نماینده سابق پارلمان عراق در گفتوگو با فارس:
انقلاب اسلامی بر اصول خود پایبند بوده و در مرحله بلوغ است
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - نماینده سابق پارلمان عراق با اشاره به چالشها و فرصتهای که انقلاب اسلامی ایران با آن مواجه است، گفت که امروز پس از گذشت ۴۰ سال از انقلاب، ایران در مرحله پیشرفت و شکوفایی قرار دارد و افکار و مبانی نسل جدید ایران تاییدی بر استمرار بلوغ انقلاب در آستانه ۴۰ سالگی است.
تبسم مهر - نماینده سابق پارلمان عراق با اشاره به چالشها و فرصتهای که انقلاب اسلامی ایران با آن مواجه است، گفت که امروز پس از گذشت 40 سال از انقلاب، ایران در مرحله پیشرفت و شکوفایی قرار دارد و افکار و مبانی نسل جدید ایران تاییدی بر استمرار بلوغ انقلاب در آستانه 40 سالگی است.
گروه بینالملل خبرگزاری فارس: «جواد العطار»، نماینده سابق پارلمان عراق در مصاحبه مکتوب با خبرنگار بینالملل خبرگزاری فارس درباره چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفتوگو کرد و گفت این انقلاب اکنون در دوران بلوغ خود قرار دارد.
وی گفت: تردیدی وجود ندارد که انقلاب اسلامی در ایران به چندین دلیل در مرحله بلوغ تجربه قرار دارد که میتوان به این موارد اشاره کرد:
- گفتمان نوین انقلاب بر اصول خود پایبند مانده و با وجود تعهد به اصول، بسته عمل نمیکند.
- با وجود گذشت 40 سال از انقلاب و آمدن چندین نسلی که هم عصر انقلاب نبوده و در آن مشارکتی نداشته اما شاهد آن هستیم که این نسلها حامل افکار و مبانی انقلاب بوده و این دلیلی مهم بر زنده بوده و استمرار بلوغ انقلاب است.
- شخصیتهای موجود در صف نخست عرصه نوین سیاسی ایران دلیل دیگری بر سرزنده بودن انقلاب ایران است.
از سوی دیگر، اینکه برخی مخالفان انقلاب ایران مدعی پیر شدن انقلاب اسلامی هستند به گفته «ابن خلدون» استناد کردهاند که گفته بود «تمدنها و کشورها ابتدا کوچک هستند سپس رشد کرده و بزرگ و قدرتمند میشوند و پس از آن پیر و ضعیف شده و به پایان میرسند»، اما تفاوت زیادی میان دولتی که طی چندین قرن و نه چندین دهه رشد میکند و پیر میشود و از بین میرود با انقلابی که میماند و با گذر زمان از بین نمیرود، وجود دارد. چون دولتها بر پایههای مادی استوار هستند و امکان از بین رفتن آنها وجود دارد اما اصول غیرمادی بوده و در نتیجه میمانند و ادامه یافته و گسترش مییابند و خصوصیات مادی در بقا و فنای آن تاثیری ندارند.
ایران در مرحله پیشرفت و شکوفایی قرار دارد
نماینده سابق پارلمان عراق در این باره که آیا جمهوری اسلامی ایران در تحقق اهدافی که ابتدای انقلاب اعلام کرده، موفق بوده، گفت: «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی اهداف انقلاب ایران از آغاز بوده و امروز پس از گذشت 40 سال از انقلاب، کشور در مرحله شکوفایی و پیشرفت بوده و این دلیل ملموسی بر تحقق اهدافی است که میتوان با 3 رکن آن را ترجمه کرد:
- رکن اول؛ استقلال: جمهوری اسلامی کشوری مستقل بوده و به هیچ محور بینالمللی وابسته نیست و در حال حاضر خود ایران به محوری منطقهای و قطبی فعال تبدیل شده است.
- رکن دوم؛ آزادی: جمهوری اسلامی آزادی اندیشه و بیان را در سطح داخلی فراهم کرده و تصمیمگیریهای آن ملی است.
- رکن سوم؛ جمهوری اسلامی: جمهوری اسلامی به معنای آن است که مردم از طریق صندوقهای رأی و انتخابات حکمرانی میکنند. هر چهار سال یکبار انتخابات ریاست جمهوری، پارلمانی و شوراهای محلی در استانها برگزار میشود. علاوه بر آن تجربه دموکراسی در ایران کاملا موفق بوده و قدرت در این چند دهه به صورت مسالمتآمیز میان اصولگرایان و اصلاح طلبان انتقال یافته است که این تاکیدی بر پیروزی سیاسی و ملی در تجربه اسلامی این دموکراسی است.»
مقاومت ایران، باعث خشم آمریکا از ایران شده است
العطار درباره جایگاه ایران در معادلات منطقهای و بینالمللی با توجه به دشمنیها و دوستیها در منطقه و جهان گفت: «نمیتوان دوستی و دشمنیها با ایران را بر مبنای اصول توصیف کرد و در واقع این دوستیها و دشمنیها ناشی از دو موضوع است:
- موضع متخاصم آمریکا با ایران و کشورهایی نظیر عربستان سعودی که در مدار سیاسی آمریکا حرکت میکنند و کاملا طبیعی است که شاهد تشدید روابط ریاض با جمهوری اسلامی به خصوص پس از خروج آمریکا از توافق هستهای باشیم.
- هیچ رابطه دائمی وجود ندارد بلکه منافع دائمی وجود دارد و این تفسیر کننده موضع اروپا است که از رویکرد آمریکا در قبال ایران دوری کرده و سیاست گفتوگو و همکاری را در پیش گرفته است.»
وی در ادامه گفت: «در واقع دولت اوباما تلاش کرد از اصل نیکسون که بر استراتژی "دو ستون همتراز" در اداره پرونده خلیج فارس و سیطره بر منطقه استوار است، استفاده کند، اما پیروزی جمهوری اسلامی و پیشی گرفتن در زمینههای مختلف این اصل را مختل کرد به گونهای که ایران از ستون دیگر منطقه خلیج فارس که عربستان باشد پیشی گرفت و به همین دلیل شاهد آن بودیم که دولت دونالد ترامپ از توافق هستهای خارج شد و ایران را تحت محاصره اقتصادی قرار دارد تا این توازن ایجاد گردد.»
العطار افزود: «رویکرد جمهوری اسلامی در دوره اخیر دلیلی بر پیروزی این کشور در تمامی سطوح و در نتیجه در سطح خارجی بوده که شاهد این رویکرد در عراق، سوریه، لبنان و دیگر کشورها از طریق دیپلماسی قدرتمند و اصول مسالمتآمیز در حسن همجواری هستیم و همین موضوع باعث خشم طرف آمریکایی و همپیمانان منطقهای آن شده و آنها را به سوی هدف قرار دادن جمهوری اسلامی ایران به چند دلیل قرار داده است:
- عدم سر فرود آوردن در برابر استکبار جهانی
- موفقیت در سیاست داخلی
- مقاومت در برابر محاصره و تکیه به توان داخلی
- پیشرفت مستمر در زمینه فناوری و صنایع نظامی و غیرنظامی.»
وی در پاسخ به سوالی درباره آینده و چشماندازهای انقلاب اسلامی ایران گفت: «مرحله کنونی نیازمند اتخاذ سیاست خویشتنداری و کشیده نشدن به توطئههای آمریکایی و اتخاذ سیاست باز در قبال همه کشورهای منطقه بدون استثنا بوده تا ساختار امنیت اقلیمی تشکیل شود که منطقه را از مداخلههای آمریکا و غرب نجات دهد و همکاری میان ملتهای منطقه را افزایش دهد.
از جمهوری اسلامی دعوت میشود تا کانالهای گفتوگو با کشورهای منطقه به دور از طراحی آمریکا را بازگشایی کند. طرحهای آمریکا در منطقه تنها در راستای منافع خود و به ضرر کشورهای منطقه بوده و فقط در راستای افزایش درگیریها و قطع کردن راههای گفتوگو است.»
مهمترین چالشهایی که ایران با آن مواجه است
العطار در ادامه این مصاحبه به چالشهایی که دیپلماسی ایران با آن مواجه است اشاره کرد و گفت: «مهمترین چالشی که ایران با آن مواجه است چالش تلاش برای متوقف کردن روند پیشرفت این کشور است. علاوه بر آن محاصره و جنگ فرهنگی از طریق رسانههای مجازی و فتنههای طایفهای در منطقه نیز از دیگر چالشها به شمار میآید.»
وی گفت: «ایران باید به این طرق با چالشها مقابله کند:
- مقاومت در برابر توطئههای خارجی
- تقویت همکاری با کشورهای دوست و همسایگان و به شکست کشاندن تلاشهای تضعیف این همکاری
- بازگشایی کانال گفتوگو با همه بدون استثنا که در راستای تحقق اهداف جمهوری اسلامی ایران باشد.
- تلاشها برای زدودن غبار از چهره جمهوری اسلامی در سرتاسر جهان و تلاش برای مقابله با تشویش چهره آن.»
انتهای پیام/ق