت:«در قرن شانزدهم در زمان سلطان سلیمان تیمارستانی گشایش می‌یابد که در آن میدانی گرد داشت و افراد بستری شده در زمان تنفس چون عقربه ساعت دور میدان می‌چرخیدند. کسی که اولین گام را در میدان می‌گذارد را کتک می‌زنند که چرا وارد میدان شدند. افرادی که از شهر آمده بودند این را جالب می‌بینند و نمایشی به نام اوتار یا وسط را خلق می‌کنند. بیگانه سازی برشت پایه‌اش این نگرش است. دو تکنیک‌برشت و استانیسلاوسکی هر دو در این روند دیده می‌شود.»
دکتر لاله با مطرح شدن مبحث تئاتر سایه در ترکیه گفت برخلاف تصور تئاتر با وجود همجواری با یونان تئاتر از مصر وارد ترکیه شده است و بخش آسیایی ترکیه نیز چندان با شکل کنونی تئاتر ارتباط برقرار نکرده‌اند.
آقای یولا با اشاره به تشکیل جمهوری ترکیه و تغییر یک شبه رسم الخط عربی به لاتین و موقعیت اجتماعی زنان شرایط برای تئاتر تغییر می‌کند. آرتور آنتوان نخستین کارگردان اروپایی است که در ترکیه اجرا می‌رود و آثار شکسپیر و مولیر در ترکیه محبوب می‌شود. در آنکارا سپس دانشگاه هنرهای زیبا و کنسرواتور تشکیل می‌شود.
در این نشست از خیابانی همانند لاله‌زار تهران با همان کاربرد نامبرده شد و از نقش زنان ارمنی برای ایفای نقش‌های زنانه به واسطه مشکلات جامعه مذهبی گفته شد.
همچنین آقای یولا و خانم ایلماز درباره سازوکارهای مدیریت تئاتر ضمن بیان اینکه در ترکیه دو گونه مدیریت دولتی و خصوصی است، گفته شد بخش خصوصی با حمایت شهرداری اداره می‌شود اما هنوز مشکلات مالی وجود دارد. در بخش دولتی با مرکزیت آنکارا و چند شهر با مدیریت آنکارا، بودجه آن از طرف وزارت فرهنگ تامین می‌شود. از سال 1980 تئاترهای غیروابسته دولتی شکل می‌گیرند.
در خلال گفتگوها با بیان نقش نمایش‌های کمدی، تأثیر تئاترهای اروپایی به خصوص آلمان بر ترکیه و جریان‌های جشنواره‌های از تمایل هنرمندان به گونه‌های تازه تئاتری سخن به میان آمد.
آقای یولا در پاسخ به اینکه چند نمایش در ترکیه روی صحنه می‌رود گفت در بخش دولتی 139 نمایش روی صحنه رفته است. در سال 2017 در استانبول 400 نمایش روی صحنه رفته است.
وی همچنین از وضعیت کنونی جشنواره تئاتر استانبول گفت و توضیحات مبسوطی درباره هدف این جشنواره و رویکردش در حمایت از آثار نوگرا گفت.
سخنران با ارائه تصاویری از رویکردهای نو تئاتر ترکیه، چند نمایش خلاق کارگردان ترک را با تشریح چگونگی اجرای آنها و دلایل فکری این آثار، به مخاطبان ایران عرضه کردند.
این نشست با همراهی دبیر جشنواره، نادر برهانی مرند و سعید اسدی، دبیر بخش بین‌الملل و جمعی از هنرمندان و پژوهشگران تئاتر در ایران برگزار شد.
انتهای پیام/


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند