در گفت وگو با شبکه الجزیره در دوحه؛
تحلیلگر آمریکایی: نشست ورشو یک حرکت نمایشی است
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - نیویورک– ایرنا– نویسنده کتاب در دفاع از ایران، تغییر موضوع نشست ورشو را ناشی از ناکامی دولت ترامپ در همراه کردن کشورهای مهم با آمریکا دانست و گفت: کاملا مشخص بود که این نشست، یک حرکت نمایشی است.
تبسم مهر - نیویورک– ایرنا– نویسنده کتاب در دفاع از ایران، تغییر موضوع نشست ورشو را ناشی از ناکامی دولت ترامپ در همراه کردن کشورهای مهم با آمریکا دانست و گفت: کاملا مشخص بود که این نشست، یک حرکت نمایشی است.
"فیلیپ ویلایتو" روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هنگامی که آمریکا اعلام کرد قصد برگزاری کنفرانس لهستان را دارد، کاملا مشخص بود که هدف اساسی آن نمایش؛ یک اجماع بین المللی علیه ایران است.
نشست ورشو قرار است روزهای 23 و 24 بهمنماه به میزبانی مشترک آمریکا و لهستان برگزار شود.
وی با بیان این که جاناتان کوهن سرپرست نمایندگی آمریکا در سازمان ملل هدف از نشست را "طرح کلی یک ساختار امنیتی قوی تر" برای خاورمیانه نامیده است، ادامه داد: او گفته است درباره توسعه موشکی، افراط گرایی، امنیت سایبری و بحرانهای سوریه و یمن گفت وگو خواهد شد.
این تحلیلگر سیاسی تاکید کرد: واضح است که دلیل تغییر موضوع نشست، این است که ایالات متحده نتوانست متحد و شریکی جدی برای قرار گرفتن در ائتلاف ضد ایرانی دست و پا کند.
ویلایتو افزود: واقعیت این است که جهان در حال تغییر از یک نظام تحت سلطه ایالات متحده به یک وضعیت سیاسی چند جانبه و چند قطبی است که در در چارچوب آن حتی کشورهای اروپایی ناگزیر به آن شده اند که منافع خود را جدا و مستقل از آمریکا پیگیری کنند.
** تضادهای اروپا و آمریکا
وی در پاسخ به این سوال که برخی از کارشناسان معتقدند ترامپ میخواهد از کنفرانس ورشو برای ایجاد شکاف در اتحادیه اروپا استفاده کند، گفت: ترامپ مطمئنا میخواهد یک جبهه متحد از قدرتهای غربی علیه ایران ایجاد کند اما مشکل وی این است که منافع آمریکا با منافع اروپا دیگر به همان اندازه که آنها پس از جنگ جهانی دوم توافق داشتند، هم راستا نیست.
تحلیلگر مسایل بین الملل خاطرنشان کرد: شعار "اول آمریکا" ترامپ، خروج او از برجام، تهدید او به خروج از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در آینده نزدیک، همه دست به دست هم داده که پایههای شراکت آنها متزلزل شود.
ویلایتو تاکید کرد: همه این موارد باعث شده است که کشورهای عضو اتحادیه اروپا با احتیاط و تردید درباره همراهی با خواستههای ایالات متحده گام بردارند.
** ضربه به جایگاه آمریکا
وی تلاش اروپا برای ارائه سازوکار مالی برای ایران را نشانه تنش تازه میان اتحادیه اروپا و ترامپ دانست و گفت: هنگامی که ترامپ در ماه مه سال گذشته از برجام خارج شد، امیدوار بود که نتیجه آن فروپاشی کامل توافق هسته ای باشد؛ زیرا قدرتهای اروپایی باید بین تجارت با ایران و بازار بزرگتر ایالات متحده، یکی را انتخاب میکردند.
این نویسنده آمریکایی افزود: در عوض، اتحادیه اروپا در حال تلاش برای ایجاد یک ساز و کار مالی است که به کشورهای عضو اجازه میدهد تجارت خود را با ایران ادامه دهد.
ویلایتو تاکید کرد: باز هم این نشانه دیگری است که جهان در حال تغییر است و ایالات متحده دیگر نمیتواند خواستههای خود را بر دیگران تحمیل کند. علاوه بر این، تلاش خشن ترامپ برای پیشبرد منافع اقتصادی آمریکا در جهان و دوری از همکاری با متحدان خود، جایگاه رهبری آمریکا در غرب را دچار آسیب کرده است.
وی تصریح کرد: اینکه همه این تحولات به کجا منجر شود، قابل پیش بینی نیست اما قطعا عامل تعیین کننده، مقاومت و پایداری مردم جهان خواهد بود که با خودداری از پذیرفتن فرمان یک امپراطوری زورگو که تنها به افزایش سود شرکتها میاندیشد؛ طرحهای آن را ناکام میگذارند.
شبد*م.ع*1429
انتهای پیام /*