ارائه پیشنهاد ویزای مشترک کشورهای اکو/ ایجاد گروه گردشگری آنلاین
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - در نشستی که نمایندگان کشورهای عضو اکو و بخش خصوصی فعال در گردشگری داشتند، پیشنهاد وجود یک ویزای مشترک بین کشورهای عضو اکو توسط سازمان میراث فرهنگی داده شد.
تبسم مهر - در نشستی که نمایندگان کشورهای عضو اکو و بخش خصوصی فعال در گردشگری داشتند، پیشنهاد وجود یک ویزای مشترک بین کشورهای عضو اکو توسط سازمان میراث فرهنگی داده شد.
به گزارش خبرنگار مهر ، در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری وصنایع وابسته که از روز 23 بهمن آغاز شده و تا روز 26 بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برپا خواهد بود، نمایندگان عضو اکو حضور داشتند و در یک جلسه ای با مدیرکل بازاریابی و تبلیغات گردشگری، به بررسی مسائل مربوط به توسعه گردشگری دو کشور پرداختند.
رایزن فرهنگی و گردشگری سفارت ترکیه، نماینده ای از وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه و مسوول تورساب ترکیه به همراه آژانسداران پاکستان و مشاور ارشد گردشگری وزارت فرهنگ افغانستان در این جلسه نیز حضور داشتند. در این نشست که پیش از ظهر روز چهارشنبه برگزار شد ، محمد ابراهیم لاریجانی مدیرکل بازاریابی و تبلیغات گردشگری گفت: شاید یکی از کارهای که با قدرت بتوان انجام داد فعالیت در صنعت گردشگری است. هر کدام از کشورها برنامه ریزیهای خود را در این باره دارند. اما هیچ گاه با هم هماهنگ شده کار نکرده اند و پیوندی ندارند. به نظرم نیاز هست که برای معرفی و حل مشکلات، دفاتر و آژانسهای ما در کشورهای دیگر تلاش کنند و در واقع یک شبکه شکل بگیرد. تحولات گردشگری آنقدر زیاد است که شاید حتی آن شبکه امروزی هم کارایی نداشته باشد برای همین فکر میکنم باید در شبکههای اجتماعی و همیشه آنلاین ارتباط بگیریم وگرنه این جلسه تمام میشود و میرود تا سال بعد.
ارائه تجربه بوم گردی به کشورهای دیگر
وی در ادامه بیان کرد: ما تفاهمنامه هایی را با دوستان افغانستانی در همدان 2018 داشته ایم حتی پس از آن نیز اقداماتی انجام شد اما به دلیل دوری از هم و نبود یک شبکه آنلاین برای پیگیری کارها باعث شد که از اقدامات یکدیگر آگاه نشویم. پس پشنهاد اول ما این است که سازمان همکاریهای اکو یک گروه گردشگری آنلاین ایجاد کند و نمایندگان ده کشور در آن عضو شوند تا با همفکری یکدیگر چند پروژه در دستور کار قرار دهیم و زمان بندی کنیم و زمانی که کارها را به اجرا رسانده و تمام کردیم به سراغ پروژه بعدی برویم.
لاریجانی بیان کرد: تبادل تجربه موضوع دوم هست الان کشورهای عضو اکو تجربههای خوبی در زمینه گردشگری دارند که میتوانند آن را در اختیار کشورهای دیگر عضو اکو نیز قرار دهند اکنون ایران در زمینه اقامتگاههای بوم گردی به یک تجربه خوب و توامندی برای جوامع محلی رسیده است این اقدامات در کشورهای پاکستان و اقغانستان نیز میتوانداجرا شود و ما هم این تجربهها را میتوانیم در اختیار آنها قرار دهیم. از طرفی استانداردهای هتلهای ترکیه نیز خوب است و میتوان آن الگوها را در کشورهای دیگر اجرا کرد.
مدیرکل بازاریابی و تبلیغات گردشگری بیان کرد: موضوع تسهیلات مربوط به ویزا یکی دیگر از مباحث مهم در توسعه گردشگری است ما با برخی از کشورها تفاهم برای لغو ویزا داریم و این موضوع میتواند بین کشورهای عضو اکو نیز اجرایی شود آرمان نهایی این است که سازمان اکو نیاز به یک کار مشترک در این ارتباط دارد و باید هماهنگیهای لازم را انجام دهد. شاید بتوان یک ویزای مشترک بین کشورهای عضو اکو داشت.
پاکستانیها برای گرفتن ویزا مشکل دارند
در ادامه این برنامه ،ممدوح اونال رییس بخش صنعت کشاورزی و توریست سازمان همکاری اکو نیز در این جلسه گفت که این ایده خوبی است و من هم با آن موافق هستم. اگرچه ایده آل است اما باید به سمت ایده آلها حرکت کرد تا بتوان آن را اجرایی کنیم. ما ده عضو داریم که کشورهای در حال توسعه و در حال رشد هم عضو آن هستند به عنوان مثال اکنون در حال معرفی ازبکستان هستیم قبلا نیز ویزای مشترک را در حوزه شینگن داشته ایم اما شاید بتوان ویزای توریستی مشترک را داشته باشیم.
حسنین همایی یکی از فعالان گردشگری و آژانس داران از کشور پاکستان نیز در این جلسه گفت: ما میخواهیم که مناطق گردشگری ایران را معرفی کنیم اما مشکل زیادی برای گرفتن ویزا داریم کنسولگری ویزا میدهد اما میتوان روابط توریستی را بیشتر کرد
این مدیر آژانس در پاکستان گفت: اکنون پاکستانی هایی که دو پاسپورت دارند و یا به عنوان مثال در لندن زندگی میکنند برای سفر به کشورهای دیگر مشکل دارند. آنها باید یک پروسه طولانی را طی کنند. پاکستان مشکل امنیت داشت اما خیلی بهتر شده است و توریستها به پاکستان میآیند در سه ماهه آخر 1.3میلیون گردشگر به پاکستان آمدند. مشکل گرفتن ویزا برای سفر پاکستانیها به ترکیه هم هست. چون پروسه طولانی لازم دارد.
پیشنهاد اکوویزا برای کشورهای عضو
رییس بخش صنعت کشاورزی و توریست سازمان همکاری اکو در پاسخ به این موضوع گفت: این مسایل بین مسئولان کشورها مطرح میشود و در حوزه اختیارات اکو نیست باید دو جانبه حل شود.
سیدرضا حسینی میثم مشاور ارشد بودجه و امور گردشگری وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان گفت: وجود شبکه اینترنتی که بتواند کشورهای اکو را بهم لینک بدهد مهم است کشورهایی از جمله ترکیه میتواند تجربه خود را در اختیار ما قرار دهد و یا کشورهای ضعیتتر مانند افغانستان هم میتواند از کمک کشورهای دیگر استفاده کند. چون تا کنون نتوانسته به خوبی گردشگر جذب کند.
وی ادامه داد: درباره ویزاهای مشترک نیز باید گفت که میتوان تمرکزمان بر اکوویزا باشد و البته این مسائل به وجود بستر مشترک بین کشورها در این ارتباط دارد.