آخرین مطالب

دورافتاده‌ترین مناطق سیستان و بلوچستان دارای مدرسه و جاده شدند

دورافتاده‌ترین مناطق سیستان و بلوچستان دارای مدرسه و جاده شدند

  بزرگنمایی:
زاهدان - سیستان و بلوچستان که پیش از انقلاب از بسیاری از زیرساخت های ابتدایی محروم بود، به برکت انقلاب اسلامی امروز در حال تبدیل شدن به یکی از قطب های اقتصادی کشور است.

تبسم مهر- سیستان و بلوچستان را باید نمونه بارزی از پیشرفت و آبادانی پس از انقلاب اسلامی ایران دانست زیرا این استان کمتر توسعه یافته پس از پیروزی انقلاب اسلامی به لطف عدالت حکومت اسلامی شرایط بسیار مطلوب تری را تجربه کرده و می کند و با کار و فعالیت های انجام شده طی 4 دهه عمر با برکت انقلاب اسلامی تعداد زیادی طرح های بسیار مهم در آن اجرا شده و تعداد از سایر طرح های مهم نیز در آن در دست اجرا است.

سیستان و بلوچستان با در اختیار داشتن 11.5 درصد از وسعت ایران اسلامی و همجواری با 2 کشور پاکستان و افغانستان و با در اختیار داشتن تنها بندر اقیانوسی کشور و هزاران مزیت دیگر تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی از پیشرفت متعالی باز مانده بود اما امروزه به برکت انقلاب اسلامی به استانی امن و کارگاه سازندگی و شکوفایی توانمندی ها تبدیل شده و از شمال تا جنوب آن طرح های متعدد زیر بنایی در حال اجرا و اقدام است.

طی این 40 سال توجه به مزیت های مرزی، تاکید بر اقتصاد درون محور، اهمیت دادن به کارگاه های خرد و کوچک و توجه همه جانبه به ظرفیت های بومی سیستان و بلوچستان موجب پویایی اقتصادی و اجتماعی در این استان مرزی شده است.

که در این گزارش تنها به بخش مختصری از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی و همچنین برخی از شاخص ترین طرح ها و پروژه هایی که در این استان اجرا شده و یا در حال اجراست می پردازیم.

نرخ 76 درصدی باسوادی سیستان و بلوچستان

اهمیت آموزش و پرورش در دنیای امروز به حدی است که بسیاری از جامعه شناسان آنرا مهمترین نهاد در ساخت یک جامعه موفق می دانند در واقع آموزش و پرورش، نوعی سرمایه گذاری است، زیرا به طور مستقیم، در تحول و پیشرفت دیگر نهادهای اجتماعی نقش بنیادی و زمینه ساز دارد.

قبل از پیروزی انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان از نظر نرخ باسوادی، سرانه فضای آموزشی، نسبت دانش آموز به کلاس و نسبت دانش آموز به کارکنان در وضعیت بسیار نامطلوبی قرار داشت اما در سایه انقلاب شکوهمند اسلامی برای برخورداری همه افراد جامعه از نعمت علم و دانش بسیاری از مشکلات رفع شد.

بنابر آخرین آمار نرخ باسوادی افراد 6 ساله و بالاتر در سیستان و بلوچستان از 29.2 درصد قبل از پیروزی انقلاب در حال حاضر به 76 درصد رسیده است که نشان دهنده عزم جدی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برای تحقق عدالت آموزشی در کشور است.

علیرضا نخعی، مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در گفت و گو با  تبسم مهردر این زمینه اظهار داشت: رفع تبعیض و ایجاد فرصت های برابر برای با هم بودن و با هم آموختن و اندیشیدن از جمله دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران است.

وی به اشاره به اینکه رشد نرخ باسوادی در استان سیستان و بلوچستان پس از پیروزی انقلاب اسلامی بسیار چشمگیر بوده است، افزود: نرخ باسوادی افراد 6 سال و بالاتر در این استان از 2.29 درصد قبل از پیروزی انقلاب در حال حاضر به 76 درصد رسیده است.

مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه این رقم همچنان در حال افزایش است، ادامه داد:  نرخ باسوادی زنان در سال 57 در این استان 19.05 و نرخ باسوادی مردان 39.21 درصد بود که اختلاف 20.16 درصدی  بین آن ها وجود داشت.

وی گفت: اما در حال حاضر نرخ باسوادی در زنان سیستان و بلوچستان به 71 درصد و مردان به 81 درصد رسیده است که اختلاف باسوادی بین این دو جنس را به 10 درصد کاهش داده است.

نخعی تصریح کرد: همچنین از نظر سرانه فضای آموزشی سال 57 این سرانه 1.69 متر مربع به ازای هر دانش آموز در سیستان و بلوچستان بود که با رشد 1.68 اکنون به 3.37 متر مربع رسیده است.

 

افزایش تولیدات بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان به 5 میلیون تن در سال

سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور دارای ظرفیت های مختلفی در حوزه کشاورزی و زیربخش های مهم آن است زیرا اقلیم بسیار مناسب این استان امکان تولید محصولات زراعی در فصل زمستان و همچنین میوه های گرمسیری و سردسیری و محصولات متنوع دامی و شیلاتی در آب های ساحلی و فراساحلی را فراهم کرده است.

سیستان و بلوچستان را به سبب فراوانی نعمات خدادادی و داشتن توانمندی ها و ظرفیت های متعدد سرزمین گنج های پنهان نامیده اند که در پرتو انقلاب اسلامی بسیاری از استعدادهای آن به ویژه در بخش کشاورزی به ثمر نشسته استدر این استان کشور مردم در طول چهار فصل سال به تولید انواع محصولات کشاورزی، داروهای گیاهی، دامداری و صید و صیادی مشغول هستند از همین رو سیستان و بلوچستان را به سبب فراوانی نعمات خدادادی و داشتن توانمندی ها و ظرفیت های متعدد سرزمین گنج های پنهان نامیده اند که در پرتو انقلاب اسلامی بسیاری از استعدادهای آن به ویژه در بخش کشاورزی با وجود قهر طبیعت شکوفا شده و به ثمر نشسته است.

افزایش تولیدات بخش کشاورزی به 5 میلیون تن با ارزش 9 هزار میلیارد تومان و تولید فرآورده های دام و طیور به 200 هزار تن تنها بخش اندکی از این دستاوردها است که در سایه توجه مسئولان دلسوز نظام به توانمندی این خطه از ایران اسلامی محقق شده است.

مجتبی پیری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با  تبسم مهر، اظهار داشت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بخش های مختلف کشاورزی در این استان به دلیل عدم وجود زیرساخت مناسب با چالش های مختلفی مواجه بود.

وی افزود: اما پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با توجه ویژه ای که به بخش کشاورزی در سیستان و بلوچستان انجام گرفت شاهد دستاوردهای مختلفی در بخش کشاورزی استان بودیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: ارتقای تولیدات بخش کشاورزی استان به 5 میلیون تن به ارزش سالیانه 9 هزار میلیارد تومان، تولید فرآورده های دام و طیور به 200 هزارتن درسال، تولید محصولات و فرآورده های شیلاتی به میزان 310 هزار تن در سال و تامین بیش از 60  درصد ماهیان صنعتی کشور و 40درصد صید کل کشور از جمله مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در این استان بوده است.

وی افزود: افزایش محصولات زراعی خارج از فصل به 22 هزار هکتار و تولید 55 هزار تن، تولید انواع خرما به میزان 230 هزارتن و توسعه سطح زیرکشت خرما به 57 هزار هکتار و صادرات خرمای تولید ارگانیک و توسعه صنایع تبدیلی خرما با ایجاد 49 واحد سردخانه، 22واحد بسته بندی و 2 واحد فرآوری مجموعا به ظرفیت 120 هزار تن و معرفی 10برند تولید و عرضه در سطح ملی و بین المللی را از جمله دیگر دستاوردهای انقلاب در این استان است.

پیری با بیان اینکه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در حوزه توسعه فضای بسته (گلخانه)، ردیابی مبارزه با آفات قرنطینه ای سوسک سرخرطومی، ثبت جهانی محصولات ارگانیک خرما و اجرای عملیات هرس و تغذیه باغات خرما و بهداشت باغ هیچ گونه اقدامی انجام نشده است، ادامه داد: ایجاد زمینه توسعه کشت های فشرده در فضای گلخانه در سطح 260 هکتار با تولید 57 هزارتن و برنامه توسعه گلخانه در سواحل مکران در سطح 10 هزار هکتار، تولید 160 هزار تن میوه های گرمسیری و توسعه زیر کشت باغات به 9 هزار هکتار ، تولید سالانه 100 هزار تن گوشت قرمز در استان، تولید 70 تن عسل در استان و افزایش کلنی های زنبورعسل به 6 هزار و 500 کلنی، معرفی بیش از 100 رقم محصول زراعی اصلاح شده و گواهی شده با عملکرد کمی و کیفی برتر برای ارتقاء تولید و سازگار با شرایط اقلیمی استان، تولید سالانه 106  هزار تن شیر و راه اندازی یک هزار و 720 واحد گاوداری شیر صنعتی و سنتی در سیستان و بلوچستان از دیگر دستاورهای به دست آمده پس از انقلاب است.

وی گفت: همچنین ارتقای سطح زیرکشت پسته در هزار هکتار و ایجاد 4 مرکز ضبط و فرآوری پسته به ظرفیت 3 هزار تن، اختصاص 5 هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان به کشت گیاهان دارویی، اجرای طرح کاداستر اراضی در سطح 278 هزار هکتار برای صدور اسناد مالکیت اراضی کشاورزان، توسعه سامانه های نوین آبیاری در سطح 34 هزار هکتار و مطالعه 29 هزار هکتار، ایجاد زمینه توسعه مرغداری های صنعتی و ارتقاء ظرفیت جوجه ریزی به میزان 23 میلیون قطعه در سال و تولید 39 هزارتن گوشت مرغ یا راه اندازی 220 واحد پرورش مرغ صنعتی از دیگر دستاوردهای حوزه کشاورزی سیستان و بلوچستان در 4 دهه گذشته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: ایجاد زمینه توسعه پرورش مرغ تخم گذار و افزایش ظرفیت تولید تخم مرغ به 11 هزارتن با ایجاد 4 واحد پرورش مرغ تخم گذار به ظرفیت 600 هزار قطعه، توسعه پرورش صنعتی شترمرغ با ایجاد 7 واحد پرورش شتر مرغ، راه اندازی بزرگترین مزرعه چرخه کامل زنجیره تولید شترمرغ جنوب شرق کشوردر چابهار به ظرفیت 23 هزار و 700 قطعه، مرمت و بازسازی و ساماندهی هزار و 325 رشته قنات و اجرای طرح عظیم انتقال آب با لوله در سطح 46 هزار هکتار از دشت سیستان با بهره مندی 70 هزار بهره بردار بمنظور افزایش بهره وری و مدیریت مصرف آب از دیگر دستاوردهای چند سال اخیر در استان محسوب می شوند.

وی با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان سالانه توانایی تولید 90 هزار تن گوشت در کشور را دارد، افزود: ایجاد 12 کشتارگاه صنعتی و بهداشتی، 41 واحد بسته بندی ، 13 کارخانه خوراک دام ، هزار و 600 واحد پرواربندی صنعتی و سنتی گوساله، 18 واحد پرواربندی صنعتی و سنتی شتر، تکمیل زنجیره تولید گوشت مرغ با ایجاد 5 کشتارگاه طیور صنعتی، 214 واحد صنعتی پرورش مرغ گوشتی، سه واحد پرورش مرغ مادرگوشتی و 2واحد کارخانه تولید جوجه یکروزه به ظرفیت 33میلیون قطعه در سال موجب تکمیل زنجیره تولید گوشت قرمز در استان سیستان و بلوچستان شده است.

پیری با بیان اینکه زندگی 70 درصد مردم سیستان و بلوچستان وابسته به کشاورزی است، ادامه داد: این استان با وجود ظرفیت های فراوان با مشکلاتی نظیر خشکسالی چندین ساله روبه روست که زندگی بخش قابل توجه ای از مردم آن را که در این بخش مشغول فعالیت هستند تحت تاثیر قرار داده است.

وی ادامه داد: از همین رو در چند سال اخیر با عنایت رهبر معظم انقلاب و تلاش دولت با انجام طرح های مهم نظیر آبیاری با لوله به 46 هزار هکتار از زمین های دشت سیستان و اجرای طرح آبیاری تحت فشار در جنوب استان توجه ویژه ای به بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان انجام شده که نوید دهنده آینده روشن در این بخش است.

دورافتاده‌ترین مناطق سیستان و بلوچستان دارای جاده ‌استاندارد شدند

سیستان وبلوچستان در مسیر دو کریدور بسیار مهم و حیاتی «چابهار- میلک» و «میرجاوه به زاهدان و کرمان» قرار گرفته است و با توجه به طرح توسعه بندر چابهار، در حال حاضر پروژه های بزرگ راه سازی در این استان در دست اجرا است که نقش حیاتی در توسعه سیستان و بلوچستان و کشور دارند.

این در حالی است که سیستان و بلوچستان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی حتی یک کیلومتر راه روستایی و بزرگراه نداشته اما حالا این استان جزو استان‌های پیشرو در حوزه راه و شهرسازی به شمار می‌رود.

انتقال میلیون‌ها تن بار از بندر چابهار به دیگر مناطق کشور چیزی است که امروزه موجب رشد چشمگیر اقتصادی در این منطقه از کشور شده استسیستان و بلوچستان پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل هم مرز بودن با دو کشور پاکستان و افغانستان و دارا بودن تنها بندر اقیانوسی کشور به شاهراه ارتباطی شرق به غرب تبدیل شده و توانسته ارتباط هند به افغانستان را نیز تامین کند، انتقال میلیون‌ها تن بار از بندر چابهار به دیگر مناطق کشور چیزی است که امروزه موجب رشد چشمگیر اقتصادی در این منطقه از کشور شده و همه این‌ها به دلیل همین راه‌های مواصلاتی استانداردی است که پس از انقلاب ایجاد شده است.

مسعود مالکی، مدیرکل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با  تبسم مهر، اظهار داشت: قبل از پیروزی انقلاب در این استان تنها 5 هزار و 196 کیلومتر راه وجود داشت که تنها 873 کیلومتر آن آسفالت بود.

وی افزود: اما پس از پیروزی انقلاب و در سایه توجهات مسئولان نظام اسلامی به سیستان و بلوچستان خدمات بسیاری در حوزه راه سازی در این استان انجام گرفته است.

مدیرکل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه در حال حاضر 24 هزار و 83 کیلومتر راه در استان وجود دارد، گفت: همچنین در حال حاضر سیستان و بلوچستان دارای 264 کیلومتر بزرگراه، یک هزار و931 راه اصلی و 4 هزار و 919 کیلومتر راه فرعی است.

وی با اشاره به اینکه  قبل از پیروزی انقلاب اسلامی کل راه های روستایی سیستان و بلوچستان 1800 کیلومتر به صورت خاکی بوده است، ادامه داد: در حال حاضر 16 هزار و 968 کیلومتر راه روستایی در استان وجود دارد که از این میزان حدود 6 هزار و 266 کیلومتر آسفالت است که این رقم معادل 37 درصد راه های روستایی را تشکیل می‌دهد.

این موارد تنها گوشه ای از خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی در چند حوزه در استان پهناور سیستان و بلوچستان بود و از آنجایی که برای نظام پیشرفت سیستان و بلوچستان به نوعی پیشرفت کشور محسوب می شود، برای توسعه این استان گام های زیادی برداشته شده است.

قطعا در صورت جدی گرفتن ظرفیت های سیستان و بلوچستان با توجه به موقعیت جغرافیایی خاص و وجود نیروی جوان بسیار در آن، این استان می تواند به یکی از قطب های اقتصادی کشور تبدیل شود همانگونه که هم اینک بیشترین حجم صادرات و واردات کشور از این استان انجام می شود.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند