به مناسبت روز بین المللی زنان و دختران در علم؛
شاخص بورس کاهش اما فرابورس افزایش یافت
بزرگنمایی:
معدن نیوز - تهران- ایرنا- شاخص بورس امروز (سه شنبه) با افت ۴۹۵ پله ای به جایگاه ۱۵۷ هزار و ۹۷۲ واحدی عقب نشست، اما نماگر فرابورس اندکی بالا رفت.
معدن نیوز - تهران- ایرنا- شاخص بورس امروز (سه شنبه) با افت 495 پله ای به جایگاه 157 هزار و 972 واحدی عقب نشست، اما نماگر فرابورس اندکی بالا رفت.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، در معاملات امروز یک میلیارد و 244 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش سه هزار و 560 میلیارد ریال در 134 هزار نوبت دادوستد شد.
بررسی شاخصهای اصلی بازار سرمایه نشان میدهد شاخص قیمت (وزنی - ارزشی) که در آن ارزش سهام شرکتهای بزرگ اثر بیشتری بر شاخص میگذارد، 143 واحد افت کرد و شاخص کل (هم وزن) که در آن ارزش و وزن همه شرکتهای بزرگ و کوچک در محاسبه شاخص کل، یکسان در نظر گرفته میشود، 64 واحد افزایش یافت.
شاخص قیمت (هم وزن) نیز 45 واحد بالا رفت؛ این شاخص بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس است.
شاخص آزاد شناور 692 واحد کاهش یافت؛ این شاخص بخشی از سهام قابل معامله شرکتها در بورس را نشان میدهد.
شاخص بازار اول مربوط به شرکتهای برتر از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور 374 واحد افت کرد و شاخص بازار دوم بورس نیز 943 کاهش یافت.
براساس معاملات امروز، نمادهای وبصادر (بانک صادرات)، وبملت (بانک ملت)، فملی (ملی صنایع مس)، فولاد (فولاد مبارکه)، خساپا (سایپا) و تاپیکو (سرمایه گذاری نفت و گاز تامین) بیشترین تاثیر منفی و کگل (صنعتی و معدنی گل گهر) و کچاد (صنعتی و معدنی چادرملو) بالاترین تاثیر مثبت را بر جا گذاشته و مانع افت بیشتر شاخص شدند.
** گروه بانک صدرنشین معاملات شد
گروه بانک در معاملات امروز بورس صدرنشین شد؛ در این گروه 281 میلیون سهم به ارزش 425 میلیارد ریال دادوستد شد.
گروه شیمیایی به ارزش 390 میلیارد ریال و فلزات اساسی به ارزش 281 میلیارد ریال، به ترتیب جایگاههای دوم و سوم را به خود اختصاص دادند.
گروه خودرو با دادوستدی به ارزش 208 میلیارد ریال در رده چهارم معاملات امروز قرار گرفت.
گروه سیمان نیز با معاملاتی به ارزش 172 میلیارد ریال رده پنجم را از آن خود ساخت.
** افت فرابورس
معاملات امروز شاخص فرابورس (آیفکس) یک واحد رشد کرد و در جایگاه یک هزار و 934 واحدی قرار گرفت.
امروز در این بازار 624 میلیون سهم و اوراق بهادار به ارزش بیش از چهار هزار و 102 میلیارد ریال دادوستد شد.
در معاملات امروز، نمادهای مارون (پتروشیمی مارون)، میدکو (هلدینگ معدنی خاورمیانه) و کگهر (سنگ آهن گهرزمین) بیشترین تاثیر مثبت را داشتند، در مقابل، ذوب (ذوب آهن) و دی (بانک دی) با افت مانع رشد بیشتر شاخص شدند.
** عوامل تاثیرگذار در روند اصلاحی شاخص
یک کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان اینکه شاخص بورس اکنون در مرحله اصلاح و فرسایشی قرار گرفته است، گفت: حذف سود روزشمار بانکی به زیان بازار سهام بود و سبب خروج نقدینگی از سهام به سوی اوراق با درآمد ثابت و سودهای ماه شمار بانکی شد.
بهزاد صمدی کارشناس بازار سرمایه به عوامل تاثیرگذار بر نوسان شاخص بورس اشاره کرد و افزود: سیاستهای بانک مرکزی از جمله حذف سود روزشمار بانکی و تبدیل آن به سود ماه شمار، نتیجه معکوس بر بازار سهام داشته است.
وی اضافه کرد: این سیاست سبب شد تا پول هایی که گاهی اوقات برای نوسانگیری به بورس میآمدند خارج شوند، در واقع آنها اکنون به اوراق یا سود ماه شمار تبدیل شده اند.
صمدی ادامه داد: عامل تاثیرگذار بعدی تثبیت نرخ دلار در محدوده 10 تا 12 هزار تومان است که بانک مرکزی از این نرخ حمایت میکند و این موضوع، جذابیت سهام شرکتهای مرتبط با دلار را کاهش داده است.
وی یادآورشد: بر این اساس چشمانداز مثبتی برای رشد نرخ دلار و افزایش جذابیت شرکتهای صادرات محور وجود ندارد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه عامل تاثیرگذار بعدی کاهش بهای نفت بوده است، اضافه کرد: به نظر میرسد نرخ این کالا در محدوده 60 تا 65 دلار تثبیت شود که البته امکان دارد نوسانهای نیز داشته باشد که البته به صورت فرسایشی و اندک خواهد بود.
صمدی، به تسویه اعتبارات برخی کارگزاریها (وامهای واگذار شده به مشتریان) در اسفندماه امسال اشاره کرد و گفت: هرچه به پایان سال و فصل تسویه اعتبارات نزدیک میشویم، آن دسته از کارگزاری هایی که زمان تسویه اعتبارات آنها در اسفند است خواستار تسویه این اعتبارات میشوند که نتیجه آن افزایش فشار فروش سهام در بورس است.
صمدی اضافه کرد: از نظر تکنیکال (تحلیل فنی شاخص) نیز بازار سرمایه در شرایط حساسی قرار دارد که در صورت افزایش فشار فروش و از بین رفتن نقاط حمایتی، احتمال کاهش بیشتر شاخص وجود دارد.
این کارشناس بازار سرمایه به خروج نقدینگی از بورس اشاره کرد و گفت: با توجه به خروج این نقدینگی ها، حجم و ارزش معاملات کاهش یافته است؛ نقدینگی خارج شده به سراغ اوراق با درآمد ثابت و همچنین سودهای ماه شمار بانکی رفته است.
به گفته صمدی، اکنون ارزش شرکتهای دلاری و صادرات محور با کاهش مواجه شده و سهامداران از آنها استقبال نمیکنند و بررسیها نشان میدهد که تک سهمها و شرکتهای تورمی (تاثیر مثبت از تورم میگیرند) بیشتر مورد استقبال قرار گرفته اند.
وی اظهار داشت: با توجه به شرایط کنونی میتوان تا آخر امسال شرایط بازار سرمایه را فرسایشی و حتی رو به پایین پیش بینی کرد.
این کارشناس بازار سرمایه، به ریسکهای سیاسی و بین المللی پیش روی بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه کانال مالی اروپا راه اندازی شده اما هنوز ابهامهای زیادی درباره شیوه فعالیت آن و همچنین سایر موضوعهای مطرح میان طرفین وجود دارد که باید منتظر نتیجه آنها ماند.
صمدی ادامه داد: اکنون شرایط بازار به گونه ای شده است که حتی به اخبار مثبت و خوب نیز نمیتواند واکنش مثبت نشان دهد.
اقتصام*2022**2025
انتهای پیام /*