حجتالاسلام محسن حسنزاده لیلهکوهی:
انجام کارها به طور همزمان، به صرفهجویی در وقت و انرژی کمک میکند
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - یک شاعر روحانی با توصیه به بانوان شاعر از آنها خواست که بکوشند تا کارها را به صورت همزمان انجام دهند که هم در وقت صرفهجویی شود و هم در انرژی.
تبسم مهر - یک شاعر روحانی با توصیه به بانوان شاعر از آنها خواست که بکوشند تا کارها را به صورت همزمان انجام دهند که هم در وقت صرفهجویی شود و هم در انرژی.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، در اولین کلاس از دومین اردوی بانوان دورۀ هفتم آفتابگردانها، «حجتالاسلام محسن حسنزاده لیلهکوهی»، درباره مدیریت زمان صحبت کرد.
لیلهکوهی با اشاره به روحانیونی که در طول مدت عمر چندین جلد کتاب تألیف کردهاند، مدیریت زمان در بین این گروه را دارای سابقۀ قابل توجه و قابل دفاعی دانست و گفت: «تجمیع کار و شعر برای آقایان، و خانهداری و شعر برای خانمها از مشکلاتی است که میتواند قریحۀ شاعر را از بین ببرد. این دو مورد مانع از رسیدن شاعران به نهایت استعدادهای خود میشوند.»
وی ادامه داد: «تنبلی آفت بزرگیست که مانع از رسیدن شاعر به هدفش میشود و دو نوع است: تنبلی در اثر پرکاری و تنبلی در اثر کم کاری. در واقع کسی که پر کار است نیز ممکن است تنبل باشد. اکثر کسانی که میگویند سرم شلوغ است از کارهایی که باید انجام دهند به کارهایی که نباید، فرار میکنند.»
این روحانی افزود: «ما دو نوع نظم داریم اولی نظم آزاردهنده، که نظمی خشک است و دوم نظم نامحسوس. مثل پوشیدن کفش، که در ابتدا شاید سخت باشد اما بعدتر آنقدر به آن عادت میکنید که کفش نپوشیدن برایتان سختتر میشود.»
وی پس از ذکر این نکات به موضوع برنامهریزی پرداخت و اظهار داشت: «در برنامهریزی یک عنصر مهم جدول برنامه است. جدول برنامه لازم نیست به صورت تخته و دفتر باشد انسان حتی در ذهن خود میتواند آن را ثبت کند. به چنین جدولی اصطلاحا یونیفرم میگویند. پرکردن ساعتهای خالی امر مهم بعدی است. ساعاتی که هنوز برنامهای برایشان نداریم.»
لیلهکوهی ادامه داد: «نکته مهم دیگر این است که قولهای شاعرانه ندهیم. به قولی که میدهیم متعهد و وفادار باشیم.»
وی سومین مرحله را نوشتن کارها به گونهای که با هم انجام شوند، مثل تفریح و شعرِ همزمان، معرفی کرد و گفت: «خوب است که شاعر به طبیعت برود و حرف تازه بزند. حیدربابای شهریار با حیدربابای بقیه فرق میکند و تجربۀ متفاوتیست که تنها شهریار آن را بیان میکند.»
از نظر لیلهکوهی امروز منشأ بیشتر شعرها، شعر دیگران است نه زندگی. برای همین در شعرها به تکرار برمیخوریم و هنرمند خوب کسی است که مشاهدههایش را یادداشت میکند و ایدهها و چیزهایی که ظاهراً به درد نخورند، مینویسد.
وی در ادامه دربارۀ تاثیر عبادت بر افزایش توانمندی شاعران تاکید کرد و با اشاره به زبان شعر سهراب و سلمان، و ضمن پرسش از شاعران حاضر دربارۀ اینکه چرا زبان شعر این دو شاعر تا این اندازه ساده و شفاف است، گفت: «خانواده سلمان میگفتند که سلمان قرآن میخواند و جالب اینجاست که در مورد سهراب هم همین صدق میکند، سهراب نیز بسیار قرآن میخواند.»
لیلهکوهی از بانوان شاعر خواست که بکوشند تا کارها را به صورت همزمان انجام دهند که هم در وقت صرفهجویی شود و هم در انرژی. او در ادامه به مسئله خواب و اهمیت آن پرداخت و انسانی که بیشتر میخوابد را انسان خلاقتری خواند که در خواب بسیار هوشیار و دارای خلاقیت بیشتری است.
این روحانی مسئله تبادل کاری و همکاری گروهی را نیز مورد توجه قرار داد و به عنوان پیشنهاد به آفتابگردانها گفت: «هر مزاحم را تبدیل به یک همکار کنید. اگر آمد و با شما همراه شد، چه بهتر؛ اگر نه خواهد رفت و مزاحمت بیشتری برای شما نخواهد داشت. و به این صورت همه موانع را به فرصت تبدیل خواهید کرد. »
وی در ادامه مطالعه صحیح را مطالعهای خواند که راندمان داشته باشد و افراد را به نوعی انگیزه و شوق درونی برساند، در غیر این صورت بایستی به تصحیح روش مطالعه پرداخت، نه تغییر موضوع مورد مطالعه.
به گفتۀ لیلهکوهی کارهای طاقتفرسا معمولا به خاطر روش غلط خود هستند که ما را آزار میدهند و زمان و مکان مناسب برای انجام یک کار به خصوصیتهای فردی افراد مربوط است.
وی در پایان به تفاوت شاعران موفق از سایر شاعران اشاره کرد و گفت: « اگر میخواهید در مورد چیزی شعر بگویید به اندازۀ کافی از آن فاصله بگیرید، آن را در ذهن خود بپرورید و بعد شعر بنویسید. ارتباط ذهنی با عموم پدیدهها و بازسازی پدیدههای تاثیرگذار بر ذهن شما، در زمانی که فرصت شعر سرودن دارید، میتواند منجر به موفقیت شما در سرودن شعر شود.»
اردو بانوان دورۀ هفتم آفتابگردان، تا یکشنبه بیست و یکم بهمن، در شهر تنکابن ادامه دارد.
انتهای پیام/