نگاهی به دستاوردهای صنعت موشکی در 40 سالگی انقلاب
تهران - توکیو؛ فصل جدید روابط
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - پکن- ایرنا- سفر `علی لاریجانی` رییس مجلس شورای اسلامی ایران به ژاپن همزمان با هفتادمین سالگرد تاسیس روابط دیپلماتیک تهران - توکیو را میتوان با توجه به تحولات منطقه ای و بین المللی، نقطه عطفی در روابط سیاسی و پارلمانی دو کشور برشمرد.
تبسم مهر - پکن- ایرنا- سفر "علی لاریجانی" رییس مجلس شورای اسلامی ایران به ژاپن همزمان با هفتادمین سالگرد تاسیس روابط دیپلماتیک تهران - توکیو را میتوان با توجه به تحولات منطقه ای و بین المللی، نقطه عطفی در روابط سیاسی و پارلمانی دو کشور برشمرد.
به گزارش ایرنا یکی از مهمترین اهداف سفر رییس مجلس شورای اسلامی به ژاپن گسترش همکاریهای پارلمانی میان دو کشور و همچنین رایزنی در مورد مسائل مورد علاقه تهران و توکیو به ویژه در موضوعاتی مانند مبارزه با تروریسم و ایجاد امنیت در فضای همکاریهای دو جانبه و اقتصادی است.
از آنجا که ارتباطات پارلمانی میان کشورها بر حوزههای فرهنگی و اقتصادی نیز تاثیر گذار است، طبیعی است که هر چقدر این زمینه گسترش یابد، تهران و توکیو قادر خواهند بود بر اساس مبنای حقوقی و سیاسی و از طریق مجالس، راهکارهایی نیز برای عرصههای اقتصادی، تجاری و فرهنگی داشته باشند.
شاید در همین راستا بود که رییس مجلس شورای اسلامی ایران در توکیو گفت: ایران بر روی همکاریهای دانشگاهی فرهنگی و مذاکره با ایرانیان مقیم تمرکز میکند.
رییس مجلس شورای اسلامی در فرودگاه توکیو و در بدو ورود به این کشور تاکید کرد روابط رو به گسترش ایران و ژاپن از اهمیت فراوانی برای دو طرف برخوردار است و نیاز است تعاملات و روابط اقتصادی بین دو کشور افزایش یابد.
لاریجانی با اشاره به همکاریهای ایران و ژاپن در بخشهای مختلف بیان کرد: در گذشته نیز دو کشور در بخشهای مختلف همکاریهای قابل قبولی داشته اند و این سفر میتواند در گسترش روابط تاثیرگذار باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ایران و ژاپن در بخشها و حوزههای مختلف از جمله حوزه اقتصادی همکاریهای خوبی را دنبال کرده اند و تقویت و گسترش روابط با ژاپن برای ما بسیار مهم و حائز اهمیت است.
او که به دعوت 'داته' رئیس مجلس مشاوران (سنا) ژاپن به منظور توسعه روابط همه جانبه به این کشور سفر کرده است ، یکی از بلند پایهترین مقامهای کشور است که در شرایطی حساس به ژاپن سفر کرده است و ملاقات هایی که با مقامهای ژاپن داشته، برای کشور از اهمیت فراوانی برخوردار است.
'ناکاتا واشی' تحلیلگر مسایل ژاپن و ایران در مورد روابط تجاری ایران و ژاپن به ایرنا گفت: ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت جهان است و ژاپن یکی از بزرگترین واردکنندگان به حساب میآید ولی حجم واردات ژاپن به دلیل تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه ایران روبه کاهش است.
او تاکید کرد: ژاپن که فاقد هر گونه منابع طبیعی است در تمام این سالها تلاش کرده رابطه خوبی با کشورهای تولیدکننده انرژی خاورمیانه برقرار کند و ایران که چهارمین کشور بزرگ تولیدکننده نفت و دومین کشور بزرگ دارای ذخایر گازی است، یکی از این کشورها است با این حال تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه ایران بر روابط ژاپن و این کشور نفتخیز تاثیرات نامطلوبی گذاشته است.
به گفته وی ژاپن در روابط خود با ایران در عرصه انرژی همواره یک واردکننده صرف است واردات از ایران در سال 2017، 400 میلیارد ین تخمین زده شده است 98 درصد این میزان را سوختهای معدنی نظیر نفت خام تشکیل داده است.
او تصریح کرد: صادرات ژاپن به ایران در سال 2017 میلادی 98.5 میلیارد ین بوده و در مجموع شامل 35.5 درصد تجهیزات حمل و نقل، 20.4 درصد ماشین آلات و 11.4 درصد فولاد و اقلام فلزی بوده است.
این تحلیلگر تاکید کرد: ایران به عنوان کشوری با جمعیت 80 میلیونی، بازار بالقوه خوبی برای کشورهای اروپایی و آسیایی و البته ژاپن است.
به گفته وی در جولای 2015 با امضای برجام و برداشته شدن تحریمهای اقتصادی علیه ایران، ژاپن هم شروع به برنامهریزی برای توسعه تجارت با ایران کرد با این حال با روی کار آمدن ترامپ و خروج او از توافق هستهای بار دیگر شرایط مبهم شد.
با توجه اینکه طرفین توانسته اند بر 40 سال رابطه با ثبات دو کشور به خوبی مدیریت کنند و با نظرداشت اینکه سران دو کشور بارها در چند سال گذشته با یکدیگر دیدار کرده اند و با توجه به عزم راسخ دو دولت برای توسعه روابط ، ضروری است روابط ژاپن و ایران با عبور از فراز و فرودهای تاریخی کماکان سیر رشد خود را طی کند.
نباید فراموش کرد ژاپنیها جزو اولین کشورهایی بودند که پس از بازگشت تحریمهای آمریکا علیه کشورمان، بسرعت و پس از یک وقفه کوتاه، واردات نفت از ایران را از سر گرفتند و سفر رییس مجلس شورای اسلامی و هیات همراه در این برهه زمانی برای سرعت بخشیدن به این همکاری ها، تضمین توافقات طرفین و استفاده از نقش پارلمانها برای پیشبرد برنامههای مشترک با اهمیتتر از هر زمانی مینماید.
از سوی دیگر نیز رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان ژاپن با تاکید بر اهمیت روابط ایران و ژاپن اظهار داشت: همکاریهای پارلمانی تاثیر مهمی در توسعه روابط دو کشور دارد.
'یاسوهیده ناکایاما' افزود: با توجه به اینکه امسال نودمین سالگرد روابط سیاسی دو کشور است امیدوارم همراه با سایر نمایندگان بتوانیم گامهای موثری در توسعه روابط تهران - توکیو برداریم.
سفر لاریجانی نشان دهنده تعهدی دیگر از سوی جمهوری اسلامی به جامعه بین المللی برای همکاری با کشورها بر اساس اصول همزیستی مسالمت آمیز و بر اساس احترام به منافع متقابل است و اینکه ایران به گسترش روابط با کشورهای خاور دور و شرق آسیا اهتمام میورزد.
بر این اساس آنچه در دیدارهای هیات پارلمانی ایران با طرفهای ژاپنی مورد تاکید قرار گرفت اینکه دو کشور به غیر از زمینههای سیاسی و همکاریهای مجالس، توان آن را دارند که سطوحی بالاتر از همکاریها در عرصه انرژی، اقتصاد و سرمایه گذاری، فرهنگ و فناوریهای نوین و پیشرفته را دنبال کنند.
کوبایاشی سفیر ژاپن در ایران پیشتر گفته بود: بعد از برجام ما برای تقویت روابط دوجانبه اقتصادی تلاش کردیم و امیدواریم با شروع کار گروه دوستی، این روابط گسترش یابد.
او اعلام کرد که ژاپن و ایران به رغم هر تحولی دارای روابطی مطلوب و دوستانه در طول تاریخ بوده اند و بر اساس همین زیربنای خوب است که آنها میتوانند با چالشها مقابله کرده و راه گسترش همکاریهای آینده را بازتر کنند.
رییس مجلس شورای اسلامی ایران در جریان سفر دو روزه خود به ژاپن با روسای مجلس سنا و مجلس قانون گذاران ژاپن، 'شینزو آبه' نخست وزیر و رئیس گروه دوستی پارلمانی دو کشور دیدار و گفت و گو کرد.
علیرضا رحیمی نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس، شهباز حسن پور بیگلری نماینده سیرجان، اسدالله قره خانی نماینده علی آباد کتول، حسن خسته بند نماینده بندرانزلی و قاسم جاسمی نماینده کرمانشاه دکتر لاریجانی را در این سفر همراهی کردند.
آساق**231**1904**
انتهای پیام /*