رئیس مرکز مطالعات زنان دانشگاه تهران :
محتوای دروس مطالعات زنان بازنگری شود
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- رئیس مرکز مطالعات زنان دانشگاه تهران گفت: بازنگری در محتوای دروس رشته مطالعات زنان به ارتقای این رشته کمک میکند.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- رئیس مرکز مطالعات زنان دانشگاه تهران گفت: بازنگری در محتوای دروس رشته مطالعات زنان به ارتقای این رشته کمک میکند.
«ملیحه شیانی» روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا درباره اهمیت احیای رشته مطالعات زنان در دانشگاه تهران اظهار کرد: زن در تاریخ، زن و خانواده و زن در اسلام، پیش از این عنوان دروس اصلی این رشته را تشکیل میداد که امروزه کافی به نظر نمیرسد.
وی خاطرنشان کرد: اهمیت این رشته را میتوان با ارجاع به اتفاقات سطح جهان درک کرد، مطالعات زنان یکی از رشتههای جدید و در عین حال پربار در دانشگاههای مختلف دنیاست.
شیانی افزود: امروزه مسائل زنان نه تنها در جامعه کاهش نیافته بلکه روز به روز دامنهاش گستردهتر نیز شده است.
رئیس مرکز مطالعات زنان دانشگاه تهران با اشاره به پیدایش مسائل نوپدید فراوان در حوزه زنان یادآور شد: ارتقای دانشی که تنها در میان تحصیلکردههای آکادمیک است، این انتظارات را به وجود میآورد که مسائل مختلف جدیدی در جامعه خلق کند.
شیانی ادامه داد: با توجه به پیچیده شدن جامعه و مسائل زنان، ضرورت و اهمیت توجه به مسائل این قشر و طبیعتا رشتهای کمککننده به حل این مشکلات را دوچندان میکند.
به اعتقاد وی، اگر به رشته مطالعات زنان به خوبی پرداخت شود، پایاننامهها میتواند نقش بسیار تأثیرگذاری بر جامعه داشته باشد.
رئیس مرکز مطالعات زنان دانشگاه تهران با اشاره به نبود پیشینه توسعه مسائل زنان در کشور هم اظهار کرد: ضرورت احیای رشته مطالعات زنان، امری بدیهی است و در این راستا باید دید که چقدر تاکنون موفق عمل شده است.
شیانی با اشاره به سابقه دانشگاه تهران در آموزش رشته مطالعات زنان گفت: دانشگاه تهران با پیشینه و استادان نامی که در این حوزه دارد قطعا میتواند نقش موثری در پیشرفت این رشته ایفا کند.
** مطالعات زنان رشته مناسبی دارد
رئیس مرکز مطالعات زنان دانشگاه تهران با اشاره به اینکه اکنون بازار کار بسیاری از رشتههای دانشگاهی مناسب نیست، خاطرنشان کرد: در بسیاری از وزارتخانهها بخشهایی برای جذب زنان تحصیلکرده در رشته مطالعات زنان وجود دارد.
شیانی افزود: رشته مطالعات زنان اگر راه خود را به درستی در جامعه پیدا کند، بیشک بازار کار بسیار مناسبی نیز دارد.
به گفته وی، با وجود اظهارنظرهای بسیار درخصوص نبود بازار کار مناسب برای رشته مطالعات زنان اما میزان بیکاری این رشته کاربردی در مقایسه با سایر رشتهها بسیار کمتر است.
** اهمیت تبلیغ و معرفی مناسب رشته مطالعات زنان
رئیس مرکز مطالعات زنان دانشگاه تهران در ادامه درباره راهکار مورد توجه قرار گرفتن رشته مطالعات زنان اظهار کرد: باید در بخش آموزش دورههای جدیدی ایجاد شود که در این دورهها دامنه اطلاعاتی دانشجویان افزایش یابد.
به گفته وی، لزوم بازنگری در رشته و گرایشهای مرتبط، محقق را در انجام پژوهشها کمک میکند.
شیانی به نقش آموزش صحیح در ارتقای رشته مطالعات زنان تأکید کرد و گفت: استادان با تجربه و آموزش صحیح میتوانند وضعیت مناسبی را برای حوزه زنان بدون در نظر گرفتن جنسیت آنها رقم بزنند.
وی به معرفی و تبلیغ مناسب این رشته اشاره کرد و یادآور شد: باید دورههایی ایجاد شود که علاوه بر ارتقای رشته، بتواند با ایجاد پیوند مناسبی میان صنعت و دانشگاه، فارغالتحصیلان را به بهبود وضعیت اشتغال امیدوار کند.
شیانی به نقش پژوهش در پیشرفت رشته مطالعات زنان نیز اشاره کرد و گفت: پژوهشهایی در قالب پایاننامههای تأثیرگذار میتواند خروجیهای مستقل و کاربردی داشته باشد که از یک طرف، رشته را تقویت کند و از سوی دیگر پژوهشگران را به سطوح بالا برساند.
**9491** 1200** 1055
انتهای پیام /*