موسیقی فجر 34 در آینه مهر؛
حاشیه و متن چند کنسرت/ رسانهها فعلا مهم نیستند
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - اولین روز از برگزاری سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر در حالی برگزار شد که فقدان توجه ستاد جشنواره به تامین برخی امکانات برای مخاطبان و اهالی رسانه از نکات جالب توجه بود.
تبسم مهر - اولین روز از برگزاری سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر در حالی برگزار شد که فقدان توجه ستاد جشنواره به تامین برخی امکانات برای مخاطبان و اهالی رسانه از نکات جالب توجه بود.
به گزارش خبرنگار مهر ، سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر در حالی روز چهارشنبه 24 بهمن کار خود در تالارهای مختلف شهر تهران کار خود را آغاز کرد که برگزاری همزمان این رویداد هنری با سی و هفتیمن جشنواره بین المللی تئاتر فجر یک فضای کاملا هنری وکمتر تجربه شده ای را برای زیر مجموعههای معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رقم زده است.
تک نوازی آرپینه ایسرائیلیان و اجرای یک برنامه کاملا تخصصی
یکی از اجراهای تخصصی روز اول جشنواره موسیقی فجر به تک نوازی پیانو آرپینه ایسرائیلیان اختصاص داشت که این هنرمند در کنسرت پیش روی خود که در اولین اجرای تالار رودکی جشنواره انجام گرفته به اجرای قطعاتی چون «بالاد شماره 1 در سل مینور» اثر فردریک شوپن، «انعکاس در آب/حرکت» اثر کلوددبوس، «اسکرتسو شماره 1 در سی مینور» اثر فردریک شوپن در بخش اول پرداخت.
این هنرمند در بخش دوم کنسرت خود که مخاطبان کاملا تخصصی موسیقی را در خود جای داده بود، در بخش دوم کنسرت به اجرای قطعاتی چون «دوازده آهنگ» پییر بولز، «سرودها» اثر مارتون ایسرائیلیان و «جزیره شادی» اثر کلود دبوسی در تالار رودکی پرداخت.

ارکستر سمفونیک رسانه هنر و شبی برای عاشقان جان ویلیامز
اجرای دوم تالار رودکی تهران در اولین روز از برگزاری سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر نیز به کنسرت ارکستر سمفونیک «رسانه هنر» به رهبری امیرپدرام طاهریان اختصاص داشت.
این اجرا نیز همچون کنسرت نوبت اول به 2 بخش اختصاص یافته بود که در بخش اول کنسرتو برای فلوت و ارکستر و موسیقی متن فیلم «فهرست شیندلر» به آهنگسازی جان ویلیامز برای مخاطبان اجرا شد. در بخش دوم برنامه نیز که عمده مخاطبانش را بستگان و دوستان گروه اجرایی تشکیل میداد سمفونی شماره 5 در سی بمل ماژور اثر فرانتس شوبرت و «دانوب آبی» اثر یوهات اشتراوس اجرا شد.
یکی از نکات قابل توجه این اجرا حضور تعدادی از نوازندگان ارکستر ملی بود که تعدادی از آنها از جمله محمد حسین غریبی و پروشات زندآیین بلافاصله بعد از اتمام کنسرت ارکستر ملی در نوبت اول اجرای تالار وحدت به گروه اجرایی ارکستر سمفونیک رسانه هنر ملحق شده و به اجرای برنامه پرداختند.
تریو پیانوی «اَمَئل» کشور اسلوونی و یک اجرای جمع و جور
تریو پیانوی «اَمَئل» کشور اسلوونی هم از جمله گروههای شرکت کننده در بخش بین الملل جشنواره موسیقی فجر است که در اولین شب از برگزاری سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر به اجرای برنامه در تالار وحدت تهران پرداختند.
گرچه نحوه برنامه ریزی ستاد برگزاری جشنواره میتوانست به شکلی باشد که این تریو در تالاری با ظرفیت محدودتر روی صحنه میرفت، اما این مجموعه متشکل از پیترزولتان نوازنده پیانو،ولوجابالژالورسکی نوازنده ویولن و ودامیرهامیدولین نوازنده ویولنسل در فضایی آرام و بی هیاهوی فارغ از جشنواره به اجرای قطعاتی از شاهین فرهت، یوهانس برامس، پیتر کوپاچ و بدریخ اسمتانا پرداختند.
البته حین اجرای این برنامه بود که تعدادی از مخاطبان کمتر آشنا با فضای این کنسرتها با اجرای یک یا دو قطعه تلاش میکردند از سالن خارج شوند که این موضوع در مقاطعی از کنسرت تمرکز برنامه را با مشکلاتی روبرو میکرد.

استقبال آذریها و مازنیهای مقیم مرکز از کنسرت همشهری هایشان
گروه «راست موغام تبریز» به سرپرستی شهریار صدیق و گروه «زندگی مازندران» به سرپرستی علی حسن نژاد دو مجموعه ای بودند که در اولین روز از برگزاری سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر به اجرای برنامه در تالار سوره حوزه هنری پرداختند.
یکی از نکات قابل توجه اجرای این دو کنسرت که در قالب بخش موسیقی نواحی جشنواره موسیقی فجر پیش روی مخاطبان قرار گرفت استقبال خوب مخاطبان آذری و مازندرانی مقیم پایتخت از کنسرتها بود که به تفکیک هر اجرا با حضور حداکثری هر دو طیف مخاطب همراه بود.
نکته جالب توجه اینکه بسیاری از این مخاطبان به دلیل محدودیت هایی که برای بلیتهای مهمان جشنواره برای هر دو گروه وجود داشت به صورت خودجوش بلیت خریداری کرده و به تماشای این کنسرتها نشستند.
از پاویون خبرنگاران و عکاسان هنوز خبری نیست
یکی از نکات جالبی که در اولین روز سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر توجه اهالی رسانه را به خود جلب کرد فقدان یک پاویون مناسب برای خبرنگاران در تالار وحدت بود. تالار وحدت طی ادوار مختلف برگزاری جشنواره موسیقی فجر به نوعی اصلیترین مرکز برپایی رویدادهای مختلف جشنواره شناخته شده و به همین دلیل عمده توجه خبرنگاران، عکاسان و اهالی رسانه به دلیل اهمیت اجراها در این تالار متمرکز بوده است.
ستاد برگزاری جشنواره موسیقی فجر نیز به تبع همین موضوع هر ساله شرایطی را فراهم میکرد که بر اساس آن خبرنگاران و عکاسان بتوانند با استقرار در طبقه دوم تالار که همواره محل برگزاری نشستهای خبری گروههای موسیقی در طول سال بوده شرایط مطلوبتری را برای ارسال فوری اخبار تولیدی به رسانههای مورد نظر و همچنین استراحت چند دقیقه ای برای روزهای سخت و دشوار کاری خود در ایام جشنواره داشته باشند.
اما یکی از نکات جالبی که در اولین روز سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر توجه اهالی رسانه را به خود جلب کرد فقدان یک پاویون مناسب برای خبرنگاران در تالار وحدت بود. نکته قابل توجه اینکه حضور چند دستگاه رایانه همراه برای استقرار خبرنگاران و ضرورت استفاده از این ابزار برای ارسال اخبار و مواردی مشابه یکی از بارزترین و بدیهیترین امکاناتی است که میتواند در رویداد ملی چون جشنواره موسیقی فجر وجود داشته باشد که گویا فعلا این موضوع در اولویت ستاد برگزاری جشنواره موسیقی فجر وجود نداشته و یک میزبانی با سادهترین امکانات از خبرنگاران اهمیت چندانی برای مسئولان دفتر موسیقی و ستاد برگزاری جشنواره ندارد.

رادیو ایران با برنامه «عندلیب» جشنواره سی و چهارم را روایت میکند
همزمان با برگزاری سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر هم شبکه رادیویی ایران در برنامه «عندلیب» به این رویداد موسیقایی میپردازد.
پخش گزارشهای مختف از رویدادهای مرتبط با جشنواره موسیقی فجر ، ارائه آخرین اطلاعات، رویدادها و حواشی مربوط به جشنواره از بخشهای مختلف برنامه رادیویی «عندلیب» است.
این برنامه رادیویی به تهیه کنندگی زهرا صالحی، دستیاری زهره سربازی، اجرای شهاب شهرزاد، کارشناسی علیرضا امینی، هماهنگی سیما بلوری و گزارشگری تینا میرکریمی و علی رشیدی هر شب ساعت 20 تا 21 از استودیو سیار رادیو ایران مستقر در تالار وحدت پخش میشود.
سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر از روز چهارشنبه 24 بهمن تا پایان روز دوشنبه 29 بهمن به دبیری شاهین فرهت میزبان دوستداران موسیقی است.