/انقلاب اسلامی در چهل سالگی/
رحیمی جهان آبادی: فشاری که امروز بر ما وارد میشود بهای استقلال است
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رییس کمیته بین الملل کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی را در این چهار دهه استقلال عنوان کرد و گفت: هر کشوری در هر جای عالم بخواهد مستقل شود باید بهایی را پرداخت کند.
تبسم مهر - جلیل رحیمی جهان آبادی در گفتوگو با ایسنا، در باب تحلیل دستاوردهای انقلاب اسلامی، مشکلات گذشته و چالشهای آینده کشور بیان کرد: وقتی بخواهیم در خصوص دستاوردهای انقلاب در ظرف چهل سال گذشته قضاوتی داشته باشم ابتدا باید ببینیم این چهل سال به چه نحوی گذشته است، ما باید بررسی کنیم مقدورات و تنگناهای انقلاب چه بوده است. دو سال اول انقلاب در حالی سپری شد که درگیر جنگهای داخلی، اقدامات منافقین و گروههای مسلح علیه نظام و شهادت مسئولین ارشد نظام و انقلاب بودیم. هشت سال درگیر جنگی بودیم که بیش از هزار میلیارد تومان موجب خسارت شد، نظام هم در این مدت هم باید جنگ را اداره میکرد و هم خرابیهای ناشی از جنگ را بازسازی میکرد. بعد از این مدت وارد دوران تحریمها شدیم، تحریمهای متعددی علیه انقلاب ما وضع شد، به نحوی که درآمد نفتی ما به کمتر از یک چهارم کاهش پیدا کرد، ولی باید توجه کنیم انقلاب در خیلی از زیرساختها تلاش میکرد به اهداف خود برسد و بهتر عمل کند.
وی افزود: علی رغم همه این تنگناها انقلاب اسلامی ظرف این چهار دهه در دو عرصه داخلی و عرصه بینالمللی کارهای بزرگی انجام داد، در عرصه داخلی باید گفت انقلاب اسلامی کشور را به یک کشور مستقل و مقتدر تبدیل کرد، انقلاب در حوزه قدرت نظامی، قدرت سیاسی و قدرتی اثرگذار در محیط پیرامون قدمهای قابل توجهی برداشت، این استقلال سیاسی اگرچه شاید در ظاهر کار ساده و کم بهایی نشان داده میشود ولی خیلی از کشورهای منطقه نتوانستند آن را به دست بیاورند، هر انقلابی را هم که انجام دادند باز به کشوری تبدیل شدند که به کشورهای بزرگ وابسته است. در حالی که انقلاب اسلامی این استقلال سیاسی و این استحکام ملی را برای ما به ارمغان آورده است.
این عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کار دومی که انقلاب علی رغم همه مشکلات انجام داد واگذاری حاکمیت به مردم بود. قبل از انقلاب یک خانواده شاید کمتر از 3000 نفر پیرامون شاه تمام امور این کشور را اداره میکردند، تعیین استاندار و وزیر و نماینده مجلس توسط همین افراد صورت میگرفت، انقلاب اسلامی بعد از قرنها این حاکمیت را به مردم بازگرداند. حتی هیچیک از سلسله حکومتهای قبل پهلوی هم در اعطای حاکمیت به گونهای که انقلاب اسلامی عمل کرده است موفق نبودهاند. در انقلاب اسلامی تصمیم گیران هر تصمیمی را که میگیرند قطعاً درست و صحیح نیست، هم تصمیم قوی و صحیح داریم و هم تصمیم نادرست، تقریباً هر سال در این 40 سال یک انتخابات داشتیم، مردم در انتخاب رئیس جمهور و نمایندگان مجلس با رأی مستقیم و در انتخاب وزرا و رهبر با رأی غیر مستقیم ارکان قدرت را بر دست دارند. مردم هر کجا احساس میکنند انتخاب نادرستی داشتند آن را اصلاح میکنند.
رئیس کمیته بینالملل کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس ادامه داد: همین شاخصه مردمی شدن و مردمی بودن نظام باعث شده بخش عمده از محرومیتها در مناطق کمتر توسعه یافته مورد توجه قرار گیرد، کمتر روستایی در کشور وجود دارد که جمعیت بالای 50 خانوار داشته باشد و از نعمت آب و برق و گاز و جاده و بهداشت برخور دار نباشد، علی رغم کمبود منابع و فشارهای بینالمللی برای مناطق محروم و مرزی کارهایی انجام میشود. این انقلاب اسلامی فرصت خودباوری را به مردم بازگردانده است، گذشته ما یک ویترین زیبایی در خاورمیانه داشتیم، قبل از انقلاب تمامی اجناس لوکلس اروپایی و آمریکایی در کشور دیده میشد، ولی در همان زمان برای تعمیر یک هواپیمای جنگنده نیازمند دانشمندان غربی بودیم، امروز بدون شک ایران یکی از قطبهای قدرت علمی در خاورمیانه است، امروز بالاترین رقم دانشجویان، فارغ التحصیلان پزشکی، مهندسی، علوم پایه و بالاترین رقم باسوادان خاورمیانه و بالاترین رقم مشارکت زنان در پستهای کلیدی خاورمیانه را دارا هستیم.
رحیمی عنوان کرد: ایران امروز کشوری است که روی پای خود ایستاده است، تحریمهایی که علیه ما اعمال میشود اگر علیه هر قدرت بزرگی در جهان اعمال میشد اکنون به زانو درآمده بود، ولی ایران نسبت به این فشارهای بینالمللی واکسینه شده است. اکنون پژوهشگران ما در تمامی عرصهها ورود کردند؛ آن هم عرصههایی که برای خیلی از کشورهای جهان سومی آرزو است. اگرچه مشکلات زیادی هم داریم، بهای سنگین استقلال را ظرف این سالها پرداخت کردیم، فشار اقتصادی بر ما زیاد است، شهدای زیادی تقدیم کردیم، چند استان ما در جنگ ویران شد، زیرساختهای ما به دلیل کمبود منابع تحت فشار است، ولی به هر حال هر کشوری در هر جای عالم بخواهد مستقل شود باید این بها را پرداخت کند.
این عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اکنون عمده چالشی که با آن روبرو هستیم مشکل معیشتی مردم و مشکل اقتصادی است، باید بتوانیم در جهت صرفه جوییهای اقتصادی و کاهش هزینه حکومت کردن قدم برداریم، بخش عمده هزینهای که میپردازیم در حوزه بروکراسی اداری و هزینه حجم بالای فعالیتهای دولت در عرصههای مختلف است، اگر بتوانیم این هزینهها را کاهش دهیم و به بخش خصوصی بها دهیم و جلوی پای تولید گران و سرمایه گذاران فرش قرمز پهن کنیم میتوانیم بر مشکلات فائق بیاییم. سال 98 سالی است که با هزینههای رو به افزایش ناشناس و درآمدهای رو به کاهش ناشناس روبرو هستیم.
رحیمی در پایان بیان کرد: ما باید یک مدیریت عالی در این حوزه داشته باشیم و منابع اندک کشور را به لحاظ اقتصادی اداره کنیم، آمریکاییها اگر در این جنگ به نتیجه نرسند که نمیرسند راهی جز پذیرفتن قدرت ایران در خاورمیانه ندارند، ما به نقطهای رسیدیم که این نقطه میتواند پایان سلطه آمریکا بر خاورمیانه و نقطه پایان فشارهای آمریکا بر ما باشد، جهان پی برده راهی که ایران طی میکند راه استقلال خواهی است و راهی که مردم طی میکنند راهی است که قدرت بیگانه را بر خود نخواستهاند و بهایی که اکنون پرداخت میکند به همین دلیل است.
انتهای پیام