با حضور در بخش چهل سالگی تئاتر فجر؛
رمز شب: دفاع از حقوق زنان است/ از حضور در گروهک منافقین تا اسارت
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - نرگس صابری کارگردان «دلارام ناآرام» با اشاره به اینکه این نمایش با شعار «رمز شب: دفاع از حقوق زنان» در جشنواره تئاتر فجر اجرا میشود درباره ویژگیهای این اثر نمایشی سخن گفت.
تبسم مهر - نرگس صابری کارگردان «دلارام ناآرام» با اشاره به اینکه این نمایش با شعار «رمز شب: دفاع از حقوق زنان» در جشنواره تئاتر فجر اجرا میشود درباره ویژگیهای این اثر نمایشی سخن گفت.
نرگس صابری کارگردان نمایش «دلارام ناآرام» که این روزها در تماشاخانه ماه حوزه هنری روی صحنه است درباره اجرای این نمایش و حضور در جشنواره تئاتر فجر به خبرنگار مهر گفت: این نمایش از 7 بهمن ماه اجرای خود را در حوزه هنری آغاز کرده است اما متاسفانه آنطور که انتظار داشتم از کار استقبال نشده است. این نمایش در بخش مسابقه ایران یک و همچنین بخش چهل سالگی انقلاب اسلامی جشنواره تئاتر فجر نیز حضور دارد.
وی ادامه داد: «دلارام ناآرام» در جشنواره تئاتر مقاومت حضور داشت و از این طریق به جشنواره تئاتر فجر معرفی شد. این نمایش با پیام تبلیغاتی «رمز شب: دفاع از حقوق زنان» اجرا میشود. ایده اصلی این اثر نمایشی نیز از شعار دفاع از حقوق زنان و تساوی حقوق زن و مرد نشات میگیرد که در طول تاریخ همه احزاب سیاسی و تفکرها روی آن مانور میدادند و از این طریق افراد را به خود جذب میکردند اما متاسفانه این شعارها در حد حرف باقی میمانند.
صابری درباره داستان نمایش توضیح داد: «دلارام ناآرام» درباره زندگی زنی به نام دلارام است که جذب شعارهای دفاع از حقوق زنان شده و برای تحقق بخشیدن به این شعار جذب گروههای مختلف میشود اما با عضویت در هر گروه به این نتیجه میرسد که آنها تنها به قصد فریب این شعارها را سر میدهند. داستان نمایش از قبل از انقلاب و با حضور دلارام در سپاه دانش آغاز میشود. او در یکی از روستای غرب کشور معلم میشود و از آنجا با گروهک مجاهدین خلق (منافقین) آشنا و جذب شعار این حزب که «آزادی اندیشه بی حق زن نمیشه» بوده است، میشود اما بعد از مدتی متوجه میشود که در آنجا میخواهند از او سوءاستفاده کنند و برعکس شعاری که سر میدهند همه زنان در واقع یک شوهر دارند و قرار است زنان مسعود رجوی باشند.
این کارگردان تئاتر یادآور شد: دلارام سپس تحت تاثیر شعارهای حزب رستاخیر جذب این حزب میشود و در آنجا هم به دروغ بودن شعارها پی میبرد. رؤسای این حزب دلارام را مامور به ترور امام خمینی (ره) در پاریس میکنند و او در آنجا با نامه امام به همسرش روبرو میشود و شیفته احترام و علاقه ایشان به همسرشان شده و از این پس به صف انقلابیون میپیوندد تا تساوی حقوق زنان را در این جمع بیابد. دلارام در دوران جنگ تحمیلی جزو زنان مبارز شده و در جبهه اسیر میشود ...
وی افزود: این نمایش ابتدا توسط مصطفی جعفری خوزانی به صورت یک نمایش خیابانی نوشته شده بود که من آن را تبدیل به اثری صحنه ای کردم. نمایش در یک دور تکرار روایت میشود و این مساله را یادآوری میکند که انگار همه ما زنان در این موقعیت قرار میگیریم و همین نکته برای من بسیار جذاب بود.
صابری در پایان صحبت هایش بیان کرد: با وجودی که این نمایش اثری انقلابی محسوب میشود اما هیچ حمایتی از طرف ارگانها و نهادهای مربوطه از ما نشده است و حوزه هنری تنها سالن نمایش و هزینه تبلیغات را در اختیار ما قرار داد.
نمایش «دلارام ناآرام» به نویسندگی مصطفی جعفری خوزانی و نرگس صابری و کارگردانی نرگس صابری تا 26 بهمنماه هر شب ساعت 18 در تماشاخانه ماه به نشانی تقاطع خیابان حافظ و سمیه به صحنه میرود.