آخرین مطالب

فعالیت صادرکنندگان ایرانی از طریق بانک‌های عراقی اقتصادی

فعالیت صادرکنندگان ایرانی از طریق بانک‌های عراقی

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران – ایرنا- براساس توافق انجام شده توسط رئیس کل بانک مرکزی ایران و همتای عراقی، بانک‌های ایرانی می‌توانند در بانک‌های عراقی حساب دیناری داشته باشند و صادرکنندگان ایرانی می‌توانند از طریق بانک‌های عراقی فعالیت کنند.

تبسم مهر - تهران – ایرنا- براساس توافق انجام شده توسط رئیس کل بانک مرکزی ایران و همتای عراقی، بانک‌های ایرانی می‌توانند در بانک‌های عراقی حساب دیناری داشته باشند و صادرکنندگان ایرانی می‌توانند از طریق بانک‌های عراقی فعالیت کنند.

به گزارش چهارشنبه ایرنا از بانک مرکزی، «عبدالناصر همتی» در دومین روز سفر خود به عراق، با رئیسان بانکها، اعضای اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی عراق دیدار و گفت و گو کرد.
وی در این دیدار، ضمن بر شمردن دستاوردهای انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته، گفت: آمریکا در 2 مرحله سخت‌ترین تحریم‌ها را برای ایران به اجرا درآورد و در صدد بود با تضعیف پول ملی، هرج و مرج در ایران را به وجود آورد، اما با همت مسئولان نظام و مردم ایران خوشبختانه توانستیم تورم را کنترل و ثبات را در امور اقتصادی حاکم کنیم.
رئیس شورای پول و اعتبار در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مذاکرات انجام شده با رئیس کل بانک مرکزی عراق، گفت: در این 2 روز توافق‌های خوبی با رییس کل بانک مرکزی عراق داشتیم و معتقد هستیم روابط بانکی کلید توسعه روابط اقتصادی ایران و عراق است.
وی تاکید کرد: اراده بزرگی در توسعه روابط دوطرفه در مسئولان عراقی دیدم؛ ضمن آنکه امروز هم نخست وزیر محترم عراق، حمایت قاطعی از مذاکرات دو جانبه و توافق‌های انجام شده داشتند.
همتی در تشریح سازوکار انجام معاملات با تجار عراقی، گفت: براساس توافق انجام شده، قرار است بانک مرکزی ایران حساب‌های یورویی و دیناری را داشته باشد و مبادلات گاز و نفت با این حساب‌ها انجام شود.
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه عراق هم اکنون بزرگترین شریک ماست، افزود: صادرکنندگان ایرانی بر اساس توافق‌های انجام شده باید بتوانند از طریق بانک‌های عراقی فعالیت کنند و در همین راستا نیز بانک‌های ایرانی می‌توانند در بانک‌های عراقی حساب دیناری داشته باشند.
وی ادامه داد: بنابراین با این توافق‌ها و موافقت نخست وزیر عراق، روابط بانکی ایران و عراق بسیار قوی‌تر خواهد شد و گسترش روابط تجاری بین 2 کشور براین پایه شکل خواهد گرفت.
رئیس شورای پول و اعتبار اضافه کرد: شرکت‌های عراقی هم می‌توانند در بانک‌های ایرانی حساب افتتاح کنند و مبادلات خود را با دینار انجام دهند.
در این دیدار رئیس بانک الرشید عراق با ارایه پیشنهاد تاسیس یک شعبه این بانک در ایران، گفت: بر اساس چارچوب بانک مرکزی، عراق آماده همکاری با شرکت‌های مالی است و براین اساس خواستار تاسیس یک شعبه در ایران هستیم که در صورت موافقت، این موضوع نقش مهمی در تبادلات تجاری 2 کشور خواهد داشت.
همتی در پاسخ به رییس بانک الرشید در خصوص تاسیس شعبه در ایران، گفت: بر اساس توافق‌های انجام شده با پیشنهاد تاسیس و افتتاح شعب بانک‌های عراق در ایران موافق و معتقد هستم افتتاح شعب بانک‌های عراقی در ایران می‌تواند به زنجیره توافق و گسترش آن کمک کند.
به گزارش ایرنا، رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران عصر سه شنبه وارد بغداد پایتخت عراق شد.
همچنین قرار است عبدالناصر همتی در سفر دو روزه خود با مسئولان پولی و اقتصادی، فعالان اقتصادی، رئیس جمهوری و نخست وزیر عراق دیدار و گفت کند.
شب گذشته پس از ورود رئیس کل بانک مرکزی به عراق در محل هتل الرشید بغداد، توافقنامه سازوکار پرداخت مالی میان ایران و عراق از سوی رئیسان کل بانک‌های مرکزی 2 کشور امضا شد.
اقتصام**9132*9189
انتهای پیام /*


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند