آخرین مطالب

در جلسه امروز شورای شهر تهران مطرح شد

نمی توان با قانون 50 سال پیش دست‌فروشان را نادیده گرفت اجتماعی

نمی توان با قانون 50 سال پیش دست‌فروشان را نادیده گرفت

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - اعضای شورای شهر تهران به کلیات طرح ساماندهی مشاغل سیار رای دادند.

تبسم مهر - اعضای شورای شهر تهران به کلیات طرح ساماندهی مشاغل سیار رای دادند.

به گزارش خبرنگار مهر ، در جلسه امروز شورای شهر تهران طرح ساماندهی مشاغل سیار ازجمله دست‌فروشان، ون کافه‌ها و وانت‌بارها که پیش‌ازاین یک‌فوریت آن به تصویب رسیده بود، موردبررسی قرار گرفت.
حسن رسولی با مخالفت با کلیات این طرح گفت: شورا قانون‌گذار نیست و در خصوص ساماندهی مشاغلی مانند دست‌فروشی نیاز به قانون داریم.
وی بابیان اینکه برای مشاغل باید مالیات سالیانه در نظر گرفته شود و کد کسب و پیشه وجود داشته باشد، گفت: در خصوص دست‌فروشان این امکان فراهم نیست و با مصوبه شورا نیز نمی‌توان چنین قانونی را وضع کرد چراکه شورا جایگاه قانون‌گذاری ندارد.
وی ادامه داد: در قانون نظام صنفی نیز فعالیت اصناف سیار تنها شرط اخذ پروانه مجاز شمرده‌شده است همچنین از اعضای شورا درخواست می‌کنم برای برقراری نظم و انضباط شهری که جزو وظایف ذاتی شورا و شهرداری است به این طرح رأی ندهید.
مخالفت با دست‌فروشان با قانون 50 سال پیش
شهربانو امانی در واکنش به سخنان رسولی گفت: قانونی که شما به آن اشاره می‌کنید مربوط به سال 47 و 50 سال پیش است که بیشتر مردم روستانشین بودند و این‌گونه مهاجرت به شهرها به‌خصوص پایتخت انجام‌نشده بود ما چه بخواهیم و چه نخواهیم این مشاغل در سطح شهر وجود دارد.
وی با اشاره به بازدید شبانه‌ای که از برخی از این مشاغل سیار داشت، گفت: بازدیدی به همراه شهردار شب از برخی از این ون کافه‌ها که جگرفروشی می‌کردند داشتیم متأسفانه به دلیل نبود قانون هیچ‌کدام از آن‌ها مجوز بهداشت نداشتند.
خداکرمی یکی دیگر از مخالفان این طرح گفت: شورای شهر در سال 85 مصوبه‌ای در خصوص ساماندهی مشاغل داشته است و مصوبه جدید تنها به تلنبار شدن مصوبات می‌انجامد و درخواست می‌کنم همان مصوبه گذشته اصلاح شود.
الهام فخاری یکی از موافقان طرح نیز توضیح داد: یکی از دلایلی که درخواست کرده بودم کمیته‌ها نیز گزارش‌های خود را به اعضا ارائه کنند اطلاع سایر اعضا از فعالیت‌های سایر کمیته‌هاست، موضوعی که مورداشاره خداکرمی بود در کمیته تخصصی موردبررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: در مصوبه سال 85 کمیته ساماندهی پیش‌بینی‌شده بود که از آن سال تا به امروز یک جلسه از آن کمیته تشکیل نشده است اما در شورای پنجم جلسات مشترکی در خصوص ساماندهی مشاغل سیار برگزار کرده‌ایم، برخی مشاغل به‌تازگی اضافه‌شده که در مصوبه ساماندهی مشاغل وجود نداشت؛ بنابراین طرح جدیدی را تدوین کردیم.
وی بابیان اینکه برخی مشاغل در دوره‌های تاریخی تعریف‌نشده بودند و ممکن است دست‌فروشی در دهه 30 یا 40 معنا نداشته باشد، گفت: اما این مشاغل در حال حاضر موضوعیت دارد، در قانون شهرداری‌ها موضوعی در خصوص چگونگی نگهداری احشام در شهر صحبت کرده این قانون در حال حاضر موضوعیت ندارد و ما باید به قوانین با شرایط جدید شهر نگاه کنیم.
حجت نظری در تکمیل سخنان فخاری گفت: طرحی جدید به خاطر آن است که سایر مشاغل در طرح دیده‌شده و قانون قبلی منسوخ خواهد شد همچنین در هیچ جای قانون جرم و تخلف نیست.
وی با اشاره به سخنان یکی از اعضای شورا که به قانون 50 سال پیش در مخالفت با این طرح استناد کرده بود، گفت: زمانی که ما در جریان برنامه سوم به ماده 55 قانون شهرداری‌ها در خصوص ساخت‌وساز ورزشگاه استناد کردیم اعلام کردند این قانون مربوط به قبل از انقلاب است اما حالا به قوانین گذشته استناد می‌کنند.
تحصیلی مدیرعامل شرکت ساماندهی مشاغل نیز از تدوین دستورالعملی خبر داد که تمام دغدغه‌های شورای شهر را حل کند.
محسن هاشمی نیز اعلام کرد پیش از انقلاب دست‌فروشی به فروش مرغ و خروس و گوسفند ختم می‌شد اما الآن دست‌فروشی شامل فروش اقلام مختلفی می‌شود از میوه گرفته تا کیف و کفش.
درنهایت این طرح با 12 موافق کلیاتش به تصویب رسید.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند