ایوب آقاخانی در گفتوگو با فارس:
حوزه هنری طرح ناتمام را احیا کرد/ دور جدید پروژه چهار فصل تئاتر ایران کلید خورد
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - مدیر دفتر مطالعات و پژوهش مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری از آغاز دور جدید پروژه چهارفصل تئاتر ایران، امروز در حوزه هنری خبر داد و گفت: ۱۲ ایده اجرایی به این فصل رسید که طی سه روز کارگاههایی با حضور نویسندگان آنها برپا خواهد شد.
تبسم مهر - مدیر دفتر مطالعات و پژوهش مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری از آغاز دور جدید پروژه چهارفصل تئاتر ایران، امروز در حوزه هنری خبر داد و گفت: 12 ایده اجرایی به این فصل رسید که طی سه روز کارگاههایی با حضور نویسندگان آنها برپا خواهد شد.
به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری کشور به منظور تقویت بنیه نمایشنامهنویسی کشور و کشف استعدادهای جدید در زمینه نمایشنامه نویسی، دوره جدید پروژه جامع و ملی نمایشنامهنویسی «چهار فصل تئاتر ایران» را به دبیری ایوب آقاخانی در سال جاری راهاندازی کرده و اکنون نیز این دوره برای تربیت نمایشنامهنویسان آغاز شده است.
فراخوان این پروژه به مناسبت چهل سالگی انقلاب اسلامی ایران برای فصل اول با عنوان «ایران در بستر تاریخ ایران» مهر ماه از سوی حوزه هنری منتشر شد و نویسندگان علاقهمند میتوانستند آثارشان را برای دبیر این پروژه ارسال کنند.
این بازیگر، کارگردان و مدرس دانشگاه در گفتوگو با فارس درباره نشستهای تخصصی فصل اول پروژه چهار فصل تئاتر ایران که از امروز آغاز شده است، اظهار داشت: نشستهای پروژه در سه روز و طی چهار جلسه در حوزه هنری برگزار میشود.
مدیر دفتر مطالعات و پژوهش مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با اشاره به اینکه بیش از 60 ایده از 20 استان کشور برای این پروژه ارسال شده بود، گفت: از بین این 60 ایده با کمک اعضای هیأت علمی (حسین پاکدل، شهرام زرگر و فرهاد امینی) 12 ایده انتخاب شد و ما به نویسندگان این ایدهها پیشنهاد دادیم تا نسخههای اول نمایشهایشان را برای ما ارسال کنند. مدتی در انتظار ارسال نسخهها بودیم و پس از دریافت نیز هیأت علمی به مطالعه آنها بر مبنای آن برپایی کارگاه آموزشی در تهران پرداخت.
آقاخانی در ادامه افزود: پروژه چهار فصل بین سالهای 87 تا 91 توسط انجمن هنرهای نمایشی و مرکز هنرهای نمایشی مورد حمایت قرار گرفت، اما پس از آن به دلیل ضعف مالی و گرفتاریهای برگزاری تعطیل شد و مدتی به تعویق افتاد. در نهایت به لطف خدا و با کمک مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، کوروش زارعی پیشنهاد احیای آن طرح آموزشی درامنویسی ملی مطرح شد و خوشبختانه مورد استقبال قرار گرفت و الان هم در مسیر برگزاری هستیم.
وی طرحهای پذیرفته شده را اینگونه اعلام کرد: نمایشنامههای «تا ناکجای بیآباد»، «عمه خانم»، «او جوان افتاد»، الکی خوشها»، «بیمصرفها»، «کافهچیا»، «صدای ما سفید است»، «آرایشگاهی در دوراهی جنگ و صلح»، «مستندی برای زندگی»، «سرسردار مصلوب بر صلیب سپهسالار»، «ملخ زدگان»، «فرمان راوی مخبط».
آقاخانی درباره برنامههای رادیویی خود نیز گفت: من حداقل ماهی یک تا دو سریال هفتگی برای رادیو به عنوان کارگردان تولید میکنم و الان هم کاری در دست دارم که انشاءالله به زودی به فرجام میرسد. البته چندی پیش به دلیل برگزیده شدن یکی از کارهایم به نام «سارا» در جشنواره IBU 2018، تجلیلی از من در جام جم توسط مدیران حوزه صدا صورت گرفت. این نمایش ضد جنگ بود و درباره کودکی که درگیر فضاهای جنگ زده جامعه خودش بود.
آقاخانی با ابراز مسرت از برپایی بخش رادیویی در جشنواره تئاتر فجر گفت: خوشبختانه امسال در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر بخش فراموش شده نمایشهای رادیویی بازگشته و این هم باعث خوشحالی است.
انتهای پیام/