در گفت وگو با شبکه الجزیره در دوحه؛
ثمره انقلاب اسلامی؛ بازماندن دشمنان در تحقق اهداف استعماری
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- دستاوردهای ۴۰ ساله انقلاب اسلامی نشان از رشد، توسعه و پیشرفت در حوزههای مختلف دارد. از این رو خودکفایی کشور در بسیاری از زمینهها با توجه به وضعیت خاص جغرافیای سیاسی ایران، سبب شده است تا بیگانگان همواره در تحقق اهداف خود، ناکام بمانند.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی نشان از رشد، توسعه و پیشرفت در حوزههای مختلف دارد. از این رو خودکفایی کشور در بسیاری از زمینهها با توجه به وضعیت خاص جغرافیای سیاسی ایران، سبب شده است تا بیگانگان همواره در تحقق اهداف خود، ناکام بمانند.
به گزارش گروه اطلاع رسانی ایرنا، چهل سال از عمر پربرکت انقلاب اسلامی میگذرد و امروز شاهد دستاوردهای گسترده و متنوع در عرصههای مختلف کشور هستیم به طوری که اندیشمندان و صاحبنظران جهان بر عظمت آن اذعان و به کارآمدی بالای آن اعتراف دارند. انقلاب اسلامی ایران با وجود هجمه بیگانگان و تحریمهای یک جانبه، توانست با پشت سر گذاشتن تمام سختیها به ظرفیت سازی لازم برای الگوشدن بپردازد و زمینههای رشد و شکوفایی مادی و معنوی را فراهم آورد و در مسیر خودکفایی قدم بردارد. پیشرفت ایران اسلامی در طول این چهار دهه بر فردی پوشیده نیست و بیان این دستاوردها نیز در سطح جامعه موج امیدآفرینی و ایستادگی بیش از پیش مردم در برابر توطئهها را سبب خواهد شد.
از این رو پژوهشگر گروه اطلاع رسانی به مناسبت پاسداشت چهل سالگی انقلاب اسلامی درباره دستاوردهای انقلاب در حوزههای مختلف به گفت وگو با کارشناسان و فعالان پرداخته است.
- متن کامل این گفت و گو را در ادامه میخوانیم:
** بازگشت به خویش و نفی استعمارگری
«علیرضا ذاکر اصفهانی» کارشناس علوم سیاسی و عضو پژوهشکده اندیشه سیاسی در انقلاب و تمدن اسلامی، مطالبه گری کنشگران سیاسی را بسیار مهم خواند و گفت: انقلاب اسلامی در راستای مطالبه کنشگران سیاسی توانست به دستاوردهای زیادی برسد که از آن جمله میتوان به بازگشت به خویشتن اشاره کرد. انقلاب فرهنگهای مغایر و به خصوص فرهنگ غربی را به چالش کشید و به خودباوری رسید و در چارچوب آن استقلال کشور به دست آمد. ایران در آن سالها در مواجهه با ارزشهای آمریکایی و بر پایه یک نوع فراگفتمان استعلایی غرب شکل گرفته بود که همین عاملی بر ضعف کشور بود. انقلاب اسلامی برپایه گفتمان مقاومت شکل گرفت و توانست استقلال را در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی فراهم کند و در رویارویی با نظام سلطه گفتمان عدالت را فراهم آورد.
توسعه کمی و کیفی مراکز علمی تحقیقاتی، فناوریهای نوین در حوزه نانو هسته ای و هوافضا همگی ریشه در خودباوری و استقلال سیاسی کشور دارد. ذات قدرت غربیها بر بنیان استعمار و سلطه طلبی بنا شده است که نباید با آن ساده انگارانه برخورد کرد. بنابراین گفتمان مقاومت همچنان باید ادامه یابد و آن را در منطقه و جهان توسعه داد. پیشرفت چندبرابری در حوزه هستهای به طوری که قبل از انقلاب یک نیروگاه کوچک بیشتر وجود نداشت و پیشرفتهای نظامی دفاعی ایران بعد از انقلاب اسلامی آن چنان چشمگیر است که دشمنان به آن اذعان دارند از جمله دستاوردهای این انقلاب محسوب میشود. ساخت کشتیهای نظامی، ناوچهها و فناوریهای موشکی نشان دهنده عزم کشور برای توسعه فناوریهای موشکهای بالستیک قاره پیما است. قدرت دفاعی - نظامی ایران از عوامل بسیار مهم در تأمین امنیت ملی کشور به شمار میرود به طوری که دستاوردهای این حوزه معادله قدرت در منطقه را به نفع متحدان جمهوری اسلامی تغییر داد. تقویت روابط منطقه ای و فرا منطقه ای با ابزار دیپلماسی نیز از جمله دستاوردهای کشور در حوزه سیاسی و نظامی محسوب میشود.
**رسیدن به شاخصهای بالای توسعه در بخشهای مختلف کشور
«محمدرضا پاکنژاد» صاحبنظر در مسایل اقتصادی و استاد دانشگاه، خودباوری مردم را عاملی موثر برای پیروزی انقلاب اسلامی دانست و بیان داشت: خودباوری مردم بارزترین ثمره انقلاب بود که عاملی برای رسیدن به شاخصههای توسعه در بخشهای مختلف شد. برخورداری مردم از امکانات رفاهی نسبت به سالهای پیش از انقلاب دوچندان شده و دغدغه مردم از نظر درآمدی و معیشتی یا در حوزه اشتغال کاهش پیدا کرده است اما در اینجا باید گفت که کشور در وضعیت تحریمی به سر میبرد و لازم است تا مسوولان نظام با هم اندیشی و مشاورههای کارشناسانه با اقتصاددانان به اصلاح زیرساختها و رفع اشکالات و نقصهای موجود در عرصه اقتصادی بپردازند. وضعیت زندگی مردم و برخورداری آنها از امکاناتی که در حوزه اقتصادی وجود دارد با قبل از انقلاب قابل قیاس نیست و شاخصهای رفاهی افزایش پیدا کرده است.
اکنون کمتر روستایی وجود دارد که از زیرساخت های برق و آب و گاز استفاده نکند یا در زمینه راه و جاده مشکلی داشته باشد. زیرساختهای توسعه در کشور با وجود تمام محدودیتهایی که بوده پیشرفت کرده است. از این رو شکل گیری برنامههای کلان اقتصادی سبب میشود تا کشور از وضعیت موجود سربلند بیرون بیاید و در برنامه بلند مدت و برنامه ششم توسعه و سند چشم انداز بتواند تمامی مشکلات اقتصادی را حل کند. چند برابر شدن تنوع کالای مورد استفاده خانوارها، اصلاح الگوی کشت، توسعه منابع آبی، مباحث زیرساختی، صادرات محصولات کشاورزی و ... از جمله مواردی به شمار میروند که انقلاب اسلامی در این حوزهها به خودکفایی رسیده است.
تاسیس نیروگاههای پیشرفته در حوزه برق و تولید گاز نیز از جمله دستاوردهای انقلاب محسوب میشوند. در حوزه تولید گاز میتوان گفت که در سراسر کشور بیش از 80 درصد از روستاها گازرسانی شده که در توسعه نقش مهمی داشته است. ارایه خدمات عمرانی در مناطق محروم و دور دست و بهسازی روستاها، شبکه آب شرب، خانههای بهداشت و مدرسه از دیگر دستاوردهای این حوزه محسوب میشود. ایران در زمینه قطعه سازی افزون بر تامین نیاز داخلی در حوزه تولید، جزو کشورهای صادر کننده به شمار میرود. اکتشافات گازی رشد 100 برابری داشته است به طوری که پالایشگاه های بزرگ عسلویه نشان از صحت این موضوع دارد. رشد و توسعه صنعت فولاد و آلومینیوم، توسعه صنعت کشتیسازی، رشد صنعت هواپیماسازی که در پرتو آن، بسیاری فرصت شغلی برای بخش خصوصی ایجاد شدند در حالی که قبل از انقلاب تنها یک خط هوایی وجود داشت. حرکت در مسیر خودکفایی در بسیاری از شاخصهای خرد و کلان همچون سدسازی، ارتباطات، برق، آب و جاده نیز نشان از رشد صدها برابری در این سالها دارد و همچنین میتوان به رشد شاخص عدالت در چهل سال گذشته اشاره کرد.
** ایران در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات رتبه اول منطقه را دارد
«حسین امامی» کارشناس حوزه ارتباطات و استاد دانشگاه، با بیان اینکه رسیدن به جایگاه نخست کشور در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات از دستاوردهای انقلاب اسلامی به شمار میرود، اظهار داشت: با پیروزی انقلاب اسلامی کشور توانست مسیر توسعه را در بخشهای مختلف هموار سازد و به دستاوردهای مهمی دست یابد. شهرها و روستاهای دورافتاده تحت پوشش شبکههای ارتباطی قرار گرفتند و از خطوط تلفن ثابت و اینترنت پرسرعت بهره مند شدند. ارایه بیش از صدها مقاله علمی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و کسب مقام نخست در منطقه از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی است. تربیت و پرورش نخبگان و دانشجویان علمی که توانستند با افتخار پرچم جمهوری اسلامی را در جهان به اهتزاز درآورند.
حدود چهار هزار شرکت دانشبنیان در کشور فعال است که یک هزار و 391 مورد آن در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و ثبت 2 هزار و پانصد شرکت در سازمان فناوری اطلاعات از دیگر افتخارات انقلاب اسلامی محسوب میشود. ایران رتبه نخست منطقه را در دسترسی به اینترنت پرسرعت و مقاله علمی در حوزه فناوری اطلاعات دارد. برترین استعدادهای تحصیلی در رشتههای مرتبط با حوزه فناوری اطلاعات تحصیل میکنند. از نظر تعداد شرکتهای صادر کننده محصولات دانش بنیان در حوزه فناوری اطلاعات در منطقه بی نظیر است. کشور در حوزه طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره، جزو 10 کشور برتر دنیا محسوب میشود. ایران تنها کشور منطقه به شمار میرود که توانایی تولید ماهواره را دارد. تمامی تجهیزات و فناوریهای فیبر نوری و سوئیچهای آن در داخل کشور تولید و همچنین تجهیزات ارتباطات ماهوارهای در بخش زمینی به دست متخصصان داخلی ساخته میشود. تولید بومی انواع نرم افزارهای کاربردی، پیام رسانها و… از جمله دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه فناوری اطلاعات به شمار میرود.
پژوهشم**9117**2059**9131
انتهای پیام /*