پیشنهاد کتاب آخر هفته
کتابهایی برای بهتر شدن جهان
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- این هفته را با کتاب تازه ویکتور هوگو، جانوران آمریکایی و هنرمندیهای یک فیلسوف بگذرانید.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- این هفته را با کتاب تازه ویکتور هوگو، جانوران آمریکایی و هنرمندیهای یک فیلسوف بگذرانید.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، این هفته کتابها از نامهای بزرگ تاثیر گرفتهاند، فلسفه و ادبیات رمانتیک، اصلیترین موضوعات کتابهای این هفته هستند که قرار است آخر هفتهای دلچسب برای مخاطبان خود بسازند.
این بار برای زندگی بهتر مطالعه کنید، کمی بخندید و کمی خوشبخت باشید، شاید حال دنیا هم کمی بهتر شود.
**جانورشناسی آمریکایی
می دانیم که در آمریکا هر حزب سیاسی، حیوان خاصی را به عنوان نشان خود برمیگزیند اما تا به حال فکر کردهاید که هر کدام چه معنایی دارند؟ حیواناتی مثل فیل در سیاست آمریکا بسیار مشهور هستند اما شاید بهتر باشد باقی آنها را هم بشناسید. حیوانات مفاهیم خاص خود را به همراه میآورند و این که چه میگویند باید از زاویه نگاه خودشان درک شود!
برای این کار کتاب «فرهنگ اصطلاحات جانوران سیاسی» کتابی است که با زبان طنز این افراد را به شما معرفی خواهد کرد. این کتاب مصور مجموعهای از حیوانات را به شما معرفی میکند که در آمریکا زندگی میکنند، آنها میتوانند شخصیت سیاسی، اقتصادی یا رسانهای باشند. با خواندن این کتاب ضمن این که میخندید از ویژگیهای سیاستمداران و قدرتمندان آمریکایی نیز باخبر میشوید، این کتاب شوخطبعانه است اما در عین حال اطلاعاتی جدی نیز به شما میدهد و میتواند مورد توجه باشد.
«فرهنگ اصطلاحات جانوران سیاسی» تالیف جیمز جکسون و کیل پاتریک با تصویرسازیهای جف مکنلی است که میترا هوشیار آن را ترجمه کرده و نشر تاش در 96 صفحه منتشر کرده است.
***فیلسوفها هم خوشبخت میشوند
یک فیلسوف چگونه میتواند خوشبخت باشد؟ این را آرتور شوپنهاور به شما خواهد گفت.
کتاب «هنر خوشبختی»، مجموعهای از یادداشتهایی است که شوپنهاور برای انتشار در مجموعه آموزههای خوشبختیاش نوشته بود اما تا پیش از درگذشتش منتشر نشد. پس از مرگ او، ویراستار کتابهایش، فرانکو وولپی، مجموعه یادداشتهای او را منتشر کرد که این مجموعه نیز در میان آنها بود.
شوپنهاور در این کتاب پنجاه اصل خوشبختی از دیدگاه خودش را مکتوب کرده است و فصلی را نیز به گزینگویههایی در باب حکمت زندگانی اختصاص داده است.
این مجموعه قرار نیست که خوشبختی با خود به همراه بیاورد اما میتواند حال خواننده را بهتر کند و نشان بدهد که چه اتفاقاتی میتواند زندگی انسان را بهبود ببخشد. نکته مهم این است که این کتاب برای مردم فرانسه و مطابق با سبک زندگی آنان تنظیم شده است. این کتاب میکوشد تصویری فلسفی از خوشبختی انسانی را به تصویر بکشد و شوپنهاور دغدغههای فردیاش برای بهبود اوضاع اجتماعی را بازگو میکند. شاید اصلیترین پیام این کتاب این جمله باشد که رنج را باید آگاهانه برگزید و نباید آنطورکه میخواهیم بلکه باید آنطورکه میتوانیم زندگی کنیم.
کتاب هنر خوشبختی اثر آرتور شوپنهاور، با ترجمه علی عبداللهی، در 90 صفحه توسط نشر مرکز وارد بازار نشر شده است.
** قصهای از آخرین لحظههای عمر
این روزها کتاب تازه ای از ویکتور هوگو منتشر شده است که سالها اجازه انتشار رسمی نداشت، «آخرین روز زندگی یک محکوم»، کتابی کوچک است که حتی میتوان آن را یک داستان کوتاه دانست. هوگو این داستان را برای مبارزه با حکم اعدام نوشته است؛ ناگفته نماند که اعدام در فرانسه به معنای مرگ با قطع گردن به وسیله گیوتین بوده است.
این کتاب دو بخش دارد، بیانیهای که هوگو در اعتراض به اجرای حکم اعدام در فرانسه نوشته و دیگری داستان کلود بینواست که حال و هوای یک زندانی که به اعدام محکوم شده را توصیف میکند. او میکوشد به مسائل انسانی پیرامون خود توجه کند. مرگ و انواع آن یکی از مهمترین دغدغههای انسان هنرمند در عصر رمانتیک فرانسه است.
هوگو در این کتاب با روایت اوج احساسات انسانی میکوشد از حق زندگی برای همه انسانها دفاع کند و بگوید هیچ کس نمیتواند این حق را از دیگری سلب کند. این کتاب میخواهد بگوید که هر انسان به اندازه همه انسانها ارزش دارد و باید به هرکس، حتی اگر مجرم باشد احترام گذاشت. این کتاب میکوشد با روایت مرگ، انگیزه زندگی و زندگیبخشی باشد.
«آخرین روز زندگی یک محکوم»، با ترجمه بنفشه فریسآبادی، در 163 صفحه، توسط نشر چشمه وارد بازار شده است.
**9211**9053
انتهای پیام /*