سرمقاله رای الیوم مطرح کرد
کنفرانس ورشو، مسجد ضرار است و تحریمش، دستاورد بزرگی برای لبنان
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رای الیوم، کنفرانس آمریکایی ورشو را مشابه مسجد ضرار منافقان دانست و گفت، ایران جواب کار درست لبنان در تحریم این کنفرانس را با کمک به تسریع بازگشت آوارگان سوری به کشورشان پاسخ دهد.
تبسم مهر - رای الیوم، کنفرانس آمریکایی ورشو را مشابه مسجد ضرار منافقان دانست و گفت، ایران جواب کار درست لبنان در تحریم این کنفرانس را با کمک به تسریع بازگشت آوارگان سوری به کشورشان پاسخ دهد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، روزنامه فرامنطقهای «رأی الیوم» سرمقاله خود با عنوان «چرا با ظریف درباره اینکه تشکیل کابینه لبنان دستاورد بزرگی است اتفاق نظر داریم، اما معتقدیم دستاورد بزرگتر تحریم مسجد ضرار ورشو توسط لبنان است؟» را به کنفرانس «ورشو» اختصاص داد که آمریکا علیه ایران برگزار میکند.
در مقدمه این یادداشت آمده است: خون حیات بار دیگر در شاهرگهای سیاسی لبنان به جریان درآمد تا به بحران حکومتی و توافق بر سر توزیع کرسیهای وزارتی بین گروههای سیاسی رقیب به شیوهای مسالمت آمیز از طریق گفتوگو پایان دهد.
از همین رو این تعجبآور نیست که محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران نخستین مسافر بزرگ لبنان پس از تشکیل کابینه این کشور، این مهم را دستاورد بزرگ ملی توصیف میکند.
نویسنده تاکید کرد: استقبال لبنان از مسافر ایرانی در این زمان حساس سرشار از اهمیت و مفاهیم سیاسی است، ما در اینجا از تصمیم ملی و شجاعانه لبنان در تحریم کنفرانس آمریکایی ورشو درباره صلح و امنیت خاورمیانه سخن میگوییم که از فردا چهارشنبه آغاز به کار میکند؛ چون این کنفرانس میخواهد ائتلافی سیاسی و نظامی علیه ایران تشکیل داده و معامله قرن را علیه فلسطین تصویب کند؛ طرحی که هدف از آن نابودی مساله فلسطین و عادی سازی رابطه اعراب با اسرائیل است و ستاره این کنفرانس «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و شاگرد وی «جرد کوشنر»، داماد ترامپ است.
رای الیوم افزود: آقای جبران باسیل، وزیر امور خارجه لبنان، در کنفرانس مطبوعاتی با همتای ایرانی خود به صراحت اعلام کرد که در این کنفرانس که رژیم اشغالگر اسرائیلی در آن حضور دارد هرگز شرکت نخواهد کرد و کشورش بر اساس سیاست دیرینه مبنی بر دوری از سیاست محورها و بحرانهای منطقه عمل میکند.
به عقیده نویسنده این موضع محترمانه لبنان باید پاسخ دولت ایران را به همراه داشته باشد به گونهای که درخواست میشل عون در کمک به تسریع بازگشت بیش از 1.5 میلیون آواره سوری در لبنان را برآورده کند.
به گفته باسیل، وزیر امور خارجه ایران بر حمایت کشورش از بازگشت امن و سریع آوارگان سوری به کشورشان تأکید کرد، اما هیچ گونه جزئیاتی در این زمینه به ویژه در مورد دو درخواست اصلی لبنان بیان نکرده است: اول، تضمینهای قانونی سوریه برای حقوق مالکیت برای آوارگان و خدمت سربازی که در انتظار آنهاست.
نویسنده آورده است: ما در روزنامه رای الیوم در مورد درستی اظهارات میشل عون اصلا بحثی نداریم، اینکه موضوع (پناهجویان سوری) شرایط اقتصادی، اجتماعی و امنیتی در لبنان را تحت فشار قرار داده که با شرایط اقتصادی سخت مواجه است (بدهی عمومی لبنان بیش از 100 میلیارد دلار است)و عقیده نداریم که دولت سوریه که شروع به بهبود از پیامدهای توطئه مداخله خارجی است، در درک این نگرانی مشروع لبنانیها کوتاهی کند و با آن برخورد مثبت نداشته باشد.
رای الیوم افزود: پناهندگان سوری در لبنان و اردن شروع به بازگشت به مناطق امن سوریه کرده اند، اما نه به تعداد و سرعت مورد نیاز، این ممکن است به علت میزان تخریب و فقدان خدمات عمومی کافی مانند آب، برق، پزشکی، حمل و نقل و آموزش و پرورش باشد و این وضعیت حتما با شروع بازسازی سوریه و بازپس گیری بقیه سرزمین سوریه که هنوز خارج از چارچوب حاکمیت دولتی است مانند ادلب و شمال سوریه و شرق فرات تغییر خواهد کرد.
این روزنامه آورده است: آقای باسیل، وزیر خارجه لبنان در این کار عجله دارد و نمیخواهد بازگشت آوارگان را به حل سیاسی بحران سوریه مرتبط کند و از سوی برخی گروههای سیاسی راست گرای افراطی که هیچ دوستی با سوریه و شهروندانش در داخل این کشور یا در کشورهایی که در آن پناهنده شدند ندارند، تحت فشارهای شدیدی است؛ آنها مخالف این سخن ما هستند که همواره تکرار کردهایم که ملت و دولت سوریه درها و دلهای خود را به روی بیش از دویست و پنجاه هزار آواره لبنانی پناهنده به سرزمین شام در جریان حمله سال 2006 اسرائیل گشودند و دولت سوریه حتی یک اردوگاه هم برای پناهندگی آنها بنا نکرد، بلکه آنها را در خانههای خانوادههای سوریه سکونت داد تا یکی از بهترین تصاویر مهماننوازی و سخاوتمندی و ارزشهای عربی و همخونی قومی را به نمایش گذارد.
رای الیوم نوشت: سوریهای که در آینده پیش رو شاهد ثبات وبازسازی است مطمئنا متفاوت خواهد بود و به روی همه فرقهها و قومیتهای مختلف لبنانی باز است، در سالهای آتی موج حرکت لبنانیها به سمت دمشق به راه خواهد افتاد تا پیشگویی دکتر بشار الجعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل درست از آب درآید و پاسخی به آزار و اذیتهایی باشد که برخی پناهندگان سوری از سوی دولت یا ملت لبنان متحمل شدند.
نویسنده افزود: دولت لبنان برای نخستین بار وزیری برای رسیدگی به پرونده پناهجویان سوری و بازگرداندن آنها به سوریه منصوب کرده است، این گام نشان دهنده اهمیت این پرونده است و سوال ما از دلایل نرفتن این وزیر به دمشق برای باز کردن کانالهای گفتوگو با مقامات سوریه و توضیح نقطه نظرات لبنان است.
رای الیوم، اقدام لبنان در تحریم کنفرانس ورشو و رد همنشینی با اسرائیلیها را شجاعانه و شایسته تقدیر و احترام توصیف کرد و گفت، مخالفت لبنان با حضور در مسجد ضِرار، (بنایی که منافقان در مدینه با هدف تفرقه بین مومنان ساختند و به دستور پیامبر-ص- ویران شد) که قرار است در آن علیه ایران و مساله فلسطین توطئه شود، ثابت کرد که این همان لبنان ملی گرا و عرب گرای شرافتمندی است که میشناسیم و دوستش داریم.
انتهای پیام/ص