ساز و کار قانونی برای پیشگیری ازدواج های زودهنگام وجود دارد
اجتماعی
بزرگنمایی:
نایب رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی گفت: ساز و کار قانونی لازم برای پیشگیری ازدواج های زودهنگام و در سن پایین ( کودک همسری ) و پیامدهای ناشی از آن در قانون پیش بینی شده و وجود دارد .
یحیی کمالی پور روز شنبه افزود: کودک همسری در کشور ما از نظر تعداد زیاد نیست اما در برخی نقاط گاهی به دلیل فقر مالی و بی سرپرستی دیده می شود.
وی با تاکید بر این موضوع که دادگاه در خصوص ازدواج تحمیلی بدون حضور شاکی خصوصی نیز می تواند رای صادر کند، اظهار داشت : با سنجیده شدن شرایط بدنی، روحی و روانی کودکان به منظور ازدواج از طریق پزشکی قانونی و نهادهای ذیربط درصورتی که این افراد شرایط لازم برای ازدواج را نداشته باشند حکم رشد برای آنها صادر نمی شود.
کمالی پور ادامه داد: اگر افراد در سنین پایین برغم صادر نشدن حکم رشد ازدواج کنند این اقدام آنها خلاف قانون است و ازدواج اینگونه افراد در دفاتر ثبت ازدواج ثبت نمی شود و با اینگونه افراد برخورد می شود.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: جمعی از بانوان مجلس شورای اسلامی به تازگی طرحی به مجلس ارائه دادند تا در قانون مدنی قانون برای کودک همسری اصلاح شود.
وی با بیان اینکه نهادهای متولی باید در زمینه ازدواج زودهنگام کودکان نظارت، مدیریت، کنترل و پیشگیری کنند تا کمتر شاهد کودک همسری و توابع ناشی از آن باشیم افزود: گاهی افرادی که زودهنگام ازدواج می کنند بعد از مدتی دچار پشیمانی شده منجر به طلاق یا فرار از خانه می شود که آسیب های مرتب آن بسیار فراوان است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه منشاء بسیاری از آسیب های اجتماعی بی توجهی نهادهای متولی است تصریح کرد :اینک 2 میلیون و 500 هزار زن بی سرپرست در کشور وجود دارد و نهادهای متولی ساز و کار لازمی برای حمایت از این افراد ندارند.
وی به انجام طلاق های صوری به دلیل زیر پوشش قرار گرفتن در نهادهای حمایتی به عنوان یک معضل نام برد و گفت: باید به گونه ای برنامه ریزی شود که راه برای اینگونه اقدامات بسته شود.
براساس این گزارش پدیده کودک همسری بر اثر فقر و یا فرهنگ منطقه ای در جامعه آسیب های اجتماعی را موجب شده که می طلبد متولیان امر بمنظور جلوگیری از این آسیب اقدامات لازم و پیشگیرانه را انجام دهند.