وزیر فرهنگ:
آیتالله جوادی آملی حکیمی جامع در علوم عقلی و عرفانی است
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه آیتالله جوادی آملی یک حکیم جامع در علوم عقلی، عرفانی و نقلی است، گفت: در طول تاریخ علمایی را داشتهایم که این سه شاخه را با هم داشتهاند اما اینکه کسی بتواند این سه شاخه را در سطح عالی داشته باشد و در آن صاحبنظر نیز باشد فراوان نیستند.
تبسم مهر - تهران - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه آیتالله جوادی آملی یک حکیم جامع در علوم عقلی، عرفانی و نقلی است، گفت: در طول تاریخ علمایی را داشتهایم که این سه شاخه را با هم داشتهاند اما اینکه کسی بتواند این سه شاخه را در سطح عالی داشته باشد و در آن صاحبنظر نیز باشد فراوان نیستند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ، سید عباس صالحی چهارشنبه شب در مراسم بزرگداشت آیتالله جوادی آملی که با حضور جمعی از اندیشمندان و علاقهمندان در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد، با بیان اینکه آیتالله جوادی آملی یک حکیم ممتاز به شمار میآیند، گفت: در طول تاریخ ١٤٠٠ سال این کشور ما حکمای زیادی را داشتهایم که هریک از آنها به سهم خود در اتصال حکمت اسلامی از نسلی به نسل دیگر موثر بودند و امتیازات خود را داشتند، با این وجود بنده به سهم خود ایشان را به عنوان حکیمی متمایز از دیگران میبینم.
وی ادامه داد: البته این سخن به این معنی نیست که دیگران تمایزات خاص خود را نداشتهاند، در یک تفسیر ساده از آیتالله جوادی آملی میتوان گفت ایشان یک حکیم جامع در علوم عقلی، عرفانی و علوم نقلی هستند، البته در طول تاریخ علمایی را داشتهایم که این سه شاخه را با هم داشتهاند اما اینکه کسی بتواند این سه شاخه را در سطح عالی داشته باشد و در آن صاحبنظر نیز باشد فراوان نیستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: ویژگی دیگر آیتالله جوادی آملی این است که وی یک حکیم مدرس هستند، افرادی هستند که شاگرد پرور بوده اما ایشان یک حکیم مدرس است که از طریق تعلیم شفاهی و مکتوب صدها شاگرد بلکه هزاران شاگرد در خان تدریس ایشان قرار گرفتند. این جز ویژگیهایی است که شاید همگان آن را ندارند.
صالحی یادآور شد: آیتالله جوادی آملی توانسته با تدریس ممتد و با مکتوبات فراوان این ویژگی را داشته باشد، از این رو به عنوان یک حکیم برجسته محسوب میشود.
عضو کابینه دولت دوازدهم افزود: ویژگی سوم این استاد بزرگوار این است که ایشان به عنوان یک حکیم اجتماعی مطرح هستند. اینکه فلسفه از حوزه نظری و انتزاعی به حوزه زندگی عملی و اجتماعی نزدیکتر شود یکی از دغدغههای ایشان بوده و هست که در آثار متنوعی به این موضوع پرداختهاند و همین امر نشان میدهد که باید حکمت اسلامی را به حوزه زندگی اجتماعی نزدیک کنیم و فاصله نظر و عمل را کم کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ویژگی چهارم آیتالله جوادی آملی خاطرنشان کرد: ایشان حکیم متکلم هستند. ما همیشه دو شاخه را داشتهایم، متکلمان و فلاسفه که متکلمان به سوالات زمانه توجه داشتهاند و فلاسفه به مباحث بنیادی اما استاد جوادی آملی حکیم متکلم هستند. یعنی در عین اینکه از یک خاستگاه فلسفی برخواستهاند به سوالات و شبهات زمانه نیز توجه دارند.
صالحی در ادامه با تاکید بر این مطلب که استاد جوادی آملی حکیم موسوعهنگار هستند، تصریح کرد: برخی همانند علامه مجلسی موسوعهنگار بودهاند یعنی کار دایرهالمعارفی انجام دادهاند. آقای جوادی آملی هم تفسیر تسنیم و رحیقمختوم را دارند که صرفاً یک اثر نیست بلکه دایرهالمعارفی است که علوم عقلی و عرفانی دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تکنگاری و موسوعهنگاری دو شاخه هستند. برخی تکنگاری دارند اما آن فضای جامعهنگری در آنها چندان به وجود نمیآید. بزرگانی قبل از انقلاب داشتهایم که در حکمت انقلاب اثرگذار بودهاند اما زمانی نداشتهاند که آن را استمرار دهند همچون استاد شهید مرتضی مطهری؛ اما استاد جوادی آملی حکیم انقلاب هستند که مبادی نظری مفقودهای را در حوزههای مختلف مطرح کردهاند.
** آیتالله جوادی آملی
آیتالله جوادی آملی از شاگردان امام خمینی و علامه طباطبایی(ره) است و حدود شصت سال در حوزههای علمیه قم و تهران، فلسفه، عرفان، فقه و تفسیر را تدریس کرده است. او کتابهای بسیاری نوشته که تفسیر تسنیم و رحیق مختوم (شرح اسفار اربعه) از جمله آنها است. این فقیه و فیلسوف، پس از انقلاب اسلامی ایران مسئولیتهایی چون عضویت در شورای عالی قضایی، مجلس خبرگان قانون اساسی، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و مجلس خبرگان رهبری، را برعهده داشته است. او همچنین در دهههای هفتاد و هشتاد شمسی، امام جمعه قم بوده است. آیتالله جوادی آملی در سال 1367ش، در سفر به شوروی سابق، به همراه تعدادی از مسئولین وقت جمهوری اسلامی ایران پیام تاریخی امام خمینی (ره) را به گورباچف، رهبر وقت آن کشور رساند. وی در فلسفه پیرو حکمت مُتعالیه است، همچنین وجود علم دینی در حوزه علوم انسانی و تجربی را میپذیرد. برخی از فتواهای جدید این فقیه عبارتند است از: جایز بودن تقلید زنان از مرجع تقلید زن، جایز بودن تغییر جنسیت و طهارت اهل کتاب.
به گزارش ایرنا ، همایش بزرگداشت آیت الله جوادی آملی چهارشنبه شب با حضور حسن بلخاری رئیس انجمن آثار مفاخر فرهنگی، مهدی محقق رئیس سابق انجمن آثار مفاخر، آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمی کشور، سید رضا صالحی امیری وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی ، استاد مجتهد شبستری، حجت، حجت الله روح الهی و آیت الله جوادی آملی فرزند آیت الله عبدالله جوادی آملی ، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اندیشمندان و مفاخر فرهنگی در تالار اجتماعات شهید مطهری انجمن آثار ومفاخر فرهنگی برگزار شد.
فراهنگ ** 9210 ** 1355 **
انتهای پیام /*