درخواست وزیر آلمانی از انستیتوهای مالی برای آماده شدن برای برگزیت سخت
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - وزیر دارایی آلمان در سخنانی از عرصه مالی و بانکهای کشورش خواست که خود را برای خروج نامنظم انگلیس از اتحادیه اروپا آماده کنند.
تبسم مهر - وزیر دارایی آلمان در سخنانی از عرصه مالی و بانکهای کشورش خواست که خود را برای خروج نامنظم انگلیس از اتحادیه اروپا آماده کنند.
- اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "هندلزبلات" آلمان، "اولاف شولتز"، وزیر دارایی آلمان از بانکها و عرصه مالی و اقتصادی کشورش خواست که خود را برای یک برگزیت نامنظم آماده کنند.
وی که شب گذشته در سخنانی به مناسبت سال جدید میلادی برای بورس آلمان در فرانکفورت این اظهار نظرها را ایراد میکرد همچنین تاکید کرد که با توجه به شرایط آشفته موجود این مسئله بسیار اهمیت دارد که صنعت مالی آماده سازی خود برای برگزیت و همچنین سناریوی برگزیت سخت را در پیش گیرد.
وی افزود: عرصه سیاسی و سازمانها در سطح ملی و اروپایی به شدت در این راستا کار میکنند که خطرات مرتبط با این مسئله را کاهش دهند. این رویکرد در ارتباط تنگاتنگ با بازیگران مالی بازار انجام میشود و این بسیار خوب است.
وزیر دارایی آلمان همچنین تاکید کرد که دولت آلمان اطمینان میدهد در صورت یک برگزیت نامنظم هیچ خطری برای پایداری سازمانها و مجموعه سیستمهای مالی وجود نخواهد داشت.
روز گذشته رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا و نخست وزیر انگلیس در دیداری که در بروکسل درباره مسئله برگزیت داشتند به موفقیتی دست نیافتند. ترزا می، نخست وزیر انگلیس خواهان مذاکرات مجدد با بروکسل درباره توافق برگزیت است تا بتواند به خروج منظم انگلیس از اتحادیه اروپا دست یابد.
شولتز که معاون مرکل در کابینه دولت ائتلافی در آلمان نیز هست در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد که 27 عضو اتحادیه اروپا در این مسئله با هم توافق دارند که هیچ گونه مذاکرات مجددی درباره برگزیت نباید وجود داشته باشد.
مسئله برگزیت عرصههای اقتصادی و مالی در اروپا را در برابر چالش بزرگی قرار داده است چرا که بعد از برگزیت دیگر لندن به عنوان یک مرکز مالی جهانی بخشی از بازار داخلی اروپا نخواهد بود.
خروج انگلیس از اتحادیه اروپا برای 29 ماه مارس برنامه ریزی شده است. اگر تا آن زمان نه یک توافق و نه تعویق تاریخ برگزیت شکل نگیرد انگلیس با وجود رای نمایندگان پارلمان انگلیس در مخالفت با برگزیت نامنظم باید بدون توافق از این اتحادیه خارج شود.
انگلیس و اتحادیه اروپا درباره «برگزیت» بلاتکلیف هستند
مذاکرات مخفیانه وزرای انگلیس برای به تاخیر انداختن برگزیت
مجلس نمایندگان انگلیس اخیرا خواستار مذاکرات مجدد درباره توافق برگزیت با اتحادیه اروپا شده و هم زمان با خروج بدون توافق این کشور از اتحادیه اروپا مخالفت کردند. اکثر نمایندگان پارلمان انگلیس خواستار جایگزینی برای طرح موسوم به Backstop در توافق برگزیت درباره مرزهای ایرلند شدند.
اما اتحادیه اروپا شدیدا هر گونه مذاکرات مجدد درباره برگزیت را رد کرده است.
یکی از مهمترین انتقادات به توافق برگزیت، مسئله مرز میان جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی بود. جمهوری ایرلند عضو اتحادیه اروپاست و قرار است عضو این اتحادیه باقی بماند. ایرلند شمالی اما جزیی از خاک بریتانیاست.
پس از جنگهای خونین داخلی میان دو ایرلند، قرارداد بلفاست در سال 1998 امضا و بر مبنای آن قرار شد برای جلوگیری از درگیری، مرزی میان این دو کشور نباشد. حالا با خروج بریتانیا و به تبع آن ایرلند شمالی از اتحادیه اروپا، مشخص نیست که مرز میان دو کشور چگونه خواهد شد.
طرح به اصطلاح Backstop «پشتیبان» میتواند از وقوع آتش درگیری دوباره میان دو ایرلند جلوگیری کند. اما این طرح تنها یک راهحل موقت برای مرز تجاری میان بریتانیا و ایرلند شمالی است. اتحادیه اروپا همواره تاکید کرده که هیچ تغییری را در توافق منعقدشده با بریتانیا نمیپذیرد.
طرفین مذاکرات در برگزیت میخواهند از شعله ور شدن مجدد درگیریهای خونین در مرزهای ایرلند جلوگیری کنند. اما افراط گرایان در مسئله برگزیت میترسند که انگلیس با اجرای چنین طرحی همچنان در دراز مدت به صورت تنگاتنگ به اتحادیه اروپا متصل بماند.
انتهای پیام/