آخرین مطالب

بازی با اسم‌ها شروع شد

افزایش هفت برابری تولید بنزین در چهار دهه گذشته اقتصادی

افزایش هفت برابری تولید بنزین در چهار دهه گذشته

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- افزایش ۲ برابری ظرفیت پالایشگاه ها، رشد هفت برابری تولید بنزین، توقف واردات بنزین، افزایش چهار برابری تولید گازوئیل و جهش۴۰ برابری صادرات فرآورده‌های اصلی و تولید سوخت‌های با کیفیت یورو۴ از دستاوردهای صنعت نفت و پالایش در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.

تبسم مهر - تهران- ایرنا- افزایش 2 برابری ظرفیت پالایشگاه ها، رشد هفت برابری تولید بنزین، توقف واردات بنزین، افزایش چهار برابری تولید گازوئیل و جهش40 برابری صادرات فرآورده‌های اصلی و تولید سوخت‌های با کیفیت یورو4 از دستاوردهای صنعت نفت و پالایش در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.

به گزارش روز شنبه ایرنا، در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی با هدف جلوگیری از خام فروشی و تولید فراورده‌های نفتی با ارزش، توسعه پالایشگاه‌ها در دستور کار قرار گرفت.
همزمان با ساخت پالایشگاه‌های جدید، پالایشگاه‌های قدیمی نیز بازسازی و نوسازی شدند که نتیجه آن تولید شتابان بنزین، گازوییل و سایر فراورده‌های نفتی بود.
**افزایش 2 برابری ظرفیت پالایشی
ظرفیت پالایش نفت ایران در سال 1357، همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی ایران روزانه یک میلیون و 175 هزار بشکه بود که اکنون به 2.2 میلیون بشکه در روز رسیده است.
ظرفیت پالایشی ایران در طول سال‌های جنگ تحمیلی به کمترین حد خود (روزانه 751 هزار بشکه) رسیده بود، اما پس از آن با افزایش سرمایه‌گذاری در طرح‌های پالایشگاهی از طریق ساخت پالایشگاه‌های جدید و بهینه‌سازی پالایشگاه‌های موجود این ظرفیت به تدریج افزایش یافت.
**افزایش 7 برابری تولید بنزین کشور
در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی روزانه به طور میانگین 14 میلیون لیتر بنزین در کشور تولید می‌شد که اکنون به ظرفیت تولید 105 میلیون لیتر رسیده است.
البته رکورد تولید روزانه 105 میلیون لیتر به تازگی و پس از راه اندازی فازهای جدید پالایشگاه ستاره خلیج فارس راه اندازی شده است.
**توقف واردات بنزین
با دستیابی به رکورد تولید روزانه 105 میلیون لیتر بنزین، ایران نه تنها موفق به توقف واردات بنزین شده بلکه فرصت صادرات را نیز یافته است.
میزان واردات بنزین در دهه 1360 حدود 3.7 میلیون لیتر در روز بود که به دلیل افزایش شمار خودروها در فاصله سال‌های 84 تا 87 به بالاترین حد خود یعنی 16.8 میلیون لیتر در روز رسید.
به تدریج با اعمال روش‌های مدیریت سوخت و راه اندازی طرح‌های پالایشی جدید میزان واردات بنزین رو به کاهش گذاشت بطوری که در فاصله سال‌های 92 تا 95 به 7.6 میلیون لیتر در روز رسید.
در نهایت با در مدار قرار گرفتن فازهای پالایشگاه ستاره خلیج فارس، واردات بنزین از مهر امسال به طور کامل متوقف شد.
**افزایش چهار برابری تولید گازوئیل و توقف واردات
در سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی، روزانه حدود 24 میلیون لیتر گازوئیل در کشور تولید می‌شد که در طول سال‌های 96 تا 97 (9 ماهه ابتدای سال) با افزایش چهار برابری به روزانه 98 میلیون لیتر رسید.
با افزایش تولید گازوییل، ایران نه تنها در تولید این فراورده خودکفا شده بلکه به صادرکننده نیز تبدیل شده است بطوری که در فاصله سال‌های 96 تا 97 (9 ماه ابتدایی) روزانه 4.1 میلیون لیتر گازوییل از کشور صادر شده است.
** رشد 40 برابری صادرات فرآورده‌های اصلی
صادرات فرآورده‌های اصلی کشور در فاصله سال‌های 57 تا 68، صفر بود، اما به تدریج جهش در صادرات فراورده‌ها آغاز شد.
بر اساس آمار، میزان صادرات فرآورده‌های اصلی در کشور در فاصله سال‌های 96 تا 97 (9 ماه ابتدایی سال) با رشد 40 برابری در مقایسه با سال 57 به روزانه 40 میلیون لیتر رسیده است.
** جایگزینی 20 میلیون مترمکعب سی.‌ان.‌جی با بنزین
مصرف سی.‌ان.‌جی (گاز طبیعی فشرده) در کشور از روزانه 2.3 میلیون مترمکعب در روز در فاصله سال‌های 84 تا 87 اکنون به روزانه 20.4 میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته است.
با مصرف این میزان از سی.ان.جی از سوزانده شدن روزانه 20 میلیون لیتر بنزین در کشور جلوگیری می‌شود.
**افزایش تولید سوخت‌های یورو4
تولید سوخت با کیفیت و متناسب با استانداردهای روز نیز در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است بطوری که میزان تولید بنزین یورو 4 از روزانه 3.3 میلیون لیتر در سال 92 به روزانه 25 میلیون لیتر در نیمه نخست سال 97 رسید.
همچنین در این مدت میزان تولید گازوییل یورو 4 در کشور از پنج میلیون لیتر در روز در سال 92 به 25.1 میلیون لیتر در روز در نیمه نخست امسال رسید که نشان دهنده رشد پنج برابری تولید این فرآورده است.
اقتصام **2022**9189
انتهای پیام /*


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند