عضو شورای ملی زعفران:
قیمت تضمینی زعفران باید منطبق با نرخ ارز باشد
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تربت حیدریه - ایرنا - عضو شورای ملی زعفران گفت: ضرورت انطباق قیمت تضمینی محصولات صادراتی کشاورزی به ویژه زعفران با نرخ ارز در بازارهای جهانی ضروری است.
تبسم مهر - تربت حیدریه - ایرنا - عضو شورای ملی زعفران گفت: ضرورت انطباق قیمت تضمینی محصولات صادراتی کشاورزی به ویژه زعفران با نرخ ارز در بازارهای جهانی ضروری است.
به گزارش ایرنا، علی شریعتی مقدم روز چهارشنبه در همایش بهداشت، کیفیت و راندمان تولید زعفران در تربت حیدریه افزود: این بدان معناست که برای بهترین نوع زعفران باید قیمت مناسب حدود یکهزار و 200 یورو که در بازار جهانی قابل رقابت است، انتخاب کرد تا منافع تولیدکننده نیز حفظ شود.
وی اظهار داشت: اتخاذ چنین رویه ای به این خاطر است که در صورت افزایش نرخ ارز، منافع تولید کننده نیز حفظ شود تا از دیگر رقبای بازار عقب نماند و اتخاذ چنین رویکرد نیازمند عزم همگانی است.
وی گفت: در پیوند با این موضوع سایر محصولات کشاورزی و صنایع دستی که در مناطق مختلف تولید میشوند و در بازارهای منطقه ای و جهانی قابل رقابت هستند نیز از این مزیت بهره مند خواهند شد.
عضو شورای ملی زعفران با انتقاد از نبود انسجام و وحدت رویه در حوزه زعفران، افزود: در حال حاضر انسجام مورد نیاز در حوزه مدیریت زعفران بین بخش دولتی و خصوصی شامل تولید کننده، تاجر، صادر کننده و کسبه وجود ندارد.
شریعتی مقدم گفت: در حوزه مدیریت زعفران اگر همه بخشها تمام توانمندی خود را در یک راستا برای ارتقای زعفران بکار بگیرند، بی شک شاهد جهش مناسب در منابع و منافع زعفران خواهیم بود.
وی به طرح "تار" (توسعه ارزشهای روستایی) اشاره کرد و افزود: هدف از ارایه این طرح که توسط وزارتخانههای جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی مورد پذیرش قرار گرفته، افزایش سطح کیفی زندگی زعفران کاران از طریق افزایش سطح راندمان تولید است.
وی اظهار داشت: در اجرای این طرح 20 هزار کشاورز آموزشهای لازم را فرا میگیرند تا حوزه تولید را با افزایش محصولات دارای کیفیت مطلوب و بهداشتی متحول کنند.
وی گفت: بر همین اساس حدود چهار هزار کشاورز در حوزه زعفران تحت پوشش قرار گرفته اند که دست کم 50 درصد آنها در منطقه تربت حیدریه هستند و این بدان معناست که این منطفه به عنوان متمرکزترین نقطه برای توسعه و تحول زعفران این امکان را فراهم کرده که با شیوههای نوین از مزرعه تا فراوری به صورت محصول ارگانیک دست کم 50 درصد ارزش افزوده ایجاد کند.
* نبود انسجام در زنجیره تولید تا صادرات زعفران
فرماندار ویژه تربت حیدریه نیز در این همایش گفت: هنوز در زنجیره تولید تا صادرات زعفران انسجام و تاثیرگذاری ایجاد نشده است تا منافع هر بخش به صورت مجزا تعیین و مشخص شود.
علی رستمی افزود: در حالی که رتبه نخست تولید زعفران در دنیا به ایران اختصاص دارد اما گردش مالی مربوط به این محصول با این جایگاه همخوانی و مطابقت ندارد.
وی بر ضرورت افزایش تولید زعفران مبتنی بر روشهای دانش بنیان تاکید کرد و ادامه داد: تنها تولید بسیار از نظر کمی و کیفی رمز موفقیت نیست، بلکه مدیریت صحیح و توجه به رابطه عرضه و تقاضا، تشکیل یک کنسرسیوم واحد که از ائتلاف، هم افزایی و تعامل همه فعالان حوزه زعفران از تولید کننده تا صادر کننده و تمام افرادی که در این زنجیره سهم دارند، میتواند سبب ایجاد پایداری و افزایش حجم گردش مالی این محصول شود.
فرماندار تربت حیدریه گفت: بزرگترین واحد فرآوری زعفران خاورمیانه در تربت حیدریه هم اکنون بلا استفاده است که باید برای راه اندازی و ارزآوری مناسب آن تلاش کرد.
رستمی افزود: در حوزه زعفران، نیازمند مدیریت واحد هستیم چرا که پراکندگی در حوزه تصمیم گیری و تصمیم سازی، به این محصول آسیب رسانده است.
از حدود 75 هزار هکتار مزارع زعفران ایران سالانه 200 تن محصول یعنی 95 درصد زعفران جهان برداشت میشود که 78 درصد آن از مزارع خراسان رضوی است.
بر این اساس بیشترین میزان محصول زعفران جهان با سه هزار سال سابقه در شهرستانهای تربت حیدریه، زاوه، کاشمر، رشتخوار و مه ولات در جنوب استان خراسان رضوی تولید میشود.
از مجموع 70 هزار هکتار زمین زیر کشت زعفران در خراسان رضوی هشت هزار هکتار معادل 12 درصد آن به شهرستان تربت حیدریه اختصاص دارد.
هم اکنون 117 هزار خانوار در خراسان رضوی به کشت زعفران مشغول هستند که 15 هزار خانوار از این تعداد در تربت حیدریه هستند.
شهرستان 225 هزار نفری تربت حیدریه در 150 کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.
7079/6121 / 1922 / 6053
انتهای پیام /*