کبگانیان در جمع خبرنگاران:
اشتغال فارغ التحصیلان باید یک شاخص رتبه بندی دانشگاهها باشد
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور با اشاره به آمار بالای بیکاری در دانش آموختگان گفت: شاخص اشتغال به کار دانش آموختگان باید در رتبه بندی دانشگاهها استفاده شود.
تبسم مهر - دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور با اشاره به آمار بالای بیکاری در دانش آموختگان گفت: شاخص اشتغال به کار دانش آموختگان باید در رتبه بندی دانشگاهها استفاده شود.
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، منصور کبگانیان دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران گفت: امروز جلسه ستاد با حضور اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد و در ابتدای جلسه از زحمات مخبر دزفولی به عنوان دبیر سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکر شد و مخبردزفولی قول داد به عنوان عضو فعال ستاد نقشه جامع علمی کشور در جلسات حضور داشته باشند که در جلسه امروز نیز شرکت کردند.
وی افزود: در ادامه این جلسه گزارش اشتغال فارغ التحصیلان ارائه شد و با تکمیل این گزارشها انتهای مباحث مربوطه را داشتیم به این ترتیب گزارشهای ما در ارتباط با فارغالتحصیلان کامل میشود و از طرف مرکز همکاریهای پیشرفت و تحول ریاست جمهوری نیز گزارشی در این خصوص ارائه شد که در این گزارش اعداد و ارقام مربوط به اشتغال فارغ التحصیلان را ارائه کردند.
کبگانیان اضافه کرد: براساس ارائه این نهاد 22 درصد جمعیت بالای 20 سال کشور را جمعیت فارغ التحصیلان دانشگاهی اشغال میکنند در صورتی که 40 درصد بیکاری بالای 20 سال را فارغ التحصیلان دانشگاهی دارند نسبتها نسبت بالایی است و اعدادی که اصلاح شده نسبت به آمار وزارت کار این بود که نرخ بیکاری فارغ التحصیلان 18 و نیم درصد است که بالای متوسط بیکاری کشور است و باید در مورد این آسیب فکری شود.
دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور یادآور شد: هم راستای شغل و رشته دانش آموختگان نیز در این آمار بیکاری تاثیر داشته و بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهها هستند که به دلیل هم راستا نبودن رشته تحصیلی و شغل آنها علت بیکاری را افزایش داده است.
وی گفت: میزان اشتغال در کشورهای توسعه یافته 80 درصد و در کشور ما 45 درصد است که باید برای این آسیب فکری شود پیشنهادهایی ارائه شد که ما در سیاستهایی که تدوین میکنیم اشتغال را در نظر بگیریم.
کبگانیان خاطر نشان کرد: به عنوان مثال اشتغال فارغ التحصیلان از شاخصهای رتبه بندی دانشگاهها شود و دانشگاهی که فارغ التحصیلانش بیشتر مشغول به کار میشوند رتبه بالایی بگیرند همچنین مهارتهای مورد نیاز بازار کار اعلام شود و تنظیم ظرفیت از سوی دانشگاهها انجام گیرد.
وی درباره شاخصها گفت: شاخصها با یکدیگر متفاوت است اشتغال به کار یک شاخص است و اینکه اشتغال به کار مرتبط با رشته تحصیلی باشد شاخص بالاتری خواهد بود.
دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور اضافه کرد: گزارش نهایی را وزارت علوم از رصد در مورد اشتغال فارغ التحصیلان ارایه کرده اند این ساختار در آینده استفاده خواهد شد و در جلسه بعد نیز به سیاستهای مربوط به اشتغال خواهیم پرداخت.
انتهای پیام/