آخرین مطالب

چهره روز: بیژن زنگنه؛

زمان واکاوی شاخص‌های مندرج در قانون اساسی فرا رسیده است اجتماعی

زمان واکاوی شاخص‌های مندرج در قانون اساسی فرا رسیده است

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- رئیس شورای عالی استان‌ها در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: زمان آن رسیده که جمهوری اسلامی با گذشت ۴۰ سال، به واکاوی و سنجش شاخص‌های مندرج در قانون اساسی بپردازد که تشکیل شوراها از این شاخص‌ها است.

تبسم مهر - تهران- ایرنا- رئیس شورای عالی استان‌ها در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: زمان آن رسیده که جمهوری اسلامی با گذشت 40 سال، به واکاوی و سنجش شاخص‌های مندرج در قانون اساسی بپردازد که تشکیل شوراها از این شاخص‌ها است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، مرتضی الویری روز پنجشنبه در چهاردهمین اجلاس عمومی شورای عالی استان‌ها در نطق پیش از دستور، افزود: اساس و پایه انقلاب اسلامی بر باورِ مردم و نقش آفرینی آن‌ها، دستیابی به آزادی و تحقق عدالت اجتماعی بنیان شده است و زمان آن رسیده تا جمهوری اسلامی به سنجش و واکاوری شاخص‌های مندرج در قانون اساسی بپردازد.
وی عنوان کرد: شوراها از اساسی‌ترین مطالبات مردم درابتدای انقلاب بوده و امام راحل در 9اردیبهشت سال 1358 به شورای انقلاب فرمان می‌دهد تا برای استقرار حکومت مردمی در ایران و حاکمیت مردم بر سرنوشت خود که از ضرورت‌های جمهوری اسلامی است، بی درنگ به تهیه آیین‌نامه شوراها در سراسر کشور اقدام کند تا پس از تصویب به دولت ابلاغ شده و به اجرا درآید.
الویری این پیام را حاوی « پارادایم‌های اساسی» خواند و اضافه کرد: بخش مهمی از این پیام که مشارکت مردم در حاکمیت و سرنوشت خود با تشکیل شوراهاست، محقق نمی‌شود. شوراها با دو دهه تاخیر تشکیل شده است اما نقش آفرینی کلیدی در اداره شهر و روستا ندارد و دستگاه‌های اجرایی پاسخگوی شوراها نیستند که این به یک آفت در ایران تبدیل شده است.
رئیس شورای عالی استان‌ها مدل اداره شهرهای بزرگ در ایران را با اصول مترقی در قانون اساسی «معیوب، نارسا و ناکارآمد» خواند و گفت: نگاه قوه مقننه به تقسیم امور محلی است که با 40 سالگی انقلاب در حوزه شوراها و مدیرت محلی، باید سازگار با سیاست‌گذاری مدیریت هماهنگ و یکپارچه شهری صورت گیرد.
الویری اضافه کرد: شاخص پایداری شهر و روستاها باید براساس الگوی شایسته سنجیده شود اما هنوز نتوانسته‌ایم برای آسیب شناسی آلودگی هوا، پسماند شهری و هماهنگی در برنامه و بودجه به الگویی هم‌افزا برسیم که این امر نگران‌کننده و هشداردهنده است و باید در این زمینه گام اساسی برداریم.
وی ادامه داد: در یک ماه گذشته از اعضای شوراهای عالی استان‌ها خواستیم نظرات خود را برای تصویب برخی قوانین به کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی ارائه دهند که در نهایت پنج مورد از نظرات رای آورد.
الویری اضافه کرد: هشت هزار میلیارد اوراق برای شهرداری‌ها درنظر گرفته می‌شود به نحوی که نیمی از اصل و سود آن توسط دولت و نیم دیگر توسط شهرداری تضمین می‌شود. 60 درصد از این مبلغ نیز برای نوسازی و باز آفرینی شهری و توسعه حمل و نقل اختصاص می‌یابد.
وی گفت: نظام توزیع عوارض ارزش افزوده ده‌داری‌ها به همان میزان قبلی بازگشت و قرار بود عوارض و مالیات شهرداری به شورای برنامه‌ریزی استان برگردد که این مساله حذف شد.
الویری افزود: سه هزار و 200 میلیارد سهم شهرداری و ده‌یاری به حساب هدفمندی یارانه‌ها واریز می‌شد که با حذف آن قرار شد با رای مجلس این سهم نیز بازگردانده شود و به این ترتیب برای سال آینده این مبلغ نیز از بودجه شهرداری‌ها حذف شد.
به گفته وی، ارزش افزوده تهران در بخش روستایی 12 درصد و شهری 88 درصد تعریف شده است که در سال 98 هم این بند برقرار است.
الویری افزود: یکی دیگر از مواردی که در کمیسیون تلفیق بحث و بررسی شد این بود که مراکز درمانی شهرداری مکلف بودند با قیمت بیمارستان دولتی فعالیت کنند که این مورد نیز با توافق این کمیسیون حذف شد.
به گزارش ایرنا قرار است در چهاردهمین اجلاس شورای عالی استان‌ها، طرح‌های یک فوریتی اساسنامه تیپ مراکز پژوهشی شورای اسلامی شهرهای مراکز استان سراسر کشور، اصلاح آیین‌نامه داخلی شورای عالی استان‌ها، طرح یک فوریتی تمدید قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور، طرح یک فوریتی آیین‌نامه اجرایی بند 32 ماده 80 قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و همچنین طرح یک فوریتی اصلاح تبصره 2ذیل ماده 29 قانون نوسازی و عمران شهری مورد بررسی قرار گیرد.
اجتمام**9105**9053
انتهای پیام /*


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند