پری از سیمرغ/7
اشکها و لبخندهای 23+23 نفر/ کجا بِرم فرشتهها؟!
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - هفتمین روز جشنواره فجر ۳۷ با حرفهای مگوی عوامل سازنده فیلم «دیدن این فیلم جرم است»، برگشتن پولاد کیمیایی از تصمیم مهاجرت، کلمات رکیک در قامت یک پالتوی شتری و کاستن از فیلم «متری شش و نیم» روستایی سپری شد.
تبسم مهر - هفتمین روز جشنواره فجر 37 با حرفهای مگوی عوامل سازنده فیلم «دیدن این فیلم جرم است»، برگشتن پولاد کیمیایی از تصمیم مهاجرت، کلمات رکیک در قامت یک پالتوی شتری و کاستن از فیلم «متری شش و نیم» روستایی سپری شد.
به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، هفتمین روز از سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در کاخ جشنواره و سینماهای مردمی با اتفاقات و حواشی متفاوتی همراه بود.
فیلمی که دیدنش جرم است و مجوز نداشت!
«دیدن این فیلم جرم است» یکی از بحث برانگیزترین فیلمهای جشنواره در روز هفتم فجر 37 برای رسانهایها به نمایش درآمد و نشست خبری آن با استقبال اهالی رسانه مواجه شد.
اما جز صحبتهای تهیهکننده و کارگردان که در نوع خود متفاوت و جالب بود، دستیار کارگردان فیلم «دیدن این فیلم جرم است» اظهاراتی تامل برانگیز را بیان کرد و گفت: این فیلم بعد از ساخت، مدعی زیادی پیدا کرد، ولی موقعی که داشت ساخته میشد حتی در کستینگ، بازیگرها وحشت داشتند چه برسد به کسانی که موقعیت سیاسی داشتند و میخواستند بیایند پای کار.
وی ادامه داد: این کار مجوز نیروی انتظامی نداشت. ما فیلمی ساختیم که زیرزمینی نیست ولی کاملا شبیه فیلمهای زیرزمینی ساخته شده است.
کجا بروم با وجود فرشتههایی چون شما؟
روز گذشته پولاد کیمیایی با انتشار متنی در صفحه اینستاگرام خود خبر رفتنش از ایران و مهاجرت را به گوش همه رساند اما یک روز نشده از گفته اش پشیمان شد و متنی بلند بالا را در پست بعدی اینستایش منتشر کرد و ضمن تشکر فراوان از لطف همه اعلام کرد که با قدرت میماند و ادامه میدهد.
در قسمتی از این متن آمده: تا روزی که نفس دارم، حالا میمونم و میجنگم حتی از مخالفانم هم ممنونم چون انگیزه بیشتری دارم تا خودم رو بیشتر ثابت کنم همیشه در قلب من هستین و به امید شما هر کاری میکنم. کجا برم با وجود فرشتههایی مثل شما؟
این 23 نفر و دیگر هیچ
فرش قرمز و نشست خبری فیلم 23 نفر، متفاوت و خاصتر از بقیه جلسات برگزار شد. 23 نفر نوجوان فیلم در نشست حضور داشتند و در یک ردیف نشسته بودند و 22 آزاده و افراد حقیقی داستان در ردیف جلوتر. با توجه به شباهت بازیگران نوجوان به افراد اصلی و آزاده، انگار زمان به 37 سال قبل بازگشته بود و آزادهها نوجوانیشان را پیش روی خود میدیدند. زمانی از بودن در مقابل دوربینهایی که ملاقاتشان را با صدام ثبت میکرد، زجر میکشیدند و الان بر چهره لبخند و بر چشمهایشان اشک خودنمایی میکرد.
این قاب زیبا با ایستادن بیست و چند آزاده و 23 نفر نوجوان در کنار هم و گرفتن عکس یادگاری خاصتر هم شد و فضای نشست خبری برای دقایقی طولانی پر از تشویق حضار و ثبت این لحظه توسط عکاسان و تصویربرداران شده بود و هیچ کس برای ترک جلسه عجلهای نداشت.
از یونسکو تا مجلس، مهمان فجر بودند
حجتالله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، باهنر، نایب رئیس سابق مجلس و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، سعید اوحدی، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران و ... از مهمانان ویژه هفتمین روز جشنواره فیلم فجر بودند.
کاخ اختصاصی جشنواره میخواهیم چه کار؟!
سعید اوحدی، رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران که برای دیدن 23 نفر به پردیس سینمایی ملت آمده بود، درباره موضوع ساخت کاخی اختصاصی برای جشنواره فیلم فجر که در سالهای اخیر مطرح شده، گفت: «به هر حال تجربه سالهای گذشته نشان داده که پردیسها میزبانی جشنواره را برعهده داشتهاند و ما هم از این مورد استقبال کردهایم. مجموعه شهرداری همیشه از اینکه میزبان جشنواره فیلم فجر باشد، استقبال میکند. با توجه به تعامل بسیار خوبی که بین شهرداری و سازمان سینمایی برقرار است، فکر نمیکنم چندان نیازی به کاخ اختصاصی برای جشنواره باشد. آقای دکتر انتظامی ریاست سازمان سینمایی هم بیان داشتند که تعامل امسال شهرداری و جشنواره تعامل بسیار مثبت و سازندهای بوده است. لذا باید بگذاریم سالنهای سینما کارهای تخصصی خود را بکنند و اکران همین فیلمها را انجام دهند. فکر نمیکنم الان موضوع اصلی ما داشتن کاخی اختصاصی برای جشنواره باشد.»
«متری شیش و نیم» و قسمتی که در پوستر هست و در فیلم نیست!
فیلم «متری شیش و نیم» که با یک روز تاخیر به اکران جشنواره رسید و بعد از آن در سانسهای فوقالعاده غوغا کرد این روزها درگیر حاشیهای به اسم ممیزی شده است؛ به طوری که گفته میشود در نمایشهای مختلف فیلم قسمتهای مهمی از آن حذف شده و پوستر اصلی این فیلم که به تازگی منتشر شده، اکنون داخل فیلم نیست!
امروز قرار است متری شش و نیم در سینمارسانه ملت اکران شود و شاید همه این ابهامات در نشست خبری فیلم برطرف شود. باید منتظر بود و دید عوامل فیلم درباره این اتفاقات چه میگویند.
یک فیلم بیهدف شب رسانهایها را ساخت
نمایش فیلم «پالتو شتری» که آخرین سانس سینما رسانه بود، نشستی جمع و جور با حرفهایی خاص داشت. در نشست خبری این فیلم سوالی مبنی بر اینکه «آیا برای فیلم نشان +16 و +18 پیشنهاد نمیکنید؟» مطرح شد که کارگردان فیلم علی میرزایی در پاسخ گفت: من که خودم 60 باری فیلم را دیدم و نمیدانم منظورتان از این کلمات رکیک چیست.
جالب اینجاست که ابتدای جلسه عباس میرزایی گفته بود که از ساخت فیلم هدف خاصی نداشته و با این حال به گفته خودش 60 بار فیلم را دیده بود و حال نیز این طور از ساخته به زعم خود بدون هدفش دفاع میکرد.
بالاخره با قانع نشدن خبرنگار قرار شد، بعد از پایان نشست، کلماتی را که مورد نظر بود نوشته و به کارگردان بدهد تا ببیند. یعنی این کلمات، اینقدر زشت بودند که نمیشد در نشست خبری آنها را با صدای بلند بیان کرد!
انتهای پیام/