دبیرشورای عالی مناطق آزاد:
مشوقهای جدید بانک مرکزی برای بازگردانندگان ارز صادراتی
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران عصر امروز (چهارشنبه) مصوبه ای را برای تشویق صادرکنندگانی صادر کرد که مطابق دستورالعملهای ابلاغ شده نسبت به بازگشت ارز حاصل از صادرات خود اقدام کرده اند.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران عصر امروز (چهارشنبه) مصوبه ای را برای تشویق صادرکنندگانی صادر کرد که مطابق دستورالعملهای ابلاغ شده نسبت به بازگشت ارز حاصل از صادرات خود اقدام کرده اند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، کمیته سیاستگذاری نحوه بازگشت ارز حاصل از صادرات عصر چهارشنبه مشوقهای جدید را برای چهار گروه اعلام کرد.
بر پایه این مصوبه، صادرکنندگان با عملکرد بیش از 60 درصد که کمتر از یک میلیون یورو به کشور بازگردانده اند میتوانند ارز خود را به صورت حواله یا اسکناس به صرافیها بفروشند و همچنین در مقابل صادرات خود/غیر نسبت به واردات اقدام کنند.
این گروه در صورت برگرداندن یک تا سه میلیون یورو ارز، اجازه فروش تا سقف یک میلیون و 500 هزار یورو به صورت حواله یا اسکناس به صرافیها و عرضه 40 درص آن در سامانه نیما را دارند و میتوانند بقیه آن را برای واردات در مقابل صادرات خود/غیر استفاده کنند.
همچنین در صورتی که میزان بازگشت ارز سه میلیون تا 10 میلیون یورو باشد، مجوز فروش تا سقف 2 میلیون یورو به طور حواله یا اسکناس به صرافی ها، فروش 40 درصد در سامانه نیما و مصرف بقیه برای واردات در مقابل صادرات خود/غیر اعطا شده است.
در ازای بازگرداندن بیش از 10 میلیون یورو ارز نیز اجازه داده شده است صادرکنندگان تا سقف چهار میلیون یورو به صورت حواله یا اسکناس به صرافیها و70 درصد آن را در سامانه نیما عرضه کنند. آنان میتوانند بقیه این مبلغ را برای واردات در مقابل صادرات خود/غیر استفاده کنند.
** صادرکنندگان با عملکرد 30 تا 60 درصد
این صادرکنندگان منوط به تفاهم با بانک مرکزی میتوانند از مزایایی بهره مند شوند.
در این گروه برای افرادی که کمتر از یک میلیون یورو به کشور بازگردانده اند مجوز فروش به صورت حواله یا اسکناس به صرافیها و واردات در مقابل صادرات خود/غیر در نظر گرفته شده است.
این گروه در صورت برگرداندن یک تا سه میلیون یورو، اجازه فروش تا سقف یک میلیون و 500 هزار یورو به صورت حواله یا اسکناس به صرافیها و عرضه 45 درصد آن در سامانه نیما را دارند و میتوانند بقیه آن را برای واردات در مقابل صادرات خود/غیر استفاده کنند.
همچنین در صورتی که میزان بازگشت ارز سه میلیون تا 10 میلیون یورو باشد، مجوز فروش تا سقف یک میلیون و 500 هزار یورو به طور حواله یا اسکناس به صرافی ها، فروش 55 درصد در سامانه نیما و مصرف بقیه برای واردات در مقابل صادرات خود/غیر اعطا شده است.
بانک مرکزی در ازای بازگرداندن بیش از 10 میلیون یورو ارز نیز به صادرکنندگان اجازه داده است تا سقف 2 میلیون یورو به صورت حواله یا اسکناس به صرافیها و 80 درصد آن را در سامانه نیما عرضه کنند.
یکی دیگر از تفاوتها برای این گروه آن است که آنان میتوانند بقیه این مبلغ را «فقط» برای واردات در مقابل صادرات خود استفاده کنند.
** صادرکنندگان با عملکرد کمتر از 30 درصد
این صادرکنندگان مطابق با دستورالعمل شماره 299874 / 97 مورخ بیست و هفتم آبان ماه 1397 مشمول مزایای زیر میشوند:
در این گروه همانند 2 گروه دیگر، برای افرادی که کمتر از یک میلیون یورو به کشور بازگردانده اند مجوز فروش به صورت حواله یا اسکناس به صرافیها و واردات در مقابل صادرات خود/غیر در نظر گرفته شده است.
این گروه در صورت برگرداندن یک تا سه میلیون یورو، اجازه دارند تا سقف یک میلیون یورو را به صورت حواله یا اسکناس به صرافیها بفروشند و 50 درصد آن را در سامانه نیما عرضه کنند. آنان همچنین میتوانند بقیه آن را برای واردات در مقابل صادرات خود/غیر اختصاص دهند.
همچنین در صورتی که میزان بازگشت ارز سه میلیون تا 10 میلیون یورو باشد، مجوز فروش تا سقف یک میلیون یورو به طور حواله یا اسکناس به صرافیها و عرضه 70 درصد در سامانه نیما پیش بینی شده است.
صادرکنندگان مشمول در این گروه نیز میتوانند بقیه این مبلغ را «فقط» برای واردات در مقابل صادرات خود استفاده کنند.
صادرکنندگان در ازای بازگرداندن بیش از 10 میلیون یورو ارز نیز از بانک مرکزی اجازه دارند تا سقف یک میلیون یورو را به طور حواله یا اسکناس به صرافیها بفروشند و 90 درصد آن را در سامانه نیما عرضه کنند.
به این افراد نیز این مجوز داده شده است که بقیه مبلغ را «فقط» برای واردات در مقابل صادرات خود استفاده کنند.
** جزییات مصوبه
بانک مرکزی اعلام کرد اعتبار این مصوبه و ضوابط اعلام شده در آن تا پایان سال 1397 است. همچنین همه مفاد سایر مصوبات مرتبط همچنان به قوت خود باقی میماند.
از سوی دیگر، رفع تعهد بازگشت ارز حاصل از صادرات، منوط به ثبت همه اطلاعات توسط بانک و صرافیهای مجاز در سامانه نیما و سنا حسب
مورد است.
همچنین صادرکنندگانی که بیش از 60 درصد ارز حاصل از صادرات خود را مطابق مصوبات پیشین به چرخه اقتصادی بازگردانده اند، علاوه
بر موارد بالا در صورت نیاز به تخصیص و تامین ارز در اولویت بانک مرکزی قرار میگیرند.
اقتصام*3061*1961*
انتهای پیام /*