آخرین مطالب

هفتمین روز جشنواره فیلم فجر به‌روایت تسنیم| نفوذ دفاتر سینمایی و انحصارطلبی در سینما حقیقت دارد؟ +فیلم فرهنگی و هنری

هفتمین روز جشنواره فیلم فجر به‌روایت تسنیم| نفوذ دفاتر سینمایی و انحصارطلبی در سینما حقیقت دارد؟ +فیلم

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - انحصارطلبی و اعمال نفوذ دفاتر سینمایی آسیب جدی برای هنرمندان و کاربلدهای سینمای ایران است؛ واقعیتی که هنرمندان هم به آن اعتقاد داشتند و به نکات قابل توجهی هم اشاره کردند.

تبسم مهر - انحصارطلبی و اعمال نفوذ دفاتر سینمایی آسیب جدی برای هنرمندان و کاربلدهای سینمای ایران است؛ واقعیتی که هنرمندان هم به آن اعتقاد داشتند و به نکات قابل توجهی هم اشاره کردند.

- اخبار فرهنگی -
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، هفتمین روز جشنواره فیلم فجر روز متفاوت‌تری از حضور سینماگران و حتی شخصیت‌های غیرهنری بود. جایی که از محسن تنابنده و مهناز افشار برای تماشای «قسم» به چارسو آمده بودند تا دریادار سیاری معاون هماهنگ‌کننده ارتش که بعد از «بیست و سه نفر» نظاره‌گر فیلم «سمفونی نهم» محمدرضا هنرمند شدند. در روز غیبت محمدرضا هنرمند، زینب تقوایی به عنوان تهیه‌کننده حضور پیدا کرد و حمیدرضا آذرنگ هم به خبرنگار خبرگزاری تسنیم از روزهای تصویربرداری سریال نوروزی «نون.خ» گفت که ایام نوروز روی آنتن شبکه یک خواهد رفت.

برنامه روز هفتم سینمای هنرمندان با «سونامی» میلاد صدرعاملی و «قسم» محسن تنابنده به اوج خودش رسید. در سالن‌های اکران «سمفونی نهم» محمدرضا هنرمند هم صندلی خالی نبود و مسئولین اجرایی جشنواره مجبور شدند صندلی اضافه کنند. در این بین موضوع هفتمین روز را اختصاص دادیم به انحصارطلبی در حوزه سینما و اعمال نفوذ دفاتر سینمایی که علاوه بر دغدغه بسیاری از هنرمندان و اهالی سینما، بسیاری هم حاضر نشدند در مقابل دوربین تسنیم از پشت پرده انحصارطلبی‌های سینمای ایران بگویند.

گفتگوها با محسن تنابنده بازیگر و کارگردان شروع شد؛ او در مقابل دوربین تسنیم نکته قابل تأملی درباره انحصارطلبی سینمای ایران مطرح کرد و گفت: "حقیقت ماجرا این است که وقتی به سمت شبه صنعتی شدن سینما حرکت می‌کنیم گردش مالی این حرفه نیمچه صنعت بالا می‌رود و به مفهوم عامی‌تر وقتی پول بیشتری در سینما می‌چرخد خیلی طبیعی است یک بخشی فساد هم با خودش می‌آورد. هیچ چیزی هم ندارد و همه جای دنیا هم می‌افتد و مخصوصاً برای ما که تازه پول‌های زیادی به سینمای ما اضافه می‌شود. کامل شدن این چرخه نیاز دارد از این مسیرها عبور کنیم و هیچ چاره‌ای هم نداریم."
کاخ جشنواره فجر(1)| «ژانرزدایی» منجر به مرگ سینمای ایران نخواهد شد؟ + فیلم
روز دوم جشنواره فیلم فجر؛ "دوربین تسنیم" در کاخ هنرمندان
سومین روز جشنواره فیلم فجر به روایت تسنیم/ چرا سینمای ایران "قهرمان" ندارد؟+ فیلم
روز چهارم جشنواره فیلم فجر به‌روایت تسنیم|آیا وجود پول‌های کثیف در سینمای ایران واقعیت دارد؟
پنجمین روز جشنواره فیلم فجر به‌روایت تسنیم| چرا کارگردانان سینمای ایران به‌سراغ سوژه نوجوانانه نمی‌روند؟+ فیلم
ششمین روز جشنواره فیلم فجر به‌روایت تسنیم| جایگاه خانواده در سینمای ایران کجاست؟ + فیلم

پس از گفتگو با تنابنده، علی روئین‌تن نویسنده و کارگردان ترجیح داد به طنز بگوید: " آنقدر سوال شما خارجی بود، سخت است و موضوع انشاء هم بود من رد می‌شدم."

دریادار سیاری معاون هماهنگ‌کننده ارتش هم از جمله شخصیت‌های غیرهنری بود که شب گذشته با هنرمندان به تماشای فیلم نشست. جالب است وقتی از او پرسیدیم چقدر خوب است که شخصیت‌ها به سینما می‌آیند و با هنرمندان در جشنواره فیلم فجر حضور پیدا می‌کنند، گفت: «آن‌ها شخصیت هستند ما سربازیم!» جالب است امیر سیاری فیلم «بیست و سه نفر» را هم دیده بود و بسیار از این فیلم و پرداخت کارگردان به سوژه نوجوانان تقدیر کرد.

زینب تقوایی در ابتدای صحبت‌های خودش به این نکته اشاره کرد که سینما روند خوبی به لحاظ جذب مخاطب نداشته که از 85 میلیون جمعیت ایران به دو میلیون مخاطب سینما رسیده است و این عدد کمی به نظر می‌رسد. با این روند نمی‌توانیم بگوییم صاحب صنعت سینمایی در ایران هستیم.
محسن تنابنده بازیگر و کارگردان در بخش دیگری گفت: "فکر می‌کنم این همه حرف زدن در رابطه با پول و پول کثیف راهی به جایی نمی‌برد چون جزء لاینفک نیمچه صنعت رو به رشد سینماست".
علی روئین‌تن گفت: انحصارطلبی در سینما و مافیا معنایی ندارد چون سینمای ایران چیست که مافیا داشته باشد. باور کنید باند ماشین‌های شما بهتر از باند سینمای ایران است.
زینب تقوایی تهیه‌کننده سینما و تلویزیون گفت: سینمای ایران در واقع یک صنعت است و دفاتر سینمایی هم به دنبال این هستند دفاترشان گردش اقتصادی داشته باشند و طبیعتاً کسی را می‌پذیرند که بدانند ریسک پایین‌تری برای کارشان دارد و اگر کسی می‌خواهد ورود کند طوری رفتارکند دفاتر سینمایی به آن‌ها اطمینان پیدا کند.

نادر فلاح بازیگر هم صراحتاً درباره پشت پرده انحصارطلبی‌های سینما اشاره کرد: "متأسفانه یک بخشی از سینما، تلویزیون و تئاتر ما آلوده به این جریان شده است. اینکه از کجا و چطوری؛ نمی‌دانم! در تئاتر این طور است و تیم شده‌اند. یک تیم از مدیر اجرایی، تهیه‌کننده و کارگردان مشخص است با هم کار می‌کنند. زیاد هم اهمیتی نمی‌دهند فلان بازیگر بازیگرِ خوبی است به قدر کافی از نظر خودشان بازیگرهای خوب دارند."

علیرضا آرا بازیگر سینما و تلوزیون هم با این عبارت ترجیح داد در این باره اظهارنظری نداشته باشد: "در این زمینه شاید نظر داشته باشم اما نظرم کاملاً شخصی است. کارشناس این حوزه نیستم و با اجازه‌تان در این حوزه اظهارنظری نمی‌کنم".
دریادار سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش هم از آمادگی برای کمک به سینمای ایران گفت؛ او تصریح کرد: ما تاکنون هرکاری از دستمان برآمده در این حوزه انجام داده‌ایم که جلوی اصطلاحاً انحصارطلبی‌ها گرفته شود. به هنرمندان و فیلمسازی در کشور کمک می‌کنیم تا سینما و آثار نمایشی کماکان بالنده‌تر به راه خودشان ادامه دهند.
زینب تقوایی تهیه‌کننده سینما و تلویزیون در بخش دیگری گفت: هر حوزه مافیا وجود دارد افرادی از قدیم بودند و می‌خواهند باشند و از ورود افراد جدید جلوگیری یا مقاومت می‌کنند. طبیعی است! شاید خود من چند سال دیگر یک مقدار حساس باشم. آن هم به خاطر علاقه و تعصبی که نسبت به صنف خودم دارم.
نادر فلاح بازیگر سینما و تلویزیون معتقد است چون متعلق به هیچ کدام از سیستم‌ها و گروه‌ها نیست و اصطلاحاً بازیگر آزادی است به او نقش جدی داده نمی‌شود و معمولاً در پلان‌ها و سکانس‌های کوتاهی فرصت هنرنمایی پیدا می‌کند.
علی روئین‌تن که خودش بیش از یک‌دهه مشغول فعالیتی نیست هم می‌گوید: وقتی قسمت صنعت هنر رشد کند هنر کمرنگ‌تر می‌شود. چرا که افراد غیرهنری هم در کنار این صنعت قرار می‌گیرند و البته عیبی هم ندارد.
شیوا خسرومهر بازیگر سینما و تلویزیون است که امسال «سمفونی نهم» را در جشنواره فیلم فجر دارد می‌گوید: من بر این باورم دیده می‌شوم حتی با یک سکانس و یک پلان! دوستان من باورهایشان را تغییر بدهند و نگاه‌شان را مثبت کنند کار بهتری از آب درمی‌آید حتی این نکته بفروشی که برخی به آن اشاره می‌کنند.
زینب تقوایی در حسن ختام گفتگو با دوربین تسنیم تصریح کرد: امیدارم شرایط در جامعه ما به گونه‌ای باشد که بستر برای ورود جوانان و افرادی پیشکسوت مثل محمدرضا هنرمند که فرصت پیدا کردم "سمفونی نهم" را با او کار کنم پذیرای جوانان هم باشند و بیشتر به عنوان کمک‌کننده و یاری‌دهنده تجربیات‌شان را در اختیار جوانان قرار دهند.
تصویربردار و تدوین‌گر: مهدی کماسی و محمدرضا کشت‌دار
گزارش و گفتگوها: مجتبی برزگر
انتهای پیام/


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند