سفیر ایران در قرقیزستان مطرح کرد
لزوم همکاری سازمان ملل، همکاری اسلامی و شانگهای برای مقابله با افراطگرایی
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - سفیر ایران در قرقیزستان گفت: تروریسم، افراطگرایی و ایدئولوژی سازمانهایی مانند داعش یک تهدید اصلی است بنابر این مشارکت و همکاری سازمان ملل، همکاری شانگهای و سازمان همکاری اسلامی لازم است.
تبسم مهر - سفیر ایران در قرقیزستان گفت: تروریسم، افراطگرایی و ایدئولوژی سازمانهایی مانند داعش یک تهدید اصلی است بنابر این مشارکت و همکاری سازمان ملل، همکاری شانگهای و سازمان همکاری اسلامی لازم است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک، کنفرانس علمی- عملی با موضوع «سیاست دولتی در بخش مبارزه با افراطگرایی» به میزبانی رایزنی فرهنگی ایران در قرقیزستان و دانشگاه «ارابایف» برگزار شد.
در این جلسه مقامات دولتی، نمایندگان سفارت ایران در قرقیزستان، کارشناسان، فعالان اجتماعی، دیپلماتها و دانشجویان حضور داشتند.
در چارچوب کنفرانس کارشناسان قرقیز با تجربه ایران در بخش مبارزه با افراطگرایی و تروریسم آشنا شدند.
نمایندگان ایران با اشاره به تجربه خود در عراق و سوریه در بخش مقابله با ایدئولوژیهای افراطی به طور گسترده مطالبی را عنوان کردند.
«علی مجتبی روزبهانی» سفیر ایران در قرقیزستان در سخنانی با اشاره به اینکه افراطگرایی یکی از مسائل موضوعی آسیای مرکزی است، اظهار داشت: حتی با کاهش نفوذ داعش تروریستها همچنان در تلاش هستند تا مواضع خود را در سازمانهای مختلف تقویت کنند.
وی ادامه داد: چنین گروههایی نفوذ چندان زیادی ندارند اما این مسئله در سراسر جهان در حال پیشرفت است.
روزبهانی تصریح کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران در بخش مقابله با تهدیدات تروریستی بر اساس همکاری چندجانبه اجرا شده ، زیرا تهران معتقد است که این بهترین روش برای مبازره مؤثر با چالشهای معاصر میباشد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران معتقد است، تروریسم، افراطگرایی، ایدئولوژی سازمانهایی مانند داعش و دیگر مؤسسههای تروریستی تهدید اصلی است بنابر این توسعه مشارکت بین اعضای سازمان ملل، سازمان همکاری شانگهای و سازمان همکاری اسلامی لازم است.
این مقام خاطر نشان کرد: در دنیای معاصر افراطگرایی شکلهای مختلفی را دارد و با توجه به این عامل رؤسای کشورهای جهان باید استراتژی مشترک برای مقابله با چنین چالشهایی در سطح مذهبی و قومی را ایجاد کنند.
وی عنوان کرد: حمایت برخی کشورها از سازمانهای تروریستی در سوریه و انتقال شبهنظامیان به افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی به بروز بحرانهای گوناگون در منطقه منجر شده که لزوم اجرای استراتژی مشترک در بخش مقابله با اینگونه چالشها لازم و ضروری است.
روزبهانی اظهار داشت: در مرحله اول باید کانالهای تأمین مالی بینالمللی سازمانهای تروریستی مسدود شود.
وی در ادامه با اشاره به همکاری بیشکک و تهران در زمینه مبارزه با افراط گرایی گفت: توافقنامه بین قرقیزستان و ایران در حوزه امنیت که به تازگی به امضای مقامات دو کشور رسیده بستر لازم برای مبارزه با تروریسم و افراطگرایی در منطقه آسیای مرکزی ایجاد میکند.
سفیر ایران گفت: تلاشهای جمعی و همکاری چندجانبه با توجه به منافع کشورها منطقه شروط اصلی مبارزه مؤثر با تروریسم است.
روزبهانی تصریح کرد: دخالت ابرقدرتها موانعی را برای عادیسازی وضعیت کشورها آسیب دیده ایجاد کرده به طوری که دخالت آمریکا در منطقه خاورمیانه باعث تشنج در این منطقه شده است.
وی ادامه داد: از طرف دیگر ایران ابتکارات همکاری بینالمللی برای عادی سازی وضعیت سوریه و یمن را مطرح کرد ضمن آنکه مشارکت ایران، روسیه و ترکیه در قالب مذاکرات «آستانه» نتایج قابل توجهی را داشت.
سفیر ایران در بیشکک گفت: آمریکا و برخی کشورهای اروپا غربی فعال در حوزه صادرات سلاح حتی فروش سلاح به نمایندگان سازمانهای افراطی درآمد میلیاردی بدست میآورند که باعث شده بحران در منطقه افزایش یابد.
وی افزود: بر اساس برنامه عادی سازی وضعیت منطقه ایجاد بستر سیاسی- حقوقی محکم برای اجرای همکاری در بخش جلوگیری از رشد تروریسم و افراطگرایی وجود دارد زیرا امروز منطقه نیازمند گفت وگوهای بین دولتی و بین مذهبی بر اساس حقوق بینالمللی است که اینگونه اقدامات پایه و اساس قابل اعتماد برای توسعه همکاری در فرایند تأمین امنیت و اجرای برنامههای جمعی جهت مبارزه با ایدئولوژیهای افراطی را ایجاد میکنند.
انتهای پیام/ح