پاکستان قرارداد مطالعاتی احداث خط لوله گاز با روسیه امضا میکند
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - پاکستان یک قرارداد کوتاه مدت با شرکت انرژی گازپروم روسیه در مورد مطالعه امکان ساخت یک خط لوله دریایی امضا میکند . این خط لوله قرار است گاز طبیعی را از خاورمیانه به پاکستان برساند .
تبسم مهر - پاکستان یک قرارداد کوتاه مدت با شرکت انرژی گازپروم روسیه در مورد مطالعه امکان ساخت یک خط لوله دریایی امضا میکند . این خط لوله قرار است گاز طبیعی را از خاورمیانه به پاکستان برساند .
- اخبار اقتصادی -
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز ،پاکستان یک قرارداد کوتاه مدت با شرکت انرژی گازپروم روسیه در مورد مطالعه امکان یک خط لوله دریایی امضا میکند . این خط لوله قرار است گاز طبیعی را از خاورمیانه به پاکستان و سایر بخشهای آسیای جنوبی برساند .
این یادداشت تفاهم جدیدترین قرارداد انرژی بین پاکستان و روسیه است. این دو کشور قبلا دشمنان یکدیگر در جنگ سرد بودند که در سالهای اخیر به هم نزدیک شده اند .
مدتهاست مقامات پاکستان در مورد یک خط لوله دریایی از ایران صحبت میکنند ولی به خاطر شرایط ژئوپلیتیکی حساس در جنوب آسیا و رقابت بین هند و پاکستان، دو همسایه هسته ای، امکان وجود این خط لوله زیر سوال رفته است .
تحریمهای آمریکا علیه ایران هم یک مانع مهم بر سر راه پروژههای خط لوله گاز در منطقه است. هزینه این خط لوله دریایی از ایران به پاکستان و هند، 10 میلیارد دلار تخمین زده میشود .
گازپروم طی بیانیه ای بدون نام بردن از ایران یا هند گفت این قرارداد شامل مطالعه ای مشترک درمورد امکان پذیری عرضه نفت از خاورمیانه به کشورهای جنوب آسیا میشود .
وزیر نفت پاکستان گفت تکمیل این خط لوله 3 تا 4 سال طول میکشد که شامل سایر پروژههای فرعی مثل ذخیره زیرزمینی گاز ، نمکزدایی از آب دریا و.... نیز میشود .
وزارت انرژی پاکستان اعلام کرد طبق قراردادی که گازپروم با «اینتر استیت گس سیستمز» شرکت انرژی دولتی پاکستان امضا کرده ، این کشور 500 میلیون تا یک میلیارد فوت مکعب گاز در روز از منابع خاورمیانه وارد خواهد کرد .
اسلام آباد قبلا قراردادی بین دولتی با روسیه امضا کرده بود تا در مورد واردات گاز طبیعی مایع به پاکستان، یکی از رو به رشدترین بازارهای گاز طبیعی مایع جهان مذاکره کند .
ولی ساخت یک خط لوله شمال به جنوب 2 میلیارد دلاری برای تحویل کالا از مناطق ساحلی پاکستان به مناطق صنعتی در شمال از 2015 به خاطر اختلاف بر سر دستمزدها و تحریمهای آمریکا علیه شرکت دولتی روستک روسیه متوقف شده است .
انتهای پیام/