در نشست بررسی بازارهای سرمایه برای تامین مالی صنعت انرژی عنوان شد
مدل پروژه محوری نخستین گام برای موفقیت تامین مالی انرژی
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - در آستانه برگزاری پنجمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، انرژی؛ پیشران اقتصاد ایران نشستی با موضوع بررسی وضعیت بازار سرمایه به منظور تامین مالی مردمی پروژههای کلان صنعت انرژی بعد از ظهر امروز در فرابورس برگزار شد.
تبسم مهر - در آستانه برگزاری پنجمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، انرژی؛ پیشران اقتصاد ایران نشستی با موضوع بررسی وضعیت بازار سرمایه به منظور تامین مالی مردمی پروژههای کلان صنعت انرژی بعد از ظهر امروز در فرابورس برگزار شد.
به گزارش خبرنگار بورس خبرگزار فارس، در آستانه برگزاری پنجمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، انرژی؛ پیشران اقتصادی ایران نشستی با موضوع بررسی وضعیت بازار سرمایه به منظور تامین مالی مردمی پروژههای کلان صنعت انرژی در سالن همایشهای فرابورس و با حضور مدیران بورس انرژی و مسئولانی از مرکز پژوهشهای مجلس، صندوق توسعه ملی و برخی نهادهای دولتی و عمومی برگزار شد.
در ابتدای این همایش سیدعلی حسینی مدیرعامل بورس انرژی ایران با اشاره به همایش پیش رو با موضوع اقتصاد مقاومتی گفت: با توجه به ظرفیتها و پتانسیل بینظیر کشور و روحیه و فرهنگ ایرانیان و از سویی لزوم دنبال کردن هدف سرآمدی اقتصاد ایران در چشمانداز پیش رو باید از تمام فرصتها با حداکثر توان بهرهبرداری کرد.
وی ادامه داد: به جرات میتوان گفت بازار سرمایه ایران محصول نگاه اقتصاد مقاومتی است که همگی متکی به نیروی انسانی جوان، سالم، با انگیزه و خودساخته است که هر آنچه در حوزه سختافزاری و نرمافزاری بازار سرمایه تاکنون تولید شده حاصل همین نیروهای انسانی است.
مدیرعامل بورس انرژی ایران با تاکید بر وقوع رخدادهای بزرگ در بازار سرمایه ادامه داد: تا قبل از این شاید چند مؤسسه حسابرسی در بازار مالی ایران وجود داشت که بدون استثنا با یک طرف خارجی شریک بودند و در کشور سابقهای از شرکتهای تامین سرمایه وجود نداشت، اما اکنون شرکتهای تامین سرمایه با استفاده از متخصصان فعال و بسیار باتجربه توانستهاند، حرفی برای گفتن در زمینه تامین مالی داشته باشند.
به گفته سید علی حسینی از نگاه مسئولان کشور، بزرگترین حمایت و کمک به بازار سرمایه اعتقاد به این بازار به عنوان یک سرمایه ملی است که باید آن را تقویت کرد.
وی بر نقش مهم بازار سرمایه برای تامین مالی در کشور تاکید کرد و گفت: بازار سرمایه میبایست خود را در این زمینه مسئول بداند و تنها به دغدغههای خود در بازار سهام نیندیشد. به طور مشخص میبایست بازار سرمایه را در توسعه اقتصادی کشور سهیم دانست که در این صورت انگیزههای مختلف به تعالی خواهد رسید و همه فعالان از بازار سهام لذت خواهند برد.
این مقام مسئول شفافیت و رقابت را از مهمترین عوامل پیشگیری از وقوع ناهنجاری و فسادهای نهادینه عنوان کرد و افزود: هر شخصی که عنوان کند، میتواند یک تنه مقابل فسادها را بگیرد باید در صداقت وی شک کرد، زیرا ممانعت از توسعه فساد و یا شکلگیری آن نیازمند ابزارهای دیگری از جمله شفافیت و ایجاد رقابت در کسب و کار است که این دو مؤلفه از ویژگیهای شاخص بازار سرمایه به شمار میروند.در عین حال تولید و توزیع اطلاعات در بازار سرمایه منحصر به فرد بوده و علاوه بر قابلیت اتکا از امکان طبقهبندی نیز برخوردار است.
حسینی ادامه داد: در بازار سرمایه اگر داده و اطلاعات کافی وجود نداشته باشد، نمیتوان برنامهها و سیاستهای هدف گذاری شده را پایش یا کنترل و اصلاح کرد.
بر این اساس در دستگاههایی که موضوع فعالیت آنها به لحاظ کمی درخواست میشود، نشان داده که سازماندهی درستی بابت اطلاعات وجود ندارد.
به باور حسینی یکی از معتبرترین اطلاعاتی که در مورد اقتصاد ایران میتوان رصد کرد آن دسته از دادههایی است که در بازار سرمایه وجود دارد، بر این اساس بازار سرمایه دارای ویژگی و مزیتهایی همچون کمک به تامین مالی، شفافیت، رقابت، دسترسی به دادهها و رصد اطلاعات معتبر به طور مستمر است.
وی افزود: در بازار سرمایه ایران به عنوان یک اکوسیستم کامل ضمن برخورداری از بستر لازم برای رصد شرکتها میتواند ارزیابی دقیقی از عملکرد بنگاههای اقتصادی را ارائه دهد تا بتوان بر ایرادهای آنها چارهاندیشی کرد.
مدیرعامل بورس انرژی ایران در ادامه این نشست با اشاره به ویژگیهای بورس انرژی و دستاوردهای آن از سال 1391 گفت: رشد 750 درصدی تامین مالی در 5 سال مذکور از طریق بازار سرمایه در حالی بود که طی 10 ماهه 97 به اندازه کل سالهای مذکور از رشد قابل توجه در تامین مالی برخوردار شده است.
حسینی افزود: در بورس انرژی ایران هم اکنون 15 شرکت پتروشیمی، 10 شرکت پالایشی،؛ 3 شرکت پالایش گاز، 4 شرکت فعال در حوزه ذغالسنگ و کک و پالایشگاه کوچک در کنار شرکت ملی نفت و شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی حضور دارند.
در بازار برق این بورس نیز هم اکنون 48 شرکت تولید نیروی برق،39 شرکت توزیع نیرو و 17 شرکت خرده فروشی در کنار تمام مصرف کنندگان برق بالای 5 مگاوات که 22 شرکت از آنها تاکنون کد معاملاتی دریافت کردهاند، در بورس انرژی حضور دارند. در حوزه ابزارهای مالی مشتقه در حالی ابزارهای از جمله اوراق سلف موازی استاندارد فرآوردههای نفتی و اوراق اختیار معامله نیروگاه پرند تامین مالی شده است که در کل بازار سرمایه تاکنون برای 31 شرکت خصوصی انواع صکوک اجاره منتشر شده است.
وی از اقبال وزیر نفت برای راهاندازی صندوقهای پروژه بزرگ برای پروژههای نفتی خبر داد و گفت: با وجود نظر موافق زنگنه، اما در فرایند اجرا این موضوع به خوبی پیش نمیرود.
انتهای پیام/ب