نگاهی به دستاوردهای صنعت موشکی در 40 سالگی انقلاب
میزبانی علامه از نخستین همایش اقتصاد آموزش و پرورش
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران-ایرنا- دبیر علمی نخستین همایش ملی اقتصاد آموزش و پرورش گفت: دراین همایش، مدیریت منابع انسانی و مالی (چالشها، مسائل و راهکارها) در آموزش و پرورش با تأکید بر تحقق سند تحول بنیادین مورد بررسی صاحب نظران این حوزه قرار میگیرد.
تبسم مهر - تهران-ایرنا- دبیر علمی نخستین همایش ملی اقتصاد آموزش و پرورش گفت: دراین همایش، مدیریت منابع انسانی و مالی (چالشها، مسائل و راهکارها) در آموزش و پرورش با تأکید بر تحقق سند تحول بنیادین مورد بررسی صاحب نظران این حوزه قرار میگیرد.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از دانشگاه علامه طباطبایی، عباس عباس پور ضمن تشریح اهداف برگزاری این همایش دو روزه گفت: محمد بطحائی وزیر آموزش و پرورش، حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی، خنی فر رئیس دانشگاه فرهیختگان، اللهیار معاون پشتیبانی وزارت آموزشوپرورش و نوید دبیر شورای عالی آموزش و پرورش در مراسم افتتاحیه این همایش در دانشگاه علامه طباطبایی سخنرانی میکنند.
عباس پور در مورد اهمیت این همایش در سطح ملی گفت: عنوان اصلی این همایش، نخستین همایش ملی اقتصاد آموزش و پرورش: مدیریت منابع انسانی و مالی (چالشها، مسائل و راهکارها) با تأکید بر تحقق سند تحول بنیادین است. در این عنوان از ابتدا تلاش شد که ارتباط منطقی مدیریت منابع انسانی و مالی با رویکرد مدیریت منابع حفظ شود و دوم آنکه موضوع سند تحول بنیادین مدنظر قرار گیرد؛ چرا که امروز آموزش و پرورش اهتمام دارد تا رسالت اصلی خود را در پاسخگویی بهضرورت تحولی عمیق و ریشهای، همهجانبه، نظاممند، آیندهپژوهانه و مبتنی بر آموزههای وحیانی و معارف اسلامی قرار دهد. همچنین قصد نداریم در این همایش صرفاً بر روی چالشها و مسائل تمرکز کنیم. مسیر و جهتی دنبال میشود که ان شاءالله بتواند با مشارکت حداکثری صاحب نظران و متصدیان حوزۀ مدیریت منابع در آموزش و پرورش راهگشا و مبتنی بر راه کار اصلاحی و بهبود باشد.
وی افزود: منابع مالی و سرمایۀ انسانی برگ برنده هر کشور و ملتی است که تصمیم دارد گامهای بلندی را برای پیشرفت و بالندگی خود بردارد و بر قلۀ افتخار باشد. این دو بال (منابع مالی و انسانی) مکمل یکدیگرند و هیچ گاه یکی از دیگری بینیاز نیست. سهم عمدهای از منابع مالی توسط دولت مدیریت و ساماندهی میشود و تربیت منابع انسانی نیز در دوران آموزش مدرسهای با تلاش وزارت آموزش و پرورش و نقش بیبدیل معلمان فراهم میشود تا بتواند نقش نهادی خود را در تحقق یکی از اساسیترین نیازهای جامعه ایفا نماید و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را در افق چشمانداز ترسیم شده است را همراهی کند.
عباس پور در ادامه گفت: همچنین، باید اهمیت اقتصاد آموزش و پرورش را از حیث نظری مورد تأکید قرار داد. بررسیها نشان میدهد که اهمیت مطالعۀ اقتصاد آموزش و پرورش به عنوان یکی از بزرگترین و مهمترین شاخههای علم اقتصاد روز به روز افزونتر شده و به سرعت در کانون توجه اقتصاد دانان برجستۀ جهانی واقع شده است.
وی در مورد اهداف اصلی برگزاری نخستین همایش ملی اقتصاد آموزش و پرورش اظهار کرد: هدف کلی این همایش استفاده از ظرفیتهای علمی و توانمندیهای اندیشمندان و خبرگان کشور در دو حوزۀ نظری و عملی در جهت کمک به اقتصاد آموزش و پرورش و مدیریت منابع انسانی و مالی در چارچوب رعایت الزامات قانونی و ایجاد فرصت تبادل نظرات و تجارب و نیز کمک به بهرهمندی از استعدادهای ستادی، استانی، منطقهای و حتی مدرسهای در جهت تلاش هوشمندانه و سازمان یافته برای توسعۀ مؤلفههای مدیریت منابع سازمان در آموزش و پرورش بوده است. همچنین، تلاش برای شناسایی علمی و حل اثر بخش مسائل و موانع موجود و پیش روی اقتصاد آموزش و پرورش و مدیریت منابع انسانی و مالی هدف تکمیلی این همایش در نظر گرفته شد.
عباس پور در مورد آثار برگزاری چنین همایشی در حوزه دانشگاهی و وزارت آموزش و پرورش گفت: انتظار میرود با مشارکت حداکثری جامعۀ علمی و کارشناسی کشور فضای لازم برای تصمیم سازی بخردانه و اثربخش در عرصۀ اقتصاد آموزش و پرورش و مدیریت منابع انسانی و مالی بیش از پیش فراهم آید. وجه مشترک دیدگاه اغلب صاحب نظران حوزۀ دانشگاهی و متصدیان آموزش و پرورش با هر نوع جهتگیری سیاسی این است که آموزش و پرورش میتواند و باید در مورد جامعه و انتظارات نسل آتی کاری انجام بدهد؛ یعنی آنچه را که از دست رفته است، باز یابد و آنچه را که موجود است به صورت ریشهای و از طریق تعامل مؤثر با صاحبان اندیشه و نخبگان دلسوز دانشگاهی تغییر دهد.
دبیر همایش در مورد محورهای (اصلی و فرعی) این رویداد نیز گفت: این همایش در دو محور اصلی نظام تأمین و تخصیص منابع مالی آموزش و پرورش و نیز مدیریت و برنامهریزی منابع انسانی در آموزش و پرورش سازماندهی شد. آسیبشناسی سیاستها و روشهای تأمین منابع مالی؛ اصل کفایت و تنوع بخشی منابع مالی؛ اصل عدالت و تخصیص منابع مالی؛ روشهای توزیع، تخصیص و مصرف منابع مالی؛ مدیریت بهینه و اثر بخش منابع مالی؛ مدلسازی مطلوب بودجهریزی در آموزش و پرورش از محورهای فرعی همایش محسوب میشود.
این همایش روز 27 بهمن ماه با حضور و سخنرانی وزیر آموزش و پرورش، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی، رئیس دانشگاه فرهنگیان و مسئولان و مدیرانی از وزرات آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه کشور به طور رسمی افتتاح میشود.
**9491**1584
انتهای پیام /*