معاون ایمیدرو:
فعال سازی و توسعه بیش از 9 هزار معدن ضروری است
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- معاون سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: فعال سازی و توسعه بیش از ۹ هزار معدن ضروری است که این امر نیازمند ایجاد سیستمی با ساختار مشخص است تا بتوان از نتایج آن، استفاده کرد.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- معاون سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: فعال سازی و توسعه بیش از 9 هزار معدن ضروری است که این امر نیازمند ایجاد سیستمی با ساختار مشخص است تا بتوان از نتایج آن، استفاده کرد.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، «اردشیر سعد محمدی» در نشست "فعال سازی و توسعه معادن کوچک، محور توسعه اقتصادی" افزود: اکنون از مجموع 10 هزار معدن ایران تعداد چهار هزار معدن غیر فعال است و از مجموع باقیمانده تعداد 500 معدن بزرگ مقیاس محسوب میشوند و بقیه کوچک و متوسط هستند.
سعد محمدی بر لزوم تدوین ساختار مورد نیاز بخش معدن برای 10 سال آینده تاکید کرد و گفت: ضرورت دارد با نگرشی جدید از طریق سلسله مراتب، جهت گیری و سیاستگذاریها را بهبود بخشید.
به گفته معاون ایمیدرو، بخش معادن نیازمند ایجاد تیمهای بازرگانی حرفه ای است، زیرا بسیاری از معادن کوچک در فروش، بازاریابی و عرضه، مشکل دارند و ایجاد تیم کارشناسی میتواند به آنها کمک و مسیر مشخصی را در کشور ایجاد کند.
به اعتقاد وی، خروجی این تیمها برای وزارت صنعت، معدن و تجارت در سیاستگذاریهای کشور نیز میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
سعد محمدی، ضرورت ایجاد "کلینیک درمانی معدنی" را خاطرنشان کرد و گفت: بسیاری از معادن کوچک با چالش هایی روبرو میشوند که تیمهای یاد شده از لحاظ ساختار فنی میتوانند کمکهای علمی- فنی به آنها ارائه دهند تا شرایط بهتری را نسبت به گذشته داشته باشند.
وی یادآور شد: ایجاد بانک اطلاعاتی به منظور یکسان سازی اطلاعات بین همه سازمانها و تشکلهای معدنی از نیازهای این حوزه محسوب میشود و شناخت و افزایش ظرفیتها از دیگر موارد مهم در حوزه معدن و صنایع معدنی است.
** دولت معادن غیرفعال را به خانه معدن بسپارد
برپایه این گزارش، محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران نیز در این نشست گفت: این تشکل بدنبال آن است که دولت شرایطی را فراهم کند تا معادنی که به هر دلیلی تعطیل شده اند یا از ظرفیت کامل خود استفاده نمیکنند، در اختیار خانه معدن قرار داده شوند تا بتوان آنها را فعال ساخت.
وی افزود: طرح احیاء، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس تاکنون با موفقیت همراه شده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، تفاهمنامههای فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس بین معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و خانه معدن ایران با حضور وزیر صنعت، معدن وتجارت بهمن ماه پارسال به امضا رسید.
همچنین شرکتهای معدنی میدکو و گل گهر و انجمن سنگ آهن ایران نیز در این ارتباط تفاهمنامههای جداگانه امضا کردند.
براساس این تفاهمنامهها شرکتهای یاد شده در زمینه احیای حدود 500 معدن کوچک مقیاس برای یک دوره پنج سال فعالیت خواهند داشت.
این تفاهمنامه ها، احیای معادن متروک و اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم برای 425 هزار نفر را در دستور کار خود دارد.
** رئیس انجمن سنگ آهن: طرح احیای معادن کوچک و متوسط دائمی شود
همچنین مهرداد اکبریان رئیس انجمن سنگ اهن ایران در این نشست یادآور شد: شورای احیاء معادن کوچک و متوسط وظیفه دارد بانک اطلاعاتی قدرتمندی ایجاد کند که مباحث معدنی را ارائه دهد.
وی خواستار آن شد تا طرح احیای معادن کوچک و متوسط مقیاس، دائمی شود و بودجه مجزا برای آن در نظرگرفته شود و انجام کار کارشناسی نیز از دیگر نیازهای این حوزه به شمار میآید.
به گزارش ایرنا، فعالسازی معادن کوچک و توسعه اشتغال و بهره وری، تجمیع دپوهای موجود و برندسازی محصولات با توجه به استانداردها و کنترل کیفی به منظور تامین منابع مالی پایدار معادن، ارتقای سطح دانش معدنکاری کشور با افزایش آموزش و توسعه میزان تولید در معادن نیمه فعال با تامین بازار مطمئن محصول از اهداف کلان طرح احیای معادن کوچک و متوسط اعلام شده است.
بر اساس آخرین آمار ستاد وزارت صنعت، معدن و تجارت، شمار معدنهای دارای مجوز بهره برداری کشور 9 هزار و 950 فقره است که حدود چهار هزار معدن غیرفعال در همه گروهها وجود دارد که شامل 9 درصد معادن فلزی، 21 درصد معادن سنگ تزیینی، 51 درصد معادن مصالح ساختمانی و 15 درصد از سایر معادن مانند نسوزها و غیره است.
** معادن کوچک ریسک سرمایه گذاری را کاهش میدهد
همچنین فرید دهقانی مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی در این نشست افزود: این صندوق میتواند به عنوان کاتالیزور وارد زنجیره فعالیت معادن کوچک و متوسط مقیاس شود.
به گفته وی، معادن کوچک میتواند ریسک سرمایه گذاری را کاهش دهد و نیز بررسیهای فنی و اقتصادی معادن را با سرعت و دقت بالاتری در این صندوق به سرانجام رساند.
"نشست فعال سازی و توسعه معادن کوچک، محور توسعه اقتصادی" در ایمیدرو با حضور محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران، بهرام شکوری رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، مهرداد اکبریان، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران و وجیه الله جعفری، مدیرعامل ایمپسکو برگزار شد.
ایران سالانه حدود 400 میلیون تن انواع مواد معدنی از معادن کشور استخراج میکند که بالغ بر 60 تا 65 درصد این رقم مصالح ساختمانی است .
اقتصام**1559***2022
انتهای پیام /*