کارگردان "دلبند" مطرح کرد:
کاش تنها معیار انتخاب فیلم، بازیگر و کارگردان نباشد
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - کارگردان مستند «دلبند» با تاکید بر اینکه "فجر جشن سالانه سینمای ایران است و باید همه ژانرهای سینمایی در آن حضور داشته باشند" گفت: برای سینمای مستند اکتفا کردن به چند اکران در جشنواره فجر کافی نیست بلکه باید از چند وقت قبل این موضوع تبلیغ شود تا مخاطب با آگاهی فیلمی که میخواهد را انتخاب کند و معیارش تنها کارگردان و بازیگر نباشد.
تبسم مهر - یاسر طالبی که با فیلم مستند سینمایی «دلبند» در جشنواره سی و هفتم فیلم فجر حضور دارد، در گفتوگویی با ایسنا درباره شرایط اکرانهای مردمی این مستند در ایام جشنواره بیان کرد: تا زمانی که موضوعیت سینمای مستند در بین مردم فرهنگ سازی نشود من به عنوان یک مستندساز هیچ امیدی به اکرانهای عمومی به این شکلی که اکنون در حال برگزاری ست، ندارم.
او ادامه داد: در جوامع غربی به خصوص کشورهای اروپایی موضوعیت فیلمهای مستند جا افتاده و مخاطبین پیگیر دارد. در واقع مخاطبین سینمای مستند به این شناخت رسیدهاند که میتوانند با دیدن سینمای مستند به کشف ناشناختهها برسند و بافرهنگ ها، جغرافیا و سازوکارهای جدید و نوین و جغرافیای طبیعی و انسانی آشنا شوند. متاسفانه این فرهنگ هنوز در سینمای ایران جانیفتاده و مخاطبان، سینما را یک صنعت سرگرم کننده میدانند و نه آگاهی بخش.
این مستند ساز در ادامه صحبتهای خود با تاکید بر اینکه سینمای مستند جشنواره مهمی به نام سینما حقیقت را دارد که بازتابی از سینمای مستند در طول یکسال است اما جشنواره فیلم فجر، جشن سالانه سینمای ایران است که باید همه گونههای سینمایی را در خود داشته باشد. اینکه ما فقط یک بخش را ببینیم و بگوییم صرفاً هیجانات برای فیلمهای داستانی است، کم لطفی بزرگی به سینمای کشور کردهایم. اهمیت سینمای مستند در جهان جا افتاده است اما انگار مسئولین جشنواره فقط برگزار کننده یک رویداد هستند و برنامهای برای تبلیغ، ترویج و جذب مخاطب تازه و یا هدایت آنها برای آشنایی با فرمت جدیدی از سینما ندارند.
وی اضافه کرد: این کافی نیست که فقط چند اکران به فیلمهای غیر داستانی داده شود و به این اکتفا کنند بلکه باید از چند وقت قبل این موضوع تبلیغ شود، مردم بدانند که در بخش اصلی فیلمهای مستند هم حضور دارند، داستانشان چیست و آنها را انتخاب کنند.الان مردم فقط بر اساس کارگردان و بازیگر فیلمها را انتخاب میکنند. طراحی یک اپلیکیشن برای این جشنواره واقعاً جایش خالی است که با آن بتوان تمام مراحل از شناخت تا خرید بلیت را از طریق یک اپلیکیشن انتخاب کرد و در مقایسه به جشنوارههای جهانی امکاناتی که اکنون در ایران وجود دارد بسیار ابتدایی است.
طالبی همچنین بیان کرد: ایجاد چنین سازوکاری بسیار بهتر است تا ردکارپت و تشریفات. احترام به سلایق مخاطب وآگاهیبخشی نسبت به فیلمهایی که در بخش مسابقه جشنواره وجود دارند و بر پایی نشستهای پرسش و پاسخ با مردم بسیار شیوه بهتری است تا این منوال تکراری و کلیشهای که هر سال دنبال میکنیم. ما در بخش جذب مخاطب کم کاری کردهایم و پیش خودمان میگوییم سینما که مخاطب خودش را دارد و هیچ اقدام اضافهای انجام ندادهایم.
این مستندساز در پایان خاطرنشان کرد: فجر جشن سالانه سینمای ایران است و نباید گفته شود که چرا مستند، فیلم کوتاه یا انیمیشن هست یا نیست. باید به همه ژانرها احترام گذاشته شود.
انتهای پیام